Επιτέλους: Η ανάπτυξη φτάνει, το πλεόνασμα είναι γεγονός, το άνοιγμα στις αγορές ήρθε πριν το Πάσχα και το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί στους δικαιούχους στις 9 Μαΐου.

Από τη μια, ο Όλι Ρεν δηλώνει ευχαριστημένος από την σκληρή δουλειά της Ελλάδας και τη μεγάλη πρόοδο της και από την άλλη, η άφιξη της Άγκελα Μέρκελ, θα επισφραγίσει και αυτή με τη σειρά της αυτήν την καταπληκτική ανοδική πορεία της Ελλάδας.

Το μόνο βέβαιο από όλα αυτά είναι, ότι η Ελλάδα, βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης.

Τα κατάφερε επιτέλους η Ελλάδα μας!

Και ευτυχώς δηλαδή, κάποιος τα κατάφερε, γιατί οι Έλληνες ακόμα προσπαθούν να τα καταφέρουν χωρίς ορατά αποτελέσματα. Η προβαλλόμενη «μιντιακή» ανάπτυξη, στερείται ουσίας. Γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη. Και τη γνωρίζει ο κάθε Έλληνας που τόσο άδικα έχει στερηθεί, σχεδόν, τα πάντα.

Και ναι, υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να γίνουν για να διορθωθεί η κατάσταση στην οποία είχε φτάσει η χώρα. Όμως έγιναν τόσο βίαια, τόσο άδικα και τόσο μονομερώς, που ο Έλληνας έχασε την πίστη του στη χώρα και στους αντιπροσώπους της, έχασε την ελπίδα του και τα όνειρα του, έχασε τους κόπους και τα κεκτημένα μιας ολόκληρης ζωής.

[quote text_size=»small»]

Ένα πολύ γνωστό και σημαντικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι η νεανική ανεργία, η οποία ξεπερνά το 60% και γνωρίζουμε ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα είναι δυνατόν να λάβει τρομακτικές κοινωνικο-πολιτικές διαστάσεις.

[/quote]

Και παρά την πολλάκις προβαλλόμενη «μιντιακή» ανάπτυξη, ούτε βελτίωση των δεικτών είδαμε, ούτε και πρόκειται να δούμε, αφού όλα αυτά τα επαχθή μέτρα λιτότητας και η σκληρή και άκαμπτη πολιτική γραμμή που ακολουθείται, δεν πρόκειται επουδενί να φέρουν θετικά αποτελέσματα για τους Πολίτες.

Και όμως κατά τα άλλα, βρισκόμαστε στο δρόμο της ανάπτυξης!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα θέματα που την ταλανίζουν ενεργοποιώντας τον ουσιαστικό ρόλο της μέσα στην Ε.Ε. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα με συντονισμένες δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εκλογές της 25ης Μαΐου πρέπει να έχουν στόχο να αναδείξουν πρόσωπα ικανά να πρωτοστατήσουν στις εξελίξεις, να μιλήσουν, να διεκδικήσουν, να πετύχουν. Οι εκλογές δεν πρέπει να έχουν στόχο την τιμωρία του πολιτικού συστήματος αλλά την επιλογή άξιων και ικανών αντιπροσώπων που θα εκπληρώσουν την αποστολή τους προς όφελος του ελληνικού λαού. Μόνο όταν ξεφύγουμε από τη λογική της τιμωρίας, θα μπορέσουμε να δούμε και να αναγνωρίσουμε την αλήθεια στο πολιτικό σύστημα και την επάρκεια ή ανεπάρκεια όσων το υπηρετούν. Πρέπει να δούμε καθαρά, χωρίς να πέσουμε για άλλη μια φορά στα ίδια φτηνά κόλπα της ψηφοθηρίας, της κομματικής εκμετάλλευσης και εκβιαστικής προπαγάνδας. Να έχουμε ως στόχο την επόμενη μέρα….

Προηγούμενο άρθροΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΔΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ;
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ
Ο Γιώργος είναι πολιτικό ον. Γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Βόννη και την Οξφόρδη. Μιλά ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Από το 2004 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας τους Ελευθέρους Δημοκράτες. Στο διάστημα αυτό, είχε ενεργή συμμετοχή σε σημαντικά θέματα για την Ευρώπη όπως η απαλλαγή όλων των πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2009 και η ανάπτυξη οδηγιών σε νέα προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ασχολήθηκα με θέματα ενέργειας, διεθνούς εμπορίου, ποιότητας προϊόντων και υποστήριξε με πάθος πρωτοβουλίες που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο με πρόσφατη την οδηγία για την βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και τρίτης ηλικίας στο διαδίκτυο. Οι συνάδελφοι του όλων των παρατάξεων τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια. Η πλειοψηφία τους δε, αποφάσισε το 2007 να τον ψηφίσει ως ευρωβουλευτή της χρονιάς. Σε όλη αυτή την πορεία, επίκεντρο της δράσης και του ενδιαφέροντος του υπήρξε πάντα ο Ελληνισμός και η ανάδειξη της Ελλάδας στην Ευρώπη. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και τη Γερμανία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, της ελληνικής διατροφής και του πολιτισμού. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός ότι είναι Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW). Παράλληλα, στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού, ως Αντιπρόεδρος, συνεργάστηκε με όλους τους απόδημους βουλευτές και Υπουργούς που εκλέγονται σε κάθε γωνιά της γης, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ασκώντας έντονη κριτική για τις αποφάσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών για την Ελλάδα. Σήμερα, σαν άλλος Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη της καρδιάς μου. Επιστρέφει στην Ελλάδα. Όσα πάλεψε, όσα πέτυχε, όσα έμαθε στα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη, αποτελούν τα όπλα του για να βοηθήσει την Ελλάδα. Για να διεκδικήσει μαζί με τους συμπολίτες του όσα αξίζουμε ως “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες””.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.