Με αφορμή την επίσκεψη του -πρώην πρωθυπουργού- Γιώργου Παπανδρέου στον -πρωθυπουργό- Αλέξη Τσίπρα, προκύπτουν αφορμές για πολλές σκέψεις π.χ. «πόσο χαμηλά έχει πέσει αυτή η χώρα» ή «από το κακό στο χειρότερο» ή «δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» κλπ. Βεβαίως, τις ίδιες σκέψεις θα μπορούσα να κάνω και για την προ ημερών επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη έστω και αν δεν διαθέτει το τεκμήριο της αποτυχίας, όπως ο ΓΑΠ. Άλλωστε, ένας άνθρωπος που υπήρξε επί σειρά ετών προβεβλημένος δημοσιογράφος στα κανάλια της διαπλοκής και γνωστός για τις σχέσεις του με το πολιτικο-μιντιακό σύμπλεγμα, μόνον άσπιλος δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Όμως, όλοι οι ανωτέρω ωχριούν μπροστά στον Κώστα Καραμανλή, ένα πρωθυπουργό που η παταγώδης αποτυχία του κάνει ακόμη και τον -κ. Τίποτα- Δημήτρη Αβραμόπουλο να μοιάζει αξιόπιστος. Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο τεκμήριο πολιτικού ξεπεσμού για την Ελλάδα από το ενδεχόμενο της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή! Ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ούτε μπορεί να αποτελέσει τη λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Αντιθέτως, ήταν και παραμένει η προσωποποίηση του προβλήματος.

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο Πρωθυπουργός της κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών. Επί της πρωθυπουργίας του όχι μόνο δεν έγινε καμμία προσπάθεια βελτιώσεως των δημοσίων οικονομικών και διορθώσεως των -κολοσσιαίων- σφαλμάτων της περιόδου Σημίτη. Οι άστοχες ενέργειες του θλιβερού Γιώργου Αλογοσκούφη οδήγησαν εκτός ελέγχου τις δημόσιες δαπάνες και το δημόσιο χρέος. Οι αθρόοι διορισμοί «δικών μας παιδιών» ξεχείλωσαν και διέλυσαν την ήδη προβληματική Δημόσια Διοίκηση, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος -όλως τυχαίως…- ήταν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο άνθρωπος που άφησε την Αθήνα να καεί για να εκτονωθούν οι προστατευόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ!!!

[quote text_size=»small»]

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο Πρωθυπουργός που «δραπέτευσε» μέσω των εκλογών. Υπήρξε ο άνθρωπος που αποποιήθηκε τις ευθύνες του σα να μην είχε επανεκλεγεί πανηγυρικώς μόλις δύο χρόνια πριν!

[/quote]

Σαφώς γνώριζε ότι μια διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. των κηπουρών του ΓΑΠ θα ήταν καταστροφική σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή (η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση συμπλήρωνε ήδη ένα χρόνο και οι συνέπειές της άγγιζαν ήδη την Ελλάδα μέσω της καταρρεύσεως των τραπεζών). Όμως, ο Κώστας Καραμανλής, επέλεξε τις εκλογές ακριβώς για να επέλθει η πλήρης κατάρρευση στα χέρια του μοιραίου -εν τη ανοησία του- ΓΑΠ ώστε να ξεχασθούν οι δικές του ευθύνες.  Και, όπως φαίνεται, μάλλον το πέτυχε…

Η ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ. από τον Αντώνη Σαμαρά, μια λαϊκοδεξιά εκδοχή του ΓΑΠ, υπήρξε νερό στο μύλο των σχεδίων του Κώστα Καραμανλή. Ο άνθρωπος που από τον άκρατο λαϊκισμό των ΖΑΠΠΕΙΩΝ κατέληξε να γίνει ο Πρωθυπουργός των μνημονίων, το μόνο που πέτυχε ήταν να οδηγήσει τη χώρα στη βαθύτερη ύφεση μετά την Κατοχή και το κόμμα του στην πλέον επώδυνη ήττα. Η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήταν μόνον αυτονόητη αλλά και απολύτως απαραίτητη: δεν μπορούσε να απουσιάζει ο αρχιερέας της φαυλότητος από την κυβέρνηση που έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της!

Δυστυχώς, το ακόμη χειρότερο ήταν η ανάληψη της διακυβερνήσεως από τον Αλέξη Τσίπρα, προς το πρόσωπο του οποίου -όλως τυχαίως!- δεν παραλείπει να εκδηλώνει την συμπάθειά του ο Κώστας Καραμανλής, αντιλαμβανόμενος ότι ο μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου το μόνο που θα πετύχει είναι να επαναφέρει στην εξουσία την χειρότερη εκδοχή του παπανδρεϊσμού, δηλαδή τον ίδιο, τον Κώστα Καραμανλή!!!

Προηγούμενο άρθροΠΟΥ «ΚΟΛΛΑΕΙ» Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
Επόμενο άρθροΜΝΗΜΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.