Την περίοδο του μεσοπολέμου, αλλά και -κυρίως- την περίοδο του Μεταξά, η Αστυνομία και η Χωροφυλακή είχαν καταλήξει παρατηρητές -για να μην πω διαιτητές!- της αδυσώπητης συγκρούσεως μεταξύ Κ.Κ.Ε. και Τεταρτοδιεθνιστών (τροτσκιστές) ή αναρχικών περισυνέλλεγαν τα θύματα από τους δρόμους και τα καταγώγια. Τα μαχαιρώματα και ο στραγγαλισμός ήταν οι προσφιλείς τρόποι αλληλοεξόντωσης. Η Ειδική Ασφάλεια του Μανιαδάκη είχε βραχυκυκλώσει τον μηχανισμό του Κ.Κ.Ε. και των άλλων αριστερών οργανώσεων1, αλλά μάλλον ήταν περιττή η συνδρομή της αφού οι -δήθεν- σύντροφοι αλληλοσφαζόντουσαν χωρίς έλεος.

Σήμερα, η -κατά τεκμήριο Δεξιά- Αστυνομία του αστικού καθεστώτος, προφυλάσσει την κυβέρνηση των νέο-κομμουνιστών από το ΠΑ.ΜΕ. του Κ.Κ.Ε., δηλαδή των παλαιο-κομμουνιστών, και από τους -παντός καιρού λαϊκιστές- συνδικαλιστές των αγροτών!

Και νομίζουμε ότι είμαστε σοβαρή χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Λάθος! Οι πιο σοβαρές και αληθινές πολιτικές φυσιογνωμίες δεν παρεπιδημούν στο κοινοβούλιο, ούτε στα τηλεπαράθυρα. Θα τις βρείτε μόνο στις αξέχαστες -και αξεπέραστες- δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου: Μαυρογιαλούρος, Μαντάς, Γκρούεζας, Γκόρτσος και Σκούταρης είναι πολύ πιο αληθινοί από όσους παριστάνουν τα πολιτικά στελέχη και τις ηγεσίες των κομμάτων!

[quote text_size=»small»]

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε ούτε μία ανούσια συζήτηση σε τηλεπαράθυρα ή -δήθεν- πολιτικές εκπομπές αστείων δημοσιογράφων. Απλώς, (ξανα)δείτε τον Μαυρογιαλούρο ή τον Μαντά, εκεί ειπώθηκαν όλα και όσες περισσότερες φορές τα δείτε τόσα περισσότερα θα καταλάβετε! Άλλωστε… όλα είναι ατμός! Το είπε ο -αείμνηστος καλός μας άνθρωπος- Θρασύβουλας…

[/quote]

Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα! (Αυτό δεν το είπε ο Θρασύβουλας, αλλά ο Κάρολος Μαρξ, μεταξύ πολλών άλλων, τα οποία ουδόλως αντελήφθησαν όσοι παριστάνουν τους ιδεολογικούς του ταγούς.) Συνεπώς, μην φαντασθείτε ότι, όπως και στο Μεσοπόλεμο, μετά την παρακμή και κατάπτωση του κοινοβουλευτισμού έπεται η ανασυγκρότηση της χώρας από μια πατριωτική κυβέρνηση. Το σημερινό αντικοινοβουλευτικό μέτωπο δεν διαθέτει ευφυείς ανθρώπους, μόνον ιδεοληπτικούς, καιροσκόπους και συμπλεγματικούς εγκληματίες. Μην μπερδευθείτε, ουδεμία σχέση έχει ο Μεταξάς με τον Μιχαλολιάκο ή/και τον Καμμένο…

Υ.Γ. Ελπίζω ο σκηνοθέτης κ. Τάσος Μπουλμέτης να κάνει και άλλες ταινίες. Όπως και οι προκάτοχοί του, παράγει αληθινό πολιτισμό μέσα από τα κοινωνικά του σχόλια (εδώ). Δυστυχώς, στην εποχή μας δεν υπάρχουν Ελύτηδες ή Σεφέρηδες να συνοδεύσουν τον Σακελλάριο, τον Λάσκο και τον Τζαβέλλα… ο Μπουλμέτης πρέπει να νοιώθει έντονη μοναξιά!

1 Μια μάλλον άγνωστη ιστορική λεπτομέρεια: Ο πατέρας του αρχηγού(;) της τρομοκρατικής οργανώσεως «Ε.Ο. 17η Νοέμβρη», ήταν Γραμματέας της τροτσκιστικής οργανώσεως «Αρχείον Μαρξισμού». Επισκεπτόμενος τακτικώς το Παρίσι για συνεργασία με την Γραμματεία της 4ης Διεθνούς, δεν παρέλειπε να επισκέπτεται και το Ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να παραδώσει στον υπεύθυνο ασφαλείας στοιχεία μελών της οργανώσεώς του, τα οποία ο ίδιος θεωρούσε ανεπιθύμητα! Μ’ ένα σμπάρο δυο τριγώνια… ή, αλλιώς, η Αριστερά ποτέ δεν αλλάζει!

Previous articleΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
Next articleΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.