Η χωρα μας, μετα τη ψηφιση των μετρων-με δεδομενες τις διαφωνιες της ΔΗΜΑΡ-και την εγκριση του προυπολογισμου και απο τα τρια κομματα ολοκληρωνει το δεσμευτικο πλαισιο που ειχε αναλαβει προς τους δανειστες.Τα οποια επιχειρηματα για τις παθογενειες της ελληνικης οικονομιας και του πολιτικου συστηματος κλεινουν σιγα-σιγα το κυκλο τους.Τωρα ειναι η ωρα της κρισης και της αποτιμησης της ευρωπαικης συμπεριφορας προς την Ελλαδα.

Η καθυστερηση της δοσης και οι αμφισημιες συνιστουν μεγα πολιτικο λαθος για την Ευρωπαικη ηγεσια και ειδικα για τη Γερμανικη κυβερνηση.Προφανως υπαρχει η δυσκολη αλλα απαραιτητη διαδικασια των συναινεσεων απο τα ευρωπαικα κοινοβουλια,οπου και εκει υπαρχουν λαικιστικες και εθνικιστικες πιεσεις.Ωστοσο η κρισιμη πολιτικη διασταση της ευρωπαικης αλληλεγγυης προς την Ελλαδα παραμενει….Οχι μονο για τη κοινη ευρωπαικη μας πορεια αλλα και για τη σωτηρια της ιδιας της κοινης μας οικονομιας.Τωρα, ειναι η ωρα η ελληνικη κυβερνηση να ενισχυσει ακομα περισσοτερο τη διαπραγματευτικη της γραμμη.Η ΔΗΜΑΡ το εθεσε και με αφορμη τα εργασιακα…αλλα σημερα μετα την τηρηση των δανειακων δεσμευσεων η διαπραγματευτικη γραμμη ειναι ακομα πιο απαραιτητη!

Ο Θοδωρος Μαργαρίτης είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Previous articleLET’S NOT MAKE A DEAL
Next articleΜΕΡΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ…
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Οργανώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στο ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ το 1976. Μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ 1980-1986. Εξελέγη στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΕΑΡ το 1990. Σήμερα είναι μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και της Επιτροπής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών. Σε προηγούμενη περίοδο είχε διατελέσει υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά σε Αυγή, Νέα, Ημερησία. Πήρε μέρος ενεργά στο Κίνημα Ειρήνης παλαιότερα (ΑΚΕ), καθώς και σε κινήσεις για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.