Ο Κώστας Συλιγάρδος νοηματοδοτεί διαφορετικά τον τίτλου της παλαιότερης δημοφιλούς εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης “Να η ευκαιρία”. Με αφορμή την επιτυχία της χώρας στην καταπολέμηση του covid 19, σημειώνει ότι οι Έλληνες επιστήμονες απέδειξαν ότι η Ελλάδα τώρα έχει την ευκαιρία της.


Ναι! Είναι επίτευγμα της επιστήμης, της πολιτείας, και της μεγάλης μερίδας του κόσμου που δεν επιδεικνύει αντικοινωνικές συμπεριφορές η εικόνα της Ελλάδος.

Ναι έχουμε 63 νεκρούς και δεν πανηγυρίζει κάνεις για αυτό. Σκύβουμε το κεφάλι στην ανθρώπινη απώλεια και συλλογιζόμαστε…

Είμαστε όμως περήφανοι που περισσότεροι από 2200 άνθρωποι με βάση τις στατιστικές και τα μαθητικά, αποδεδειγμένα έχουν σωθεί και είναι εδώ δίπλα μας.

Κι είναι πέραν των άλλων μια χρυσή ευκαιρία να πούμε στα παιδιά μας και να θυμίσουμε στους φίλους μας ότι και οι καλλιτέχνες είναι σπουδαίοι και απαραίτητοι για το ρόλο τους στην κοινωνία και οι αθλητές… Ας μην παρεξηγηθώ προς Θεού μιας και κάποιοι ψάχνουν το διάβολο στις λεπτομέρειες. 

Τιμώ και τους καλλιτέχνες και τους αθλητές κι ίσως η αναφορά μου σε αυτούς με βολεύει κατά κάποιο τρόπο μιας ένθεν και ένθεν έχουν ανοιχτό μυαλό και αντίληψη και  ξέρουν ότι λατρεύω τον πολιτισμό και τιμώ τον αθλητισμό ως κάτι εξαιρετικά ιδεώδες.

Να η ευκαιρία

Η παγκόσμια κοινότητα όμως σήμερα επιβιώνει και θα νικήσει εξ αιτίας της επιστήμης και των ανθρώπων της.

Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγο χρόνο να ζυγίσουμε ξανά τα κοινωνικά πρότυπα των τελευταίων ετών, κι ας βοηθήσουμε να καταλάβουν μερικοί – μερικοί ότι οι τηλεπερσόνες των μάστερ σεφ, των survivor,  και των λοιπών τηλε-σόου μόδας, τραγουδιού κλπ είναι απλά η χαρτοπετσέτα σ ένα ακριβό δείπνο Ζωής.

Η πανδημία του 2020 είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να καθαρίσουμε ( μεταφορικά ) τους κήπους και τις αυλές μας και να ξαναφτιάξουμε τις βιβλιοθήκες μας βάζοντας κάθε βιβλίο στο κατάλληλο ράφι. 

Για τα ζιζάνια που θα ξεριζώσεις αγαπητέ φίλε χρησιμοποίησε τον πράσινο κάδο και όχι της ανακύκλωσης και για τα έντυπα που θα διαπιστώσεις να περισσεύουν στα ράφια σου αγαπητή φίλη, βάλτα σε κούτα και κατέβασε τα στο υπόγειο …

Τώρα είναι η ευκαιρία!

Προηγούμενο άρθροΔυτικός νεοκρατισμός: Η νέα πανδημία
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός πόλεμος: Η αξία της αριστείας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.