Η ανταλλαγή βαρύτατων καταγγελιών ανάμεσα στους Γιώργο Παπανδρέου και Σταύρο Ψυχάρη, ανεξαρτήτως του ποιος έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκιο αναδεικνύει -και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία- τη στενή σχέση ως σφιχτό εναγκαλισμό της εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης και το τραπεζικό σύστημα και τα «παιχνίδια» που παίζονται παρασκηνιακά για να εκπληρωθούν οι επιδιώξεις της κάθε πλευράς.

Πρόκειται για μια κατάσταση δυσοσμίας και διαπλοκής, η οποία αποκαλύπτεται περίτρανα για ακόμη μια φορά και δείχνει πως και πόσο προκλητικά λειτουργεί το «σύστημα».

Με αδιαφάνεια, απειλές, εξυπηρετήσεις, υποσχέσεις και αιτήματα που όταν ικανοποιούνται …όλα είναι μέλι-γάλα, όταν όμως «στραβώνει το πράγμα», τότε επέρχεται η σύγκρουση και τα «αληλλοκαρφώματα».

Το θέμα είναι σοβαρό, έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας και πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει όλους, γιατί «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» ότι -όπως λέει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ- «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Previous articleΣΤΗΝΕΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΡΗΞΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
Next articleΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΗ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ
Ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο αλλά οι σειρήνες της πρωτεύουσας τον μάγεψαν και από το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «αιώνιος» φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου. Πολιτικό ον, κατά την αριστοτέλεια λογική, θεωρεί το γράψιμο πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.