Νέα αρχή επιχειρείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος μας ενημερώνει για τη νέα αρχή που επιχειρεί η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα ηνία του φορέα αναλαμβάνει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, ο οποίος ως νέος Πρόεδρος πλέον, τον συναντά για τρίτη φορά στη ζωή του. new deal
Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος μας ενημερώνει για τη νέα αρχή που επιχειρεί η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα ηνία του φορέα αναλαμβάνει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, ο οποίος ως νέος Πρόεδρος πλέον, τον συναντά για τρίτη φορά στη ζωή του. new deal

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος μας ενημερώνει για τη νέα αρχή που επιχειρεί η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα ηνία του φορέα αναλαμβάνει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, ο οποίος ως νέος Πρόεδρος πλέον, τον συναντά για τρίτη φορά στη ζωή του.


Με την εκλογή του κ. Λεωνίδα-Φοίβου Κόσκου στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής ;Eνωσης, μπαίνει τέλος σε μια σχετικώς μακρά περίοδο κρίσης του φορέα αυτού, ο οποίος είχε ξεφύγει των στόχων του. Και όχι μόνον.

Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Ελληνο-αμερικανού πολιτευτή κ. Κρις Σπύρου, η Ένωση, για αρκετό καιρό, αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα οικονομικής κακοδιαχείρησης. Pαράλληλα δε ο πρόεδρος της πρωτοστατούσε σε εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενος ενίοτε και με ευρωβουλευτές της “Χρυσής Αυγής”.

Αυτές οι πρωτοβουλίες του κ. Κρις Σπύρου, είχαν συμβάλλει στη συνολική υποβάθμιση της Ελληνο-Αμερικανικής ένωσης. Γεγονός που επηρέαζε και τη λειτουργία του Κολλεγίου Hellenic American College στην οδό Μασσαλίας 22. Σε κάποια φάση έτσι η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο. Και οι εργαζόμενοι στην ΕΑΕ ανέλαβαν να την διασώσουν.

Ως φαίνεται, αυτό επιτυγχάνεται πλήρως με τις τελευταίες αρχαιρεσίες, οι οποίες οδήγησαν και στην εκλογή νέου ΔΣ.

Συνεπώς η κατάσταση ομαλοποιείται και αυτό συμβαίνει σε μια φάση όπου και οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βελτιώνονται αισθητά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ε.Α.Ε. κ.Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι η τρίτη φορά που “συναντάται” με την Ελληνο-αμερικανική Ένωση. Κατά σχετική δήλωσή του, η πρώτη φορά ήταν στη δεκαετία του 1960. Τότε που η Ένωση άρχισε να αναπτύσσει γόνιμο και ουσιαστικό πολιτιστικό και μορφωτικό έργο, με τη βιβλιοθήκη και την καφετέρια της στη διάρκεια της δικτατορίας να στεγάζουν μέλη του φοιτητικού κινήματος.

“…Η δεύτερη συνάντησή μου”, λέει ο κ.Κόσκος, “ήταν το 1995…”. Τότε που η ΕΑΕ περνούσε σοβαρή κρίση επιβίωσης. “…Εκείνη την περίοδο”, τονίζει ο σημερινός πρόεδρος, “…έγινε σοβαρή προσπάθεια να αναπλασθεί ο κοινωνικός ρόλος του Οργανισμού. Συνεργασία με το προσωπικό. Ανακαινίζουμε το κτήριο, παρουσιάζουμε νέα προγράμματα. Αυτοχρηματοδοτούμενα. Ανακτούμε την ζωτική ορμή της ίδρυσής μας. Ανανεώνουμε την ταυτότητα και το Κοινό μας. Μεγαλώνουμε.

Ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος συναντά και πάλι την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η τρίτη συνάντηση έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Στην Γενική Συνέλευση αναγνωρίζω το Κοινό μας μαζί με παλιά αγαπημένα πρόσωπα. Δηλώνουν συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα. Επαναφέρουν την ζωτική ορμή. Μας παρακινούν. Να ξαναβρούμε την τιμή μας, να πιάσουμε το νήμα για υπεύθυνη, διαφανή κοινωνική δράση και διαχείριση. Να κρατήσουμε και να διευρύνουμε το Κοινό μας.

Δηλώνω παρών. Μαζί μου οι: Λεωνίδας Τζώνης Αντιπρόεδρος, Αγησίλαος (Γήσης) Παπαγεωργίου Β” Αντιπρόεδρος, Απόστολος Ευαγγελόπουλος Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Σεμερτζάκης Ταμίας. Μέλη: Φωτεινή Πίπη, Άγγελος Κούτρας, Γεώργιος Κορδαλής, Νικόλαος Σαραντέας.…”, δηλώνει ο κ.Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, υπό την προεδρία του οποίου τελεί και το Hellenic American University στις Η.Π.Α.

Previous articleΤέλος οι μαύροι φασίστες και οι κόκκινοι τρομοκράτες
Next articleΜεταρρύθμιση για αποκέντρωση ρόλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.