Ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων του κάθε πολίτη, ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί ένα σύμβολο της αντίστασης κατά της κατοχής των Ναζί όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Η τοποθέτηση του στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και τον συμβολικό χαρακτήρα ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραιτείται από την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των οφειλών. Είναι πρώτα απ’ όλα θέμα ηθικής .
Ο Μανώλης Γλέζος επισημαίνει χαρακτηριστικά σε δήλωση του :

“Λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω.

Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους.

Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας”.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.