Ο Δημήτρης Στεργίου καταγράφει τις ενδείξεις που θέλουν μελλοντικά ελληνικά εδάφη να διεκδικούν Αλβανοί και Τούρκοι. Όπως π.χ. όσα είπε πρόσφατα η Αλβανή “ιστορικός” Έλενα Κοτσάκι, ή παλαιότερα ο Σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν.


Πώς το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”. Σήμερα, δεν ξυλεύεται μόνο πάς ανήρ. Αλλά και πάσα γυνή. Όπως η “ιστορικός” από την Αλβανία Έλενα Κοτσάκι, προφανώς εξαλβανισθείσα ελληνικής καταγωγής. Δηλαδή ανθρώπινο ον με περισσό ανθελληνικό μίσος, όπως οι γνωστοί γενίτσαροι και πάντες όσοι εξισλαμισθέντες, εκλατινισθέντες και εξισλαβισθέντες.

Πλάκωσαν οι Αλβανοί με την Έλενα Κοτσάκι

Πώς το λέει σήμερα ο θυμόσοφος ελληνικός λαός; Μάθανε ότι …πουλιόμαστε, πλάκωσε και η Έλενα από την Αλβανία. Η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση στην Αλβανία, ως “ιστορικό” (από κάποιο Βοϊδοχαλκείο προφανώς) διερωτήθηκε: “Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός”. Και απεφάνθη: “Βιβλίο γεωγραφίας στην Αλβανία αναφέρει πως την Αλβανία την βίασαν η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα. Καθώς αν υπήρχε διεθνές δίκαιο η Αλβανία θα έφτανε μέχρι και την Άρτα. Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες. Τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί. Υπάρχουν Τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα…»

Πάλι καλά που δεν είπε ότι η Αλβανία θα έφτανε έως τη …Σπάρτη. Ότι η Ωραία Ελένη ήταν …Αλβανίδα και ο Μενέλαος …Αλαβανό- Ιλυρριό-Φρυγό-Βλάχος, όπως υποστηρίζουν άλλοι …ιστορικοί!!!

Δημιουργήθηκε τέτοια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην εκπομπή που έκανε τον παρουσιαστή να αναφωνήσει με …οίκτο για την Ελλάδα (όσο …υπάρχει) και τους Έλληνες (όσοι “είναι”, αν “είναι”!): “Μήπως το παρατραβάμε;”

Πλάκωσαν οι Σκοπιανοί

Αυτό είναι το κατάντημα της χώρας μας, αγαπητοί αναγνώστες. Είπαμε, πάς ανήρ και, τώρα, και πάσα γυνή ξυλεύεται την πεσούσαν δρυν της Ελλάδος.

Πριν από μερικές ημέρες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απεφάνθη ότι “Μακεδονία είναι μόνο μία”, εννοώντας τη δική του!

Πλάκωσαν οι Τούρκοι με τον Ταγίπ Ερντογάν

Πριν από δύο χρόνια ο Ασιάτης νέος σουλτάνος της Τουρκίας  Ταγίπ Ερντογάν έδινε, σε ομιλία του  στο πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά του στην επαρχία της Ριζούντας, εθνικιστικά “μαθήματα” στους Ευρωπαίους , Βαλκάνιους και Ευρασιάτες κατακτημένους από τον πρόγονό του, Μωάμεθ  Β΄ τον Πορθητή να “βάλουν τα σύνορα της καρδιάς τους”, δηλαδή να “ξεσηκωθούν” και να αγνοήσουν τα σημερινά φυσικά σύνορα.

Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη ενός από τους προγόνους μας σε κάθε βήμα σας (κατά τα εδάφη που εκτείνονται) από τη Θράκη στην Ανατολική Ευρώπη..”, τόνισε, μεταξύ άλλων. Ωσάν να μην ήρθαν οι πρόγονοί τους, ως κατακτητές,  από τα βάθη της Κεντρικής Ασίας!

Τί σημαίνουν όλα αυτά τα εθνικιστικά ερντογανικά; Μα, ότι πρέπει οι σημερινοί απόγοινοι των Ρωμαίων να ζητήσουν να “ξαναχαραχθούν τα σύνορα της καρδιάς τους”. Δηλαδή της απέραντης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι σημερινοί απόγονοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας να ζητήσουν να “ξαναχαραχθούν τα σύνορα των προγόνων τους” κλπ.

Αλλά, δεν φταίνε αυτοί! Φταίει η Ελλάς που καθεύδει, εφαρμόζοντας προφανώς τη συμβουλή του κ. Τόσκα “να κάνετε πως κοιμόσαστε όταν απειλείσθε από …ληστές και κακοποιούς” για να σώσουμε προφανώς μόνο το …τομάρι μας…

Previous articleΤώρα σιωπή από την Αριστερά
Next articleΕθνικό Σχέδιο με άλλες προτεραιότητες και στοχεύσεις
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Ο Δημήτριος Στεργίου είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας το 1942 από αγρότες γονείς. Μετά την αποφοίτησή του με άριστα (πρώτος) από το Γυμνάσιο της Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου το 1961, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές και, στη συνέχεια, φιλοσοφικές επιστήμες. Από το 1966 έως το 1970 ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Τραπεζική και Οικονομοτεχνική Επιθεώρηση" και μελετητής-αναλυτής στο ομώνυμο "Οικονομοτεχνικό Κέντρο", που κατήρτιζε μελέτες χρηματοδότησης από τις τράπεζες επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων. Το 1971 προσελήφθη στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ως συντάκτης του "Οικονομικού Ταχυδρόμου", ενώ παράλληλα έγραφε μεγάλες κοινωνικοοικονομικές έρευνες στις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα". Το 1978 έγινε αρχισυντάκτης και στη συνέχεια διευθυντής Σύνταξης του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" και αρθρογράφος-σχολιογράφος στα "Νέα" καθώς και υπεύθυνος της στήλης "Μικρο-Μακροοικονομικά" στο "Βήμα της Κυριακής". Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και έχει βραβευθεί από φορείς και οργανώσεις. Το 2000, ύστερα από τριάντα χρόνια, αποχώρησε από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και από τον τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" και ανέλαβε τη διεύθυνση του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής". Τώρα είναι συνταξιούχος.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.