Κανένας ικανοποιημένος με τα περιοριστικά μέτρα

Ο Κώστας Συλιγάρδος καταγράφει αυτό που συμβαίνει με τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουν από κοινού επιστήμονες και ελληνική κυβέρνηση. Κανένας ικανοποιημένος. new deal
Ο Κώστας Συλιγάρδος καταγράφει αυτό που συμβαίνει με τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουν από κοινού επιστήμονες και ελληνική κυβέρνηση. Κανένας ικανοποιημένος. new deal

Ο Κώστας Συλιγάρδος καταγράφει αυτό που συμβαίνει με τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουν από κοινού επιστήμονες και ελληνική κυβέρνηση. Κανένας ικανοποιημένος.


Επιστημονική κοινότητα και Ελληνική κυβέρνηση λαμβάνουν από κοινού τα περιοριστικά μέτρα. Έχω όμως την αίσθηση ότι ούτε αφήνουν ικανοποιούν (πολίτες, εμπόρους, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, εργαζόμενους κλπ), ούτε βοηθούν δραστικά τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Τούτο συμβαίνει όταν προσπαθεί κάποιος να τους έχει όλους ικανοποιημένους με ψίχουλα.

Ο κόσμος για να χορτάσει θέλει γερή δαγκωματιά!

Τι θα πει εκκλησία δυο μέρες και με εννιά άτομα; Κλήρος (όχι όλοι ) και λαός θέλουν κοσμοσυρροή. Α λά  Σαλόνικα style που τους πήρε και τους σήκωσε.

Τι click away και τρίχες κατσαρές; Άμα δεν πέσεις σε ουρά στα zara να σαπίσεις μέχρι να φτάσεις στο ταμείο, τι ευχαρίστηση να πάρεις;

Τι θα πει μια φορά τη μέρα για κατούρημα το κατοικίδιο; Δέκα φορές να αφοδεύσει μέχρι να του βγει το άντερο….

Κανένας ικανοποιημένος με τα περιοριστικά μέτρα

Δεν ικανοποιούν λοιπόν κανένα και δεν φέρνουν και το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Μπορεί να θεωρείται ακραίο να πεις lockdown αλά «Αυστραλία» (τέσσερις μήνες όλοι μέσα αλλά μέσα). Και ίσως δυσκολότερο ακόμα να το εφαρμόσεις σ ένα λαό όπως εμείς.

Και το χειρότερο;

Αγνοεί η μάζα τα αποτελέσματα που γράφει καθημερινά η Γερμανία (και από αύριο εφαρμόζει γενικό lockdown). Αγνοεί τη Σουηδία (χαμός με την θεωρία ανοσίας της αγέλης). Αγνοεί την Ελβετία (χάθηκε η μπάλα). Αγνοεί τα πάντα και σε κράζει για το αποτέλεσμα που έχεις γράψει ως χώρα. Το οποίο μεταξύ μας δεν είναι αρνητικό…

Λες και στην Ελλάδα θα πίστευε κανείς ποτέ ότι όλα τα παιδιά (με τα όποια προβλήματα που έχουν καταγραφεί) θα μπορούσαν και μάλιστα τζάμπα να έκαναν τηλεκπαίδευση για τόσο καιρό όταν η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει από πού ανοίγει ένας Η/Υ. Το κάναμε ως χώρα όμως και δεν το πιστεύουμε κιόλας!

Και μετά αρχίζει η συζήτηση…

Και γιατί το μαλλί και όχι το νύχι; Και γιατί ως τις 22:00 και όχι ως τις 23:59. Και γιατί με μια οικογένεια και όχι με τρεις και πάει λέγοντας.

Γιατί πρώτον αγαπητέ δεν καταλαβαίνεις, μα καθόλου όμως. Και γιατί (δεύτερον) δεν μπορείς ούτε να σεβαστείς. Ούτε να πειθαρχήσεις.

Εν κατακλείδι.

Με ημίμετρα ούτε αποτέλεσμα, ούτε κοινωνική ηδονή.

Previous articleΓιατί καθυστερεί η νέα ΚΑΠ
Next articleΟ ΣΥΡΙΖΑ και το επιχείρημα του σκιάχτρου
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.