Κάποτε οι Γερμανοί θεωρούνταν οι “γκουρού” της πολεμικής τέχνης. Και ήταν. Τον προηγούμενο αιώνα, δυο φορές, η γερμανική πολεμική μηχανή απέδειξε εξαιρετικές δεξιότητες στα πεδία των μαχών και μοναδική ικανότητα της να σπέρνει τον τρόμο. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρειάστηκε να συνασπιστούν εναντίον της οι μεγάλες δυνάμεις του Πλανήτη.

Τελικά, οι Γερμανοί έχασαν δυο Παγκόσμιους Πολέμους για να συνειδητοποιήσουν ότι η παγκόσμια ηγεμονία δεν κερδίζεται με τη δύναμη των όπλων, αλλά με την ισχύς του χρήματος. Αυτή τη δύναμη που κατείχαν, γνώριζαν και έλεγχαν οι Εβραίοι τους οποίους οι Ναζί κυνήγησαν λυσσαλέα σε μια μοναδική στα ιστορικά χρονικά απόπειρα μαζικής γενοκτονίας. Τελικά ούτε αυτό το κατάφεραν. Ήταν το δεύτερο μεγάλο μάθημα που τους δίδαξε η Ιστορία.

Πεισματάρα, φιλόδοξη και εγωίστρια η γερμανική ελίτ δεν το έβαλε κάτω. Παρά τις δυο απανωτές ήττες σε πολεμικό, πολιτικό, ηθικό και οικονομικό επίπεδο, κατάφερε να ανασυντάξει το γερμανικό έθνος και με τη βοήθεια της Υπερδύναμης που τη νίκησε, άρχισε να εργάζεται σκληρά και μεθοδικά για να διεκδικήσει εκ νέου, η Γερμανία την ευρωπαϊκή ηγεμονία. Χρειάστηκαν μερικά μόνο χρόνια για να πετύχουν οι Γερμανοί το “γερμανικό θαύμα”, δυο τρεις δεκαετίες για να χαρακτηριστεί η Γερμανία η “ατμομηχανή της Ευρώπης” και κάτι περισσότερο από μισό αιώνα για να διεκδικούν σήμερα την απόλυτη ηγεμονία της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτή τη φορά χωρίς να ρίξουν ούτε μια ντουφεκιά.

Την στρατηγική τους ευφυΐα, οι Γερμανοί την μετέφεραν στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Διατηρώντας όπως πάντα τη “βάση στήριξης” της οικονομίας τους, το προνόμιο δηλαδή της υψηλού επιπέδου βιομηχανικής παραγωγής, έγιναν δεξιοτέχνες στον χειρισμό των πλέον σύγχρονων όπλων μαζικής καταστροφής: Τις αγορές του χρήματος και των παραγώγων. Σε βαθμό που σήμερα να μπορούν να υπερηφανεύονται πως από την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, η Γερμανία κερδίζει!

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου» δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ο επικεφαλής του Προσωρινού Μηχανισμού Διάσωσης EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ. Και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων. Κάθε άλλο: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου»…

Ευφυέστατο ομολογουμένως! Κατάφεραν να τους πληρώνουμε για να μας εξαγοράσουν!!

Previous articleΟΤΑΝ ΟΙ «ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ» ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ…
Next articleΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.