Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι.
Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδοςχρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE.
Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεωνμε συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων.
Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ.
Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβεμέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού.
Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες.
Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών.
Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
νεο-οθωμανικοσ αυταρχισμοσ;

ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ;

Πραξικόπημα που εκδηλώνεται σε ώρα που οι δρόμοι είναι γεμάτοι, τα κανάλια σε πλήρη λειτουργία και γενικώς σε ώρα που ο κόσμος δεν κοιμάται μόνον ερωτήματα μπορεί να προκαλεί για την ικανότητα και σοβαρότητα των διοργανωτών του. Πραξικόπημα σημαίνει «τους πιάνω όλους στον ύπνο»!

Όμως, αυτό δεν είναι, πλέον, το σημαντικό. Ούτε ο καταλυτικός ρόλος της τηλεοράσεως και των κοινωνικών δικτύων είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί. Αμφότερα, απλώς επιτέλεσαν το ρόλο τους: την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Το σημαντικό είναι ότι το πραξικόπημα απέτυχε χάρη στην έντονη και άφοβη λαϊκή αντίδραση! Φαινομενικώς, νικητής είναι ο Ερντογάν, αφού πέτυχε να βγει αλώβητος και έχει μια τεράστια ευκαιρία να εκκαθαρίσει το κράτος, αλλά και την παράταξή του από κάθε αμφισβητία και αντίπαλο. Εκεί ακριβώς κινδυνεύει να χάσει κάθε όφελος από την επικράτησή του έναντι των πραξικοπηματιών: αν, όπως το συνηθίζει, λειτουργήσει με παρορμητισμό και χωρίς μετριοπάθεια δεν θα αργήσει να χάσει την λαϊκή υποστήριξη, η οποία δόθηκε στη Δημοκρατία και όχι στο πρόσωπό του!

Ο λαός της Τουρκίας ζει κάτι πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για πρώτη φορά η πολιτική τάξη του οφείλει και τον έχει ανάγκη ενώ, εν μία νυκτί, καταργήθηκε το taboo της ιερότητος και ασυλίας των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες εν τοις πράγμασι έπαψαν να είναι εγγυητές του πολιτεύματος αφού τη θέση τους πήρε ο λαός!

Η μεγάλη «νίκη» του Ερντογάν, το τέλος του κεμαλικού αυταρχισμού, μπορεί να αποδειχθεί η αρχή του τέλους για τον νέο-οθωμανικό αυταρχισμό του επίδοξου Σουλτάνου…

Όσα συμβαίνουν στην Τουρκία μας αφορούν ευθέως και εμμέσως και πρέπει να τα παρατηρούμε με μεγάλη προσοχή!

Υ.Γ. Το μόνο πραξικόπημα που γνωρίζω να έγινε σε φυσιολογική ώρα και να πέτυχε είναι το Κίνημα της 4ης Αυγούστου. Όμως, ο αείμνηστος Ιωάννης Μεταξάς δεν προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία, την οποία ήδη κατείχε. Απλώς, εξέδωσε διάταγμα διαλύσεως της Βουλής και αναστολής άρθρων του Συντάγματος. Το πραξικόπημα που έγινε με ένα Φ.Ε.Κ.