Η ηγεσία είναι μια διαδρομή, ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, μια συνεχής διαδικασία αυτο-βελτίωσης, αποτελέσματος και αναπαραγωγής (ηγετών), βασιζόμενη πάνω σε ισχυρές αξίες όπως είναι (ανάμεσα σε αρκετές) και η εντιμότητα, η δικαιοσύνη και η ακεραιότητα».

Υπάρχουν παράλληλα και οι απαράβατες αρχές που διέπουν την ηγεσία και, κατ’επέκταση, χαρακτηρίζουν τους ηγέτες.

Μια από αυτές είναι η «Αρχή του Εσωτερικού Κύκλου». Τι λέει αυτή η αρχή, σε μια φράση;

[quote text_size=»small»]

«Ο εσωτερικός κύκλος που έχει επιλεγεί από τον ηγέτη, βρίσκεται πιο κοντά του και τον περιβάλλει, υποδηλώνει και καταδεικνύει το επίπεδο του (ηγέτη)»

[/quote]

Αν λοιπόν ανατρέξει κανείς 30 – 40 χρόνια πίσω και θυμηθεί τους κατά περιόδους «ηγέτες» που κυβέρνησαν τον τόπο ΚΑΙ μελετήσει τους διάφορους «εσωτερικούς κύκλους» που τους περιέβαλαν, είναι μάλλον βέβαιο πως θα κατανοήσει ΓΙΑΤΙ η χώρα έφθασε σήμερα εδώ.

Πρόσφατο, αλλά πολύ φοβάμαι όχι τελευταίο παράδειγμα, ο κος Μπαλτάκος.

Υ.Γ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε κατ’ελάχιστο ειδκό σε θέματα ηγεσίας. Παραμένω «μαθητής» τα τελευταία 16 και πλέον χρόνια και φροντίζω να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να μεταφέρω και μοιράζομαι όσα μαθαίνω και εφαρμόζω, σε μια προσπάθεια να προσθέσω αξία και σε άλλους.

Προηγούμενο άρθροΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Επόμενο άρθροΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΠΙΔΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Νίκος Γιαννακόπουλος προέρχεται από τον χώρο του marketing έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια υποστηρίζει την ανάπτυξη ανεξάρτητων επιχειρήσεων δικτυακού marketing, και ασχολείται με την ανάπτυξη και αναπαραγωγή ηγεσίας. Συνδέθηκε και συμμετέχει ενεργά στο κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, προσφέροντας τις εμπειρίες του στην προσπάθεια για ηθική, πολιτική και οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας. Μια μικρή συμβολή μήπως και η Ελλάδα κάποτε καταστεί πραγματικά, ένας αξιόπιστος, ισχυρός και ισότιμος Ευρωπαίος εταίρος.

1 σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.