ΚΚΕ: ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ…

Η Αλέκα Παπαρήγα ταξίδεψε οδικώς μέχρι τη Θεσσαλία για να συναντήσει τους γνωστούς αγροτοσυνδικαλιστές του κόμματος στα μπλόκα των αγροτών. Την ίδια στιγμή μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και ερχόντουσαν σε συμπλοκή με τα ΜΑΤ. Τι συνέβη ξαφνικά και το ΚΚΕ βγήκε από το καβούκι του; Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα. Το σίγουρο πάντως είναι πως βλέπει πια “φως στο τούνελ”. Μετά τη στροφή Τσίπρα και τη σταδιακή του μετάλλαξη από αρχηγός ενός μικρού κόμματος σε σύγχρονο Ευρωπαίο πολιτικό σταρ, στο Περισσό μπήκε φρέσκος αέρας και …οξυγονώθηκε η ατμόσφαιρα.

Το πολιτικό κενό που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανακαταληφθεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Ήδη υπάρχουν πολλές μουρμούρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τις συνιστώσες και ίσως να μην αργήσει η ώρα που θα αρχίσουν να αλληθωρίζουν προς την πλευρά του ΚΚΕ. Τουλάχιστον σε κάτι τέτοιο ελπίζει ο Περισσός.

Και είναι βάσιμες αυτές ελπίδες, δεδομένου ότι στην Αριστερά η διάψευση των μεγάλων προσδοκιών είναι πάντα και παραδοσιακά συνηθισμένη κατάσταση. Ο “Αλέξης” μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο “σύντροφος” που λοξοδρόμησε υποκύπτοντας στα θέλγητρα της εξουσίας – ή έστω της προοπτικής της. Άλλωστε, στο DNA του πραγματικού αριστερού η εξουσία σαν έννοια – πόσο μάλλον σαν συνθήκη – είναι κατακριτέα και δύσκολα θα μπορούσε να δει κανείς αρκετούς από τους βουλευτές των συνιστωσών να καταλαμβάνουν χρόνια μετά μια υπουργική καρέκλα χωρίς προηγουμένως να “υποχρεωθούν” να μεταβάλλουν, τουλάχιστον, τη ρητορική τους…

Για αυτό εκεί κάπου μετά και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, κάτι αρχίζει να κινείται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Και στον Περισσό έχουν ισχυρή πολιτική όσφρηση για να μυρίζονται από μακριά τέτοιου είδους διεργασίες.

Είναι και η συγκυρία που βοηθά. Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα βρίσκονται κυριολεκτικά στα όρια της εξάντλησης. Έχουν παγώσει από το κρύο, το φαγητό δεν φτάνει για να θρέψει τα μέλη της οικογένειας, κάποια σύνταξη ή κάποια επιδόματα που μειώνονται ή κόβονται τελείως στερούν και τα στοιχειώδη για την καθημερινή διαβίωση που έχει γίνει αγώνας επιβίωσης.

Στα μπλόκα των αγροτών που δεν αναπολούν τις ένδοξες μέρες των κοινοτικών επιδοτήσεων η κατάσταση είναι μυρίζει πραγματικά μπαρούτι αυτή τη φορά. Οι αγρότες πλέον δεν είναι πια προνομιούχοι όπως κάποιοι νόμιζαν. Το ακριβό πετρέλαιο και οι υψηλές τιμές των φυτοφαρμάκων έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν. Ζουν κι αυτοί στα όρια της ανέχειας.

Τώρα είναι η ευκαιρία για το ΚΚΕ για “πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες”…

Υ.Γ. Κάποιοι συνδέουν την πολιτική ανάσταση και με ένα άλλο γεγονός. Με την κλήτευση των υπευθύνων του κόμματος για τα δάνεια που έχει λάβει από το Δημόσιο. Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης έχει εξετάσει ως μάρτυρες στελέχη των τραπεζών και πλέον καλεί και τους γενικούς διευθυντές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (τα δυο κόμματα έχουν λάβει συνολικά 224 εκ. € σε δάνεια). Ο τρόπος της κλήσης των στελεχών των κομμάτων σημαίνει ότι, στην περίπτωση που δεν πεισθεί ο οικονομικός εισαγγελέας, θα μπορούσαν να καταστούν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στο Δημόσιο. Κριτήριο για τις συγκεκριμένες κλητεύσεις είναι το κατά πόσον τα κόμματα τηρούν ενήμερα τα δάνειά τους. Όπως αναφέρεται το ΚΚΕ έχει διασφαλίσει τα δάνειά του με ακίνητο, κάτι που δεν ισχύει για τα άλλα δύο κόμματα – όμως ποτέ δεν ξέρεις….

Previous articleΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ
Next articleΗ ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.