Η Νέα Δημοκρατία έχει υπάρξει, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, η παράταξη της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου, η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων που εδραίωσε τη δημοκρατία και χάραξε και υλοποίησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οδήγησε σε μια δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα της χώρας και σε μια απαξίωση της πολιτικής. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην πολιτική και στη Νέα Δημοκρατία.

Η παράταξή μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία ανοίγει μια νέα σελίδα, όπου επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις πολιτικές του κόμματος επανατοποθετώντας στον πυρήνα της τον πολίτη και προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αι.

[quote text_size=»small»]

Η ανανέωση έχει ήδη ξεκινήσει. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη, ευρεία πολυσυλλεκτική παράταξη και όχι ένα μονοθεματικό κόμμα. Περιλαμβάνει στους κόλπους τις θέσεις και απόψεις που αποκρυσταλλώνουν την ιδεολογική και πολιτική ζύμωση φιλελεύθερων, κεντρώων, δεξιών, μεταρρυθμιστών, κλπ.

[/quote]

Η ανανέωση που επιδιώκουμε δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια συνεχώς εξελισσόμενη και κλιμακούμενη προσπάθεια. Δεν επιδιώκουμε ανανέωση για τους τύπους ή ανανέωση με συμβολικά χαρακτηριστικά. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη δημιουργική νέα γενιά και βέβαια να αξιοποιήσουμε το ρόλο των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων στελεχών. Σύνθεση και αποτέλεσμα είναι η επιδίωξή μας.

Αποσκοπούμε η Νέα Δημοκρατία καλύτερα οργανωμένη πλέον, να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις επιθυμίες των πολιτών, να αποτελέσει μέσο διαμόρφωσης της αντίληψης των πολιτών για το «δημόσιο συμφέρον» και να πραγματώνει τις ανάγκες των πολιτών.

Με διαφάνεια και αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.
Επιδιώκουμε μέσα από τη διαβούλευση καθόλη τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών με κορύφωση το συνέδριο να εδραιώσουμε ανοικτές, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσα από έναν πλουραλισμό ιδεών, απόψεων και θέσεων δημιουργουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικο κόμμα, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.

Στόχος μας είναι, με αρχές, με συνέπεια και αξιοπιστία, να παράγεται πολιτική συστηματικά με αρχές και με συνέπεια, συμμετοχικά με την εμπλοκή όλων των μελών του κόμματος και με δομημένη διαβούλευση.

Η πολιτική θα πρέπει να διαχέεται τόσο εσωκομματικά, στα μέλη του κόμματος, όσο και στην κοινωνία. Και βεβαίως, η πολιτική θα πρέπει να αξιολογείται θέτοντας σαφείς και μετρήσιμους στόχους ως προς τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να γίνεται ανατροφοδότηση.

Η εσωκομματική δημοκρατία που θα επιδιώξουμε πραγματώνεται μέσω της κατάλληλης κομματικής οργάνωσης, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των νέων μεθόδων επικοινωνίας ώστε να κάνουμε την πολιτική προσιτή και ενδιαφέρουσα για τους πολίτες και να τοποθετήσουμε το κόμμα στη θέση που αρμόζει: το κύτταρο της Δημοκρατίας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το Συνέδριό μας, δεν αποτελεί μια διεργασία εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες γιατί μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

Previous articleΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ
Next articleΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πολιτικός. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Λένα Μπανιά εκπαιδευτικό και πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου, σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία. Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου. Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας και της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.