Η Κέλλυ Κοντογεώργη μας λέει πως οι υπουργοί οικονομικών του G7 δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε κατάλληλο εργαλείο πολιτικής για να θωρακίσουν την ανάπτυξη απέναντι σε απειλές όπως κορωνοιός.


Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Τάρο Άσο, υπογράμμισε ότι οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι έτοιμες να λάβουν δράση, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιονομικών μέτρων, εάν κριθεί αναγκαίο.

Οι κεντρικές τράπεζες από την πλευρά τους θα συνεχίζουν να στηρίζουν τη σταθερότητα των τιμών και την ανάπτυξη. «Επαναβεβαιώσαμε την δέσμευση μας να υιοθετήσουμε όλα τα κατάλληλα βήματα για να προστατεύσουμε τις οικονομίες μας από καθοδικούς κινδύνους που εγείρει ο κορωνοϊός και είμαστε έτοιμη να συνεργαστούμε περαιτέρω με έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα» δήλωσε ο Άσο.

Κορωνοιός: Απέναντι του οι G7

Ωστόσο απέφυγε να εξειδικεύσει τα μέτρα. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει ποια θα είναι η επιθυμητή πολιτική, σημείωσε πως η απάντηση μπορεί να ποικίλει από χώρα σε χώρα. Ερωτηθείς εάν τα κατάλληλα μέτρα πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο νομισματικά όσο και δημοσιονομικά βήματα απάντησε θετικά. Οι G7, όπως σχολιάζουν αναλυτές, έστειλαν το μήνυμα πως συγκροτούν ένα ενιαίο μέτωπο κατά του κορονοϊού. Παρόλα αυτά παραμένει ερώτημα το τι ακριβώς σχεδιάζουν να κάνουν.

Δεσμεύονται να κάνουν ότι χρειαστεί. Δεν αποφεύγουν όμως να υποσχεθούν συγκεκριμένα μέτρα. Και αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις σε διεθνές επίπεδο, σε εθνικό, η κάθε κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις δικές της προτεραιότητες. Είναι επίσης σαφές πως δεν ανησυχούν όλοι στον ίδιο βαθμό. Ούτε για την εξάπλωση του Covid-19, ούτε τις επιπτώσεις τους ή για τη διάρκεια που αυτές θα έχουν.

Να θυμίσουμε ότι συνεδριάζουν εκτάκτως και οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το Reuters οι αγορές δεν θα πρέπει να περιμένουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Αξιωματούχοι εξηγούσαν πως στην αντιμετώπιση της κατάστασης οι εθνικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο.

Προηγούμενο άρθροΛαθρομεταναστευτικό: Η ασύμμετρη απειλή που ένωσε τους Έλληνες
Επόμενο άρθροΚαλό κουράγιο μικρέ μου μετανάστη….
ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ
Η Κέλλυ Κοντογεώργη είναι δημοσιογράφος με μακρά πορεία στον χώρο. Από 2004 έως και σήμερα εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό - πολιτικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» όπου βουλευτές και υπουργοί σχολίαζαν θέματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Από το 2015 ασχολείται ως Media Manager με την επικοινωνία, προβολή και προώθηση news-project. Από 2002 – 2006 παρουσίαζε την εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2012 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με την οικονομικό-πολιτική εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 90,1. Σε μια εποχή γόνιμη και δημιουργική από το 1993 έως 1995 εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ενώ την επόμενη δεκαετία απέκτησε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία (ΚΛΙΚ FM, STATUS, ALPHA radio) στην σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων αλλά και τηλεοπτική (STAR channel, ALPHA TV, TEMPO, NET και MEGA channel) καλύπτοντας ελεύθερο, οικονομικό, στρατιωτικό ρεπορτάζ αλλά και ως αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.