Ο θάνατος του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ βύθησε την πιο απομονωμένη χώρα της γης στο πένθος. Το καθεστώς οργάνωσε ενορχηστρωμένους δημόσιους θρήνους, τοποθετώντας τους στοιχισμένους στις πλατείες για να κλαίνε. 

Όμως, οι πραγματικοί λόγοι θρήνου για τους βορειοκορεάτες είναι ότι η ισόβια καταδίκη τους στη φτώχεια, στην καταπίεση και στην πείνα -συνεχίζεται.

Τα ηνία του Προεδρικού Μεγάρου της Πιονγκ Γιανγκ αναλαμβάνει -ποιός άλλος- ο γιος του αποθανώντος Ηγέτη της ανεξέλεγκτης από τη Δύση πυρηνικής δύναμης, ο μικρότερος από τους τρεις γιους του, ο μόλις 27 χρονών Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτο) Ήδη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πατέρα του, ο νέος ηγέτης της χώρας διέταξε την πραγματοποίηση δοκιμής ακόμα ενός πυραύλου μεσαίας εμβέλειας, δίνοντας σαφές μήνυμα ότι στην ουσία τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το βραβευμένο με ΕΜΜΥ ντοκυμαντέρ «Welcome to North Korea» των ολλανδών κινηματογραφιστών Peter Tetteroo και Raymond Feddema περιγράφει την καθημερινή ζωή των πολιτών της χώρας αλλά και την κεντρική θέση που κατείχε σε κάθε έμφασή της ένας Ηγέτης-Θεός..

Μία ταινία που αποτελεί ίσως την μοναδική οπτικογραφημένη μαρτυρία για το πώς ένα καθεστώς βασίζεται στον φόβο και την ανέχεια των πολιτών του.

Δείτε την.

{qtube vid:=FJ6E3cShcVU}

Previous articleΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ
Next articleΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΡΙΤΟΣ
Ο Γαβριήλ είναι δικηγόρος στη Ρόδο. Παράλληλα έχει τελειώσει με άριστα το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Αιγαίου "Πολιτικές Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο" και η πτυχιακή του εργασία με θέμα "Ο εκδημοκρατισμός των Αραβικών Κρατών ως προτεραιότητα της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής στην Ευρεία Μέση Ανατολή - Η Περίπτωση της Τυνησίας και της Ιορδανίας" κυκλοφορεί από τις νομικές εκδόσεις Σάκουλα και δημοσιεύθηκε από το Ιδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών καθ. Ηλία Κρίσπη και δρος. Αναστασίας Σαμαρά Κρίσπη. Από τoν Φεβρουάριο του 2008 μέχρι και σήμερα διατηρεί το μπλογκ του alloukiallou.blogspot.com και έκτοτε συνεργάζεται με ιστοσελίδες επικαιρότητας. Μιλάει εβραϊκά, αγγλικά και γαλλικά

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.