Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ

ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ

Η Βίκυ Τσίγγα είναι Ενεργειακή Θεραπεύτρια, Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος.
Ως ενεργειακή θεραπεύτρια ασχολείται με το Angelic Reiki και το Pranic Healing. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο μοναδικός προορισμόςκαι ανώτερος σκοπός ζωής μας είναι η Αγάπη. Το μεγαλύτερο στοίχημα, η πιο σπουδαία και επικερδής εργασία καθημερινά, είναι να μάθουμε ουσιαστικά να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε τη Φωτεινή μας Υπόσταση, καθώς αυτό μας εξελίσσει πνευματικά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Η γνώση είναι δύναμη αλλά και μια συνεχής δίψαγιαζωή. Η γνώση όμως χωρίς αγάπη και πίστη είναι μικρή»
Ως αρθρογράφος επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, τέχνης, θετικών ειδήσεων, προσωπικής ανέλιξης. Έχει έφεση στις Δημόσιες Σχέσεις και υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός. Ηαρθρογραφία και συγγραφή, της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί συνεχώς νέους όμορφους κόσμους, «είναι κατάθεση καρδιάς κυρίως και αυτοθεραπεία». Αλλά και ο μεγάλος έρωτας της για ταξίδια παραμένει μέσα στις πρώτες προτεραιότητες
Φύση χαρισματική, πολυτάλαντη και ελεύθερο πνεύμα δρα και παντρεύει την αγάπη της για γνώση και πρόοδο με κάθε τι δημιουργικό, θετικό που γεμίζει με απαράμιλλο φως τη ψυχή της.
Σπουδές και συνεχής επιμόρφωση Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Διαχείριση Διαζυγίου,Δημοσιογραφία, Πρώτες Βοήθειες, ΣυντήρησηΈργων Τέχνης και Ζωγραφικής.
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ
οσα απομενουν να αποκομησουμε τα βρισκουμε μοναχοι

ΟΣΑ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ

Ένα ταξίδι ζωής προς τον έρωτα που μετουσιώνεται σε ιδανική αγάπη. Μια βιωματική ιστορία απο την συγγραφέα Μαρία Αλεξανδροπούλου του πρώτου της βιβλίου “Οι Κυράδες του Μοριά”.

Εικόνες του χθες και του σήμερα, δυό τόποι διαφορετικοί και συνάμα συμπληρωματικοί. Το πολυαγαπημένο Αίγιο καταγωγή της τρυφερής συγγραφέας ,έγινε η αφορμή να “φωτίσει” την ζωή της στην Βόρεια Γαλλία. Κι εκεί που γεννιέται ο έρωτας, και δοκιμάζεσαι απο την ζωή, “απενεργοποιώντας” το εγώ σου, τελικά ανακαλύπτεις πόσο εφήμεροι είμαστε εδώ στην γη, αλλά και πόσο ανθρώπινοι και ταπεινοί οφείλουμε να βαδίζουμε. Είναι η στιγμή που αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, μέσα απο τον δρόμο της αυτογνωσίας.

Με αυτόν τον γλαφυρό και παραστατικό τρόπο, είχαμε την χαρά να ακούσουμε, να αισθανθούμε, όσοι βρεθήκαμε κοντά στην παρουσίαση του βιβλίου, τῆς Μαρίας Ἀλεξανδροπούλου, (εκδόσεις ΦΕΡΕΝΙΚΗ) , απο τους εκλεκτούς ομιλητές χθες βράδυ στήν αἴθουσα «J Hall» τοῦ Ξενοδοχείου The Margi, Βουλιαγμένη.

“Στίς μοναχικές κορυφές τῶν ἀναζητήσεων, στίς ἀνεμοθύελλες τῶν ἀμφιβολιῶν μας, χρειαζόμαστε τήν ἀσφάλεια τῆς ἀποδοχῆς καί τῆς ἀγάπης γιά νά εὐδοκιμήσουμε, νά γαληνέψουμε, νά δυναμώσουμε. Ἅλλά όλα αὐτά, εἶναι μονάχα τ΄ἀρχικά ἐφόδια∙ αὐτά μέ τά ὁποῖα ξεκινᾶμε. Καί εἶναι ἀρκετά. Ὃλα ὃσα ἀπομένουνε νά ἀποκομήσουμε, τά βρίσκουμε μονάχοι. Σά μοναχοί»

Το βιβλίο προλόγισε ο Πρόεδρος του «Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ» τ.Ὑπουργὀς Πέτρος Δούκας, ακολούθησαν οι καταξιωμένοι, η Ντόρα Κατσωνοπούλου, Δρ. Ἀρχαιολόγος, η Νατάσα Ράγιου, τ. Βουλευτής και ο Πέτρος Καψάσκης, ὑποψ. Δρ. στήν Πολιτισμική Διπλωματία που για μιά άλλη φορά μας εντυπωσίασε με την ανάλυση του.

Φίλοι και γνωστοί αγκαλιάσαμε με αγάπη την πρώτη συγγραφική δημιουργία της Μαρίας Αλεξανδροπούλου, μεταξύ των οποίων ήταν και η Βούλα Σαραντάρη ιδρύτρια της Λέσχης Lions Πολιτείας, και Ευαγγελία Κοπανάκη ιατρός- αναισθησιολόγος ,Πρόεδρος της Επιτροπής των «Νέων Γιατρών» του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

Απο καρδιάς καλοτάξιδο.

20150528_202512~2 20150528_203454~2~2~2