Απύθμενο θράσος από επιφανείς αξιωματούχους. Δηλώνουν σπουδές που δεν έκαναν ποτέ. Μιλάνε ξένες γλώσσες μόνο σε νοηματική κωφαλάλων. Κρατάνε για τον εαυτό τους το ηθικό πλεονέκτημα, ενώ παράλληλα βγάζουν μύρια όσα στο εξωτερικό ή ξεχνάνε να τα συμπεριλάβουν στις δηλώσεις τους.

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλαστά πτυχία λυκείων, πανεπιστημίων και αντί για τον εξοστρακισμό των «έξυπνων» πλαστογράφων, τους δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία να εξεταστούν και να κρατήσουν τη θεσούλα τους στο δημόσιο. Κοινωνική πρόκληση θεωρείται και από φίλια κυβερνητικά μέσα και η περιβόητη ρύθμιση για την νομιμοποίηση «εξωχώριων» εταιριών για χρήση από πολιτικούς! Και δεν γίνεται, ο γνωστός πολιτικός σεισμός που θα γινόταν παλαιότερα, ούτε προβληματίζεται η κοινή γνώμη, ούτε ιδρώνει το αυτί κανενός.

Σκηνές απείρου κάλλους στα τηλεοπτικά παράθυρα από θέματα ηθικής αλλά και από τα σκληρά μέτρα σε φορολογία και ασφαλιστικό, ανάμεσα σε εκπροσώπους των κομμάτων. Ο πολιτικός υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη προς τέρψιν των τηλεθεατών και της τηλεθέασης των καναλιών. Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και με εκκωφαντικές αποχωρήσεις από τα πάνελ διαλέγονται με τον δικό τους τρόπο. Όσοι στριμώχνονται, αποχωρούν και όσοι δεν έχουν απάντηση, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

Πέρα όμως από την καρτποσταλική απεικόνιση της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος της βιοπάλης, της ανεργίας, της ανασφάλειας που βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες των λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Και ο κόσμος αυτός δεν αποζημιώνεται από την τεράστια απογοήτευση του, με τις καθημερινές πολιτικές καρικατούρες των ειδήσεων και των πάνελ των πολιτικών εκπομπών και τις νέες ψεύτικες εξαγγελίες. Και αυτό αποτυπώνεται στα αναιμικά ποσοστά πρόθεσης ψήφου των κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά αποχής από τις εκλογές.

Δύσκολη και καταθλιπτική κατάσταση που ζούμε όσοι απομείναμε στη χώρα μας, καθήμενοι στον καναπέ μας ή στον μικρόκοσμο του ψηφιακού κόσμου, βρίζοντας και απειλώντας «Θεούς και δαίμονες»!

Μια καθημαγμένη κοινωνία από φόρους, ανεργία, λουκέτα επιχειρήσεων, φτωχοποίηση, δεν αντιδρά, μένει απαθής και όπως λένε, οι ανά την Ευρώπη διαδηλωτές «κοιμάται». Μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει το τέλος της να έρχεται και κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και στο internet και απλά το παρατηρεί ή και το καταγράφει στο τελευταίο μοντέλο κινητού που απέκτησε. Οι Αγανακτισμένοι δεν ζουν πια εδώ…!

Τέτοια γελοιοποίηση, τέτοια κοροϊδία, τόσα ψεύδη, ο λαός θα τα αποδεχτεί ή επιτέλους θα ξυπνήσει και γαία πυρί μειχθήτω;

Previous articleΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΟΥ ΓΥΡΕΥΩ
Next articleΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.