Η έννοια του κακού έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, καθώς δεν βασίζεται στην αντικειμενική προσέγγιση της βίαιης και κακοποιού συμπεριφοράς, αλλά στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια κατά κρατών, που αποτελούν το «σύγχρονο άξονα του κακού». Η πάλη κατά του ιμπεριαλισμού βαφτίζεται «τρομοκρατία», το επίσημο κακό δηλαδή, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι μαζικές σφαγές και βίαιες μορφές μετακίνησης και εκδίωξης πληθυσμών.

pale3

Ιστορικά τέτοια φαινόμενα καταγράφονται σαν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», όπως το Ολοκαύτωμα  κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο και χρησιμοποιείται  ως ιστορικό ορόσημο, ενώ άλλα περνάνε στα ψιλά γράμματα όπως η σφαγή στην Γιουγκοσλαβία , η γενοκτονία των Παλαιστινίων κλπ. Αξιοσημείωτο είναι δε, πως ιστορικά εναλλάσσονται οι λαοί στη θέση του δήμιου και του θύματος.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Ισραήλ. Εκατομμύρια αθώοι είχαν σκοτωθεί, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την ναζιστική Γερμανία. Πλήθος πόλεις και χωριά είχαν καταστραφεί, ιδεώδη ριζωμένα στη κληρονομιά του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και τις ηθικές αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είχαν ποδοπατηθεί. Οι περισσότεροι όμως Ευρωπαίοι, μετά τον πόλεμο δεν ήθελαν να ακούσουν, δεν ήθελαν να μιλήσουν, δεν ήθελαν να σκεφτούν ότι με κάποιον τρόπο και οι ίδιοι ήταν εμπλεκόμενοι,  ίσως και συνυπεύθυνοι σε ότι είχε συμβεί.

pale1

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με την Παλαιστίνη και πάλι η Ευρώπη δεν θέλει να ακούσει, να συζητήσει, να σκεφθεί την μαζική δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων στην ίδια τους την πατρίδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πρόσφατα γεγονότα δολοφονίας των τεσσάρων μικρών παιδιών σε παραλία της Γάζας,   απαγορεύθηκαν μέχρι και οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην Γαλλία.

Και ενώ οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τις τελευταίες 8 ημέρες και ο αριθμός των άμαχων νεκρών αυξάνεται δραματικά, διότι δεν μπαίνουν στην διαδικασία επιλεκτικής στοχοποίησης και έτσι προκύπτουν οι εκατόμβες των αθώων θυμάτων, ο Ισραηλινός στρατός ετοιμάζει άλλη χερσαία εισβολή, με στόχο να ολοκληρώσει με τον πιο αιματηρό τρόπο τη γενοκτονία, που συντελείται για τον Παλαιστινιακό λαό.

Πάνω από  200 νεκροί, περισσότεροι από 2000 τραυματίες, ανάμεσα τους δεκάδες γυναίκες και παιδιά, στην Γάζα έρχονται να καταδείξουν με τον πιο ωμό τρόπο την πραγματικότητα, ενώ έχουν καταστραφεί, μεταξύ άλλων, σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά. Οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες εξαντλούνται και οι  συνθήκες νοσηλείας  είναι ιδιαίτερα δύσκολες, λόγω των συνεχών διακοπών της ηλεκτροδότησης.

 

[quote text_size=»small»]

Και σε αυτή την «ανάκουρδη» ισορροπία της φύσης , όπου το άλλοτε χαρακτηρισμένο «θύμα» της παγκόσμιας κοινότητας γίνεται «θύτης», ξεχνώντας την ιστορία του, ο ΟΗΕ παίζει το ρόλο του πόντιου Πιλάτου, οι ΗΠΑ έχουν παραχωρήσει στο Ισραήλ μια ιδιότυπη διεθνή ασυλία και τα διεθνή αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τους Παλαιστίνιους ως τρομοκράτες, εξισώνοντας θύματα και θύτες με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο…

[/quote]

Δυστυχώς η διεθνής αλλά και η Ευρωπαική κοινότητα κωφεύει στα εγκλήματα, που έχει διαπράξει το Ισραήλ τα τελευταία 32 χρόνια κατά των Παλαιστινίων, ξεκινώντας από τις σφαγές του Αριέλ Σαρών στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα, στους βομβαρδισμούς και την Πολιορκία της Βυρηττού και την εξορία 10000 Παλαιστινίων στη Ραμάλα, τις κατεδαφίσεις σπιτιών και σχολείων μαζί με τους ενοίκους, επειδή δήθεν κατοικούσαν τρομοκράτες, τους μαζικούς βομβαρδισμούς με βόμβες διασποράς και τόσα άλλα που καταδικάζει και η υγιής ανθρωπιστική Ισραηλινή κοινότητα, που επιθυμεί να διευθετηθούν με ειρήνη τα θέματα που αφορούν την αρμονική συμβίωση των δύο λαών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, «ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΒΙΑ», Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ Σ’ΑΥΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που έχει παρελθόν, τώρα αν θα έχει και μέλλον είναι κάτι που εξαρτάται από την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών…

pale4

Previous articleΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Next articleΟΥΚΡΑΝΙΑ…ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ
Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στην Λακωνία ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη: ΜΒΑ - Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology BSc Marketing-Management - Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε: Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου - Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργία πρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα –Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου Υποψήφια Νομάρχης-Nομός Λακωνίας -Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης - Δημιουργία πρότυπου Newsletter, που αφορούσε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την Περιφέρεια και συνέβαλλε ουσιαστικά στην απορρόφησή τους. Συνεργάστηκε επαγγελματικά με μεγάλους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, καθώς και εστίασης αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις: Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το Ελληνικό κοινό –Γραμμή Ενημέρωσης σεισμόπληκτων 0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464 κτλ Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και τη συγγραφή. Έχουν εκδοθεί: το πολιτικό βιβλίο «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», το οικονομικό δοκίμιο «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» και τρεις ποιητικές της συλλογές «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά) και «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ».

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.