Οι προσωπολήπτες της ΕΡΤ

Ο Βασίλειος Παπαδάκης μιλά για την ΕΡΤ του διχασμού, του ρεβανσισμού και της χαμηλής τηλεθέασης. Και σημειώνει ότι οι αναξέσεις παλαιών πληγών δεν εξασφαλίζουν την πρωθυπουργική καθέκλα. new deal
Ο Βασίλειος Παπαδάκης μιλά για την ΕΡΤ του διχασμού, του ρεβανσισμού και της χαμηλής τηλεθέασης. Και σημειώνει ότι οι αναξέσεις παλαιών πληγών δεν εξασφαλίζουν την πρωθυπουργική καθέκλα. new deal

Ο Βασίλειος Παπαδάκης μιλά για την ΕΡΤ του διχασμού, του ρεβανσισμού και της χαμηλής τηλεθέασης. Και σημειώνει ότι οι αναξέσεις παλαιών πληγών δεν εξασφαλίζουν την πρωθυπουργική καθέκλα.


Κατά τας ημέρας των κυνικών καυμάτων και του εορτασμού της Παναγίας Ελευθερώτριας, (αμήν να βάλει το χέρι της…) η αρχοντοξεπεσμένη  ΕΡΤ 1, τηλεθέαση περίπου 4%, όση η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε σε επανάληψη την εκπομπή  «Ιστορικοί Περίπατοι». Documentaire σε συνέχειες, με αναφορές στα γεγονότα της Εαμοκρατούμενης Αθήνας και της περιοχής των Εξαρχείων. Εκεί όπου διέμενε η οικογένεια μου, την περίοδο, 1945-1949. Η εκπομπή προεβλήθη λίγες ημέρες μετά την θανατηφόρα πυρκαϊα στο Μάτι που συνετάραξε το Πανελλήνιο.

Οι «Περιπατητικοί» παρουσιαστές της εκπομπής, προκάλεσε ενδόμυχη θλίψη. Αγέννητοι κατά την μελανότερη ιστορική περίοδο της σύγχρονης Ελλάδος, επέλεξαν σε ανένθετο χρόνο την εξιστόρηση των Δεκεμβριανών με πρωτοφανή τυφλή προτίμηση και επίδειξη εύνοιας προς τους ένοπλους αντάρτες: ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ, ΟΠΛΑ. (Σ.Σ. Περιπατητικοί ήσαν οι μαθητές και οπαδοί του Αριστοτέλη. Ονομάστηκαν έτσι από μία αίθουσα του λυκείου. Την «αίθουσα των περιπάτων» στην οποία δίδασκε ο Αριστοτέλης. Όχι γιατί η διδασκαλία γινόταν με περιπάτους. Εν αντιθέσει οι παρουσιαστές της ΕΡΤ εξιστόρησαν τα γεγονότα των Δεκεμβριανών περιπατώντας στους δρόμους της Αθήνας.

Η ΕΡΤ του διχασμού και του ρεβανσισμού

Δύσκολη η μετάπειση της πλειονότητας των ψηφοφόρων. Ο προπαγανδισμός και η έλλειψη αντικειμενικότητας βλάπτει το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης. Λόγου συμπέσαντος, η ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΒΟΥΛΗ, υφίστανται χάρη στον Έλληνα φορολογούμενο. Και από τα δανεικά, όχι ανεπιστρεπτώς, της Ε.Ε. Η Δημόσια τηλεόραση για να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη και ανταγωνιστική πρέπει να ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά κυμαίνονται στο 3% και ανέρχονται στο 5% όταν προβάλει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σήμερα η ΕΡΤ1, επί αριστεροδεξιάς διακυβερνήσεως, είναι το κατ’ εξοχήν δημόσιο κανάλι του διχασμού και ρεβανσισμού. Η στελέχωση αποτελείται από αλάστορες, διορισμένους και εξαρτημένους από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Η 12η Οκτωβρίου είναι ημέρα απελευθερώσεως των Αθηνών από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Η ΕΡΤ ετοιμάζει εκπομπές που θα εξυμνούν μόνο τους αγώνες των ΕΑΜΕΛΑΣΙΤΩΝ. Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά στους μη γνωρίζοντες συνομήλικους του «ηγέτη» της (χρυσής) μετριότητας, ότι το Δεκέμβριο του 1944, 100 αξιωματικοί και 430 οπλίτες της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής του Συντάγματος Μακρυγιάννη υπό τον συνταγματάρχη Γεώργιο Σαμουήλ και τον αντισυνταγματάρχη  Ευάγγελο Σοφρά, απώθησαν τους 1.500 αντάρτες του συνταγματάρχη Τάσου Λάμπρου και αντισυνταγματάρχη Μαρκάκη.

Η νίκη του ένδοξου σώματος της Βασιλικής Χωροφυλακής Μακρυγιάννη απέτρεψε την κατάληψη του κέντρου των Αθηνών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ. Τον Αύγουστο του 1949, ο Ελληνικός Στρατός στο Γράμμο-Βίτσι επέφερε το τελειωτικό κτύπημα στους επιδιώκοντες την κατάλυση της νόμιμης εκλεγμένης κυβερνήσεως.

Η ιστορία γράφεται από τους λέοντες (νικητές) και όχι από τους ηττημένους της αριστερής φράξιας των αλεπούδων. «Προτιμότερο να σε φάει ένα λιοντάρι παρά να σε προστατεύσει μία αλεπού» παροιμιακή ρήση.

Οι αριστερόφρονες που κυβερνούν με την νοητική σύγχυση που τους διακρίνει και την ψυχική αποξένωση από τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι επιζήμιοι για το κοινό συμφέρον. Οι αναξέσεις παλαιών πληγών δεν εξασφαλίζουν τη πρωθυπουργική καθέκλα. Η χώρα χρειάζεται πραγματικό ηγέτη για να ορθοπατήσει. Ηγέτη με όραμα, τόλμη, φαντασία και πάνω απ’ όλα φιλοπατρία.

Ο παππούς μου Βασίλειος Αθαν. Μπότσης υπήρξε αξιωματικός της Βασιλικής Χωροφυλακής. Κατακλείς «Ο μωρός μετά τα 40 είναι πραγματικά μωρός»  Karl Jung, Ελβετός ψυχίατρος (1875-1961).

Previous articleΚαλύτερα πρώτος στο χωριό
Next articleΗ OLAF, οι κουτόφραγκοι και η ελληνική μάσα
Ο Βασίλειος Παπαδάκης ξεκίνηση τη δημοσιογραφική του πορεία το 1962, στο συγκρότημα των αδελφών Αθαν. και Διον. Μπότση, «Ακρόπολις» «Απογευματινή, «Χρήμα», «Πρώτο», με διακοπή δύο ετών λόγω στρατιωτικής θητείας, έφεδρος ανθυπολοχαγός πεζικού. Με τη παύση λειτουργίας των ως άνω εντύπων συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» επί κ. Γιάννη Μαρίνου, «Διεθνής Επιθεώρηση» και «Εποπτεία», με το σημερινό αρθρογράφο της Εστίας, Αθανάσιο Παπανδρόπουλο. Είναι συνεργάτης της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ από το 2010 έως σήμερα.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.