Η υγεία μπορεί να οριστεί όχι μόνο ως καλή λειτουργία και αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων που αποτελούν τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και ως η επικοινωνία με τα οργανικά και ανόργανα συστήματα με τα οποία σχετίζεται ο άνθρωπος ως ολότητα, υπόσταση και που απαρτίζουν αυτό που ονομάζουμε περιβάλλον.

Η υγεία μπορεί να εξετασθεί σε τέσσερα ξεχωριστά πεδία:

Στο φυσικό (Ιατρική προσέγγιση της υγείας του οργανισμού)

Στο συναισθηματικό (ο τρόπος με τον οποίο η Ψυχολογία προσεγγίζει τον ψυχισμό ενός ανθρώπου)

Στο διανοητικό (Ψυχιατρική)

Στο ενεργειακό (βιωματική φιλοσοφία)

Σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες η ηχητική παρεμβολή (θόρυβος) δημιουργεί προβλήματα και παρενέργειες και μάλιστα από την αρχική μορφή της ζωής.

Το ζυγωτό, μετά τη γονιμοποίηση, σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη, είναι ηχητικά ευαίσθητο.

Πώς γίνεται η γονιμοποίηση;

Γίνεται, μετά τη σεξουαλική πράξη, μέσω του συντονισμού ανάμεσα στο ωάριο και το σπερματοζωάριο που το πολιορκεί. Το σπερματοζωάριο, το οποίο καταφέρνει να διαπεράσει τη μεμβράνη του ωαρίου, είναι αυτό το οποίο δονείται στην ίδια ακριβώς συχνότητα.

[quote text_size=»small»]

Κανένα άλλο, από τα δεκάδες που προσπαθούν, δεν διαπερνά τη μεμβράνη, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για προσπάθεια αλλά για συντονισμό, για ένα φυσικό φαινόμενο που είτε συμβαίνει είτε όχι.

[/quote]

Όλη η μορφοποίηση και ενδομήτρια ανάπτυξη της ζωής συμβαίνει μέσα σε ένα δονούμενο, ηχητικό περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται από τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα που δέχεται.

Η σιωπή, στην κυριολεξία, δεν υφίσταται όταν μιλάμε για τη ζωή. Αυτή γίνεται αντιληπτή μόνο λόγω των παύσεων ανάμεσα στη συνέχεια (περιοδικότητα) των δονήσεων. Και το αμεσότερο μέσον αντίληψης και κατανόησης αυτής της σιωπής, από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, είναι η μουσική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Πώς ορίζεται ο θόρυβος

Θόρυβος είναι η τυχαία συνάθροιση ασταθών (μη περιοδικών) συχνοτήτων σε όλο το φάσμα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Η εμφάνιση θορύβου σε οποιοδήποτε σήμα, επιδρά στην καθαρότητα και ομαλή ροή του, που τελικά υποβαθμίζει τη συνολική ποιότητα του σήματος και των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτό.

Όταν αναφερόμαστε σε βιολογικούς οργανισμούς ή συστήματα, θόρυβος είναι ο παράγοντας που παρεμβάλλεται και παρενοχλεί την επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των επί μέρους συστημάτων ενός οργανισμού.

Previous articleΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ «ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ» ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ
Next articleΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΥΧΑΣ
Ο Δημήτρης είναι Μουσικός, Ηχοθεραπευτής, Μουσικοθεραπευτής, Παραγωγός Θεραπευτικής Μουσικής και από τους ελάχιστους στην Ελλάδα Παραγωγούς Θεραπευτικής Μουσικής. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1963. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική, συμμετέχοντας σe παιδική χορωδία και ορχήστρα, όπου διδάχθηκε μουσική με το εκπαιδευτικό σύστημα Orff και συμμετείχε σε συναυλίες και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην εφηβική του ηλικία συνέχισε την ενασχόληση του με την μουσική συμμετέχοντας σε σχήματα σύγχρονης και πειραματικής μουσικής. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα, τόσο στην Ελλάδα,όσο και στην δυτική τότε, Γερμανία. Το 1986 ταξίδεψε στην Ινδία, όπου γνώρισε τον πνευματικό Διδάσκαλο Osho, κοντά στον οποίο μυήθηκε στην επιστήμη της εσωτερικής αναζήτησης και του διαλογισμού (1986 - 1990). Παράλληλα, τόσο στην Ινδία, όσο και στην Ελλάδα και Γερμανία, εργάστηκε σαν μουσικός επιμελητής σε ομάδες ψυχοθεραπείας, μελετώντας την επίδραση της μουσικής στην ανθρώπινη ψυχο - φυσιολογία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (1991 – 1994) μελέτησε Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην μουσική της Ηπείρου. Το 1996 μυήθηκε στην ενεργειακή θεραπεία Usui Reiki και το 2007 πήρε τον τίτλο του master. Το ενδιαφέρον του για την επίδραση του ήχου και της μουσικής στον άνθρωπο, τον έφερε σε επαφή με το “Sound and Consciousness Institute” με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και σπούδασε Sound Healing and Therapy (2008 - 2009). Έχει σπουδάσει μουσικοθεραπεία στην Αθήνα, στο κέντρο σεμιναρίων «Όπερα» με καθηγητές τους: Σοφία Λάτσινου μουσικό - μουσικοθεραπεύτρια, Πουπέτα Λάππα μουσικό, μουσικοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια, Χριστόφορο Ρούτση νευροψυχίατρο, και Γιάννη Μακρή μουσικό - ψυχολόγο(2009 - 2010). Είναι πτυχιούχος μηχανικός ήχου (SAE Αθήνας, 2011 – 2012). Εκπαιδεύεται στο βασικό επίπεδο Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας στο κέντρο Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχιλογίας με εκπαιδεύτρια την Όλγα Γκουνή (2012 – 2014). Είναι μέλος του Sound Healers Association, με έδρα το Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Διδάσκει στο Κέντρο Σεμιναρίων Όπερα Ηχοιαματική (Sound Healing and Therapy), στα πλαίσια διετούς κύκλου σπουδών μουσικοθεραπείας. Συντονίζει και διδάσκει σε βιωματικά – εκπαιδευτικά σεμινάρια ηχοθεραπείας. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα, συνθέτει μουσική με θεραπευτικές ιδιότητες, οδηγεί ομάδες διαλογισμού και εργάζεται ως ηχοθεραπευτής, μουσικοθεραπευτής, μηχανικός ήχου και μουσικός παραγωγός.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.