Ο Κώστας Συλιγάρδος μεταφέρει την αγανάκτηση που αισθάνονται οι Κρητικοί από τα υψηλά ναύλα που επιβάλλουν οι αεροπορικές εταιρίες στις μετακινήσεις τους. Ναύλα που πληρώνονται χρυσά, φτάνοντας τις τιμές ενός υπερατλαντικού ταξιδιού.


Οι αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν το Ηράκλειο με την Αθήνα και τα νησιά, κοστολογούν το δρομολόγιο των 35 λεπτών με τιμές που υπερβαίνουν κατά πολύ τις υπερατλαντικες πτήσεις. Τούτο συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. 

Τα αίτια είναι γνωστά… 

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα  που φέρνει η ανοχή του επιβατικού κοινού της Κρήτης, αλλά και άλλων νησιών. Ο Κρητικός επιβάτης πληρώνει σαν πρόβατο. Και μάλιστα απ’ ότι μαθαίνω έρχεται και πρώτος στις πληρωμές συγκεκριμένων θέσεων που πουλούν πλέον οι εταιρείες. 

Παράλληλα φαίνεται  οι δύο αεροπορικές εταιρίες πως “deal_άρουν” τις τιμές, καθιστώντας απαγορευτική, πολλές φορές, την μετακίνηση των νησιωτών. Το κόστος στο αεροπορικό μίλι είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη!!!

Εκτός αυτού έχει καταγραφεί πολλές φορές σε κάποιες περιόδους, πτήσεις με δύο σκέλη (π.χ. Ηράκλειο – Αθήνα – Βερολίνο) όταν κλείνονται ως ενιαίο εισιτήριο να έχει άλλη τιμή απ ότι αν η πτήση κλειστεί ως δυο διαφορετικά. Εννοείται στις ίδιες ώρες. Προσωπικά το επιβεβαιώνω την τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018 πως ως επιβάτης της Aegean ταξίδεψα προς τον συγκεκριμένο προορισμό για την Διεθνή έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ). 

Οι Κρητικοί …ευεργετούνται από τις αεροπορικές εταιρίες

Δεν θέλω να αναφερθώ πια στο κόστος της βαλίτσας…

Απλά, με αφορμή όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα να δηλώσω ότι νοιώθουμε ότι η εκμετάλλευση έχει ξεπεράσει τα όρια. Αισθάνομαι δε, ακόμα μεγαλύτερη θλίψη,  όταν τις τιμές χρυσού που πληρώνουμε στα αεροπορικά ναύλα αναγκάζονται να πληρώσουν αναξιοπαθουντες χωρίς να έχουν άλλη επιλογή. 

Ο κόσμος στη Κρήτη βράζει! Είναι θυμωμένος και αγανακτησμένος. Θυμάται τις εποχές της μεγάλης Ολυμπιακής και της Air Greece όπου τιμολογιακά τα πράγματα ήταν καλύτερα και τις αναπολεί. 

Αεροπορικές εταιρίες 2018… Ευεργέτες των Κρητικών…

Σας ευχαριστούμε. 

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Συλιγάρδου στο new deal

Previous articleΔεν φταίει το …γκαζόν, φταίει ο Μητσοτάκης
Next articleAναζητείται αξιόπιστος ηγέτης σε πολυκεντρικό κόσμο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.