ΛΟΓΙΚΗ Ή ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ;

Τα περί παλαιών και νέων ασφαλισμένων, προσωπικών διαφορών και λοιπές αρλούμπες είναι εντελώς παρελκυστικά και ανούσια. Η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα αφού το υφιστάμενο ασφαλιστικό πλαίσιο -εντός του οποίου κινείται και το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου- δεν είναι βιώσιμο όποια κυβέρνηση και αν έρθει.

Αναγκαστικώς -είτε αυτό αρέσει στα συνταξιοδοτικά ρετιρέ και στους συνδικαΛΗΣΤΕΣ προστάτες τους είτε όχι- θα πάμε στο σύστημα Μάνου:

α. Πλήρης κατάργηση εισφορών και δημοσίων ταμείων.

β. Εθνική σύνταξη σε όλους 700 ευρώ μηνιαίως.

γ. Ελεύθερα Κλαδικά ή Εταιρικά Ταμεία για απεριόριστος ύψος επικουρικών συντάξεων χωρίς κρατική συμμετοχή.

Βεβαίως, θεωρώ αυτονόητο ότι, ένα τέτοιο σύστημα έχει νόημα μόνον αν συνδυασθεί με ένα φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα (εδώ link).

Έτσι, θα καταστεί απολύτως εφικτή και η συμμετοχή των αγροτών στην ασφαλιστική τους δαπάνη, αφού είναι η μοναδική επαγγελματική κατηγορία για την οποία θα έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει κρατική ασφάλιση. Στην πραγματικότητα, ο Ο.Γ.Α. δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός, αλλά ασφάλεια. Μάλιστα, μια συγχώνευση με τον ΕΛ.Γ.Α. και εκσυγχρονισμό των λειτουργιών τους ίσως τους καταστήσει πραγματικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και μάλιστα κερδοφόρους.

[quote text_size=»small»]

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, επιχειρηματίες και λοιποί αυτοαπασχολούμενοι δεν χρειαζόμαστε επαγγελματικά ταμεία, μπορούμε κάλλιστα να καλυφθούμε από την ιδιωτική ασφάλιση.

[/quote]

Τέλος, αξίζει να σκεφθεί κανείς τι θα σημάνει για την εθνική μας οικονομία η κατάργηση των εισφορών! Ένας θανατηφόρος βρόγχος θα φύγει από το λαιμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ο παραλογισμός της καταβολής εισφορών προ της δημιουργίας κερδών θα εκλείψει. Αυτή τη στιγμή οι εισφορές επιβαρύνουν το μισθολογικό κόστος. Με την κατάργησή τους το κόστος παραγωγής θα μειωθεί, άρα θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (υψηλότερες πωλήσεις και εξαγωγές) και θα υπάρξει περιθώριο μισθολογικών αυξήσεων.

Η αύξηση της φορολογίας για την κάλυψη της εθνικής συντάξεως των 700 ευρώ θα είναι μηδαμινή ή μικρή αφού θα καταργηθούν όλα τα συνταξιοδοτικά ρετιρέ. Σήμερα ο προϋπολογισμός δαπανά για τις συντάξεις περισσότερα από όσα χρειάζεται για την εθνική σύνταξη των 700 ευρώ!

Βεβαίως, θα πονέσουν πολύ τα συνταξιοδοτικά ρετιρέ. Αυτό, όμως, δεν αφορά την κοινωνία, δεν αφορά όλους όσους εργαζόμαστε και το φαύλο πολιτικό σύστημα -πρωτοστατούντος του λαϊκισμού της Αριστεράς- μας αφαιρεί κάθε ελπίδα αξιοπρεπούς συνταξιοδοτήσεως! Αυτοί που έφτιαξαν τα συνταξιοδοτικά ρετιρέ, το συνδικαΛΗΣΤΙΚΟ παρακράτος ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Next articleΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΛΛΟΘΙ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.