Ο Κώστας Συλιγάρδος στηλιτεύει τον άτυπο διαχωρισμό. Κουκουλοφόροι να δρουν ανεξέλεγκτα και να γίνονται ήρωες. Και νοικοκυραίοι να ποινικοποιούνται και να στιγματίζονται ως ακροδεξιοί και φασίστες.


Η Ελλάδα άλλαξε. Συμφιλιώνεται με την τρομοκρατία και τη βία. 

Ζούμε ιστορικές στιγμές. 

Ζούμε σε μια στιγμή σταυροδρόμι. Ζούμε πραγματικά μοναδικά γεγονότα. 

Ζούμε στην χώρα που (τελικά όχι ο καθένας, αλλά) κάποιοι συγκεκριμένοι μπορούν να καταατρέφουν την ιδιωτική περιουσία. Να λεηλατούν την δημόσια. Να σκοτώνουν όποιον γουστάρουν. Ακόμα και να καίνε συνανθρώπους τους ζωντανούς, και να γίνονται  ήρωες.

Με μια προϋπόθεση όμως. Να προέρχεται ο δράστης ή οι δράστες από συγκεκριμένα κινήματα (…)

Κουκουλοφόροι και νοικοκυραίοι

Τα τηλέφωνα των πολιτικών δεν χρειάζεται να χτυπήσουν καν για να υπερασπιστούν τους φονιάδες τους καταστροφείς τους τρομοκράτες, όπως συνέβαινε η αλήθεια είναι παλιότερα. 

Οι πολιτικές εντολές προφανώς είναι πάγιες και γνωστές και ισχύουν για όλες αυτές τις περιπτώσεις. 

Την ίδια στιγμή συμβαίνει όμως και κάτι άλλο… 

Ο καθένας που θέλει να σώσει την περιουσία του, να υπερασπιστεί τον εαυτό του αμυνόμενος, είναι φασίστας ακροδεξιός και αλήτης. 

Φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε ακόμα και τους νοικοκυραίους… Νέα τάξη πραγμάτων, νέα ήθη και νέα  έθιμα…

Αν οι αστυνομικοί στο (Αστυνομικό) τμήμα που δέχτηκαν την άνανδρη επίθεση με τις Μολότοφ απαντούσαν με σφαίρες και γάζωναν τα πάντα, τι θα λέγαμε σήμερα;

Previous articleΤάγματα εφόδου και παρακράτος
Next articleΚαταργείται το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.