H λειτουργία της χώρας έχει μπει πλέον σε εκλογικούς ρυθμούς.  Τα στελέχη που εκ των πραγμάτων σηκώνουν το βάρος του χειρισμού των θεμάτων της κρίσης ασχολούνται τώρα με την επανεκλογή τους. Για τούτο οι εκλογές πρέπει να γίνουν το  ταχύτερο δυνατόν. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία ώρα. Ήδη το κόστος  είναι τεράστιο.

Οι ξένοι κύκλοι, που περιμένουν στη γωνία, μόλις λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης άρχισαν πάλι τις παραινέσεις προς πρόσθετα μέτρα λιτότητας και περιστολής των ελάχιστων παροχών που παρέμειναν. Η υποκρισία του κ. Σόιμπλε αποκαλύπτει την ενδόμυχη προσδοκία του ότι το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο θα μπορούσε να παραβλέψει τη φυσιολογική πορεία προς τη λαϊκή βούληση. Φανερά λέει ότι σέβεται την απόφαση της Ελλάδας να πάει σε εκλογές, από τα συμφραζόμενα όμως συνάγεται σαφώς πως την ίδια την ιδέα την απεχθάνεται.

Οι εκλογές είναι απαραίτητες για να λάβει θέση ο λαός. Ό,τι και να βγάλει η κάλπη το χρειαζόμαστε ως πυξίδα για να πάμε παραπέρα.  Δεξιά, αριστερά, αυτοδυναμίες, συνεργασίες, ευρωπαϊστές, δραχμολάγνοι, ό,τι προκύψει είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να χτίσουμε τη μελλοντική πορεία μας. Η εκκρεμότητα  να έχουμε ψηφίσει «λεφτά υπάρχουν», αλλά να βρισκόμαστε υπό διεθνή επιτήρηση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η λάθος πλατφόρμα των προηγούμενων 2,5 ετών πρέπει να  υποστεί έλεγχο από τον ελληνικό λαό.  Οι εκλογές αυτές θα είναι οι πρώτες μετά από πολλά χρόνια όπου ο κόσμος θα εκφράσει πραγματικά τη βούλησή του απαλλαγμένος από το σύνδρομο της ιδιοτέλειας της ψήφου.  Κανείς δεν περιμένει τίποτα από τον βουλευτή του ούτε και ο βουλευτής μπορεί να βολέψει πλέον κανέναν. “Αρα ο ψηφοφόρος θα επιλέξει αυτόν που κατά την κρίση του είναι ικανότερος να τον αντιπροσωπεύσει στη Βουλή. Επίσης για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο κάθε Έλληνας έχει μειώσει τα εισοδήματα και τις καταθέσεις του, ως επίσης δεν βλέπει φως και προοπτική στο μέλλον. Με το εισοδηματικό επίπεδο να έχει γυρίσει δύο δεκαετίες πίσω, είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά και διπλά ποιο ψηφοδέλτιο θα επιλέξουν και σε ποιον υποψήφιο θα βάλουν σταυρό.

Δύο ερωτήματα: α) Θα γίνουν άραγε οι εκλογές με τις προϋποθέσεις ελεύθερης και αβίαστης έκφρασης όπως ιδανικά περιγράφουμε πιο πάνω; β) Μήπως το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγήσει σε νέες εθνικές  περιπέτειες; Η μικρασιατική καταστροφή από λάθος αποτέλεσμα εκλογών ξεκίνησε. Και τότε ο ξένος παράγοντας ήταν πολύ μπερδεμένος ανάμεσα στα πόδια μας.  Αλλά οι ανησυχίες αυτές δεν σταματούν την αναγκαιότητα της

Previous articleΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ
Next articleΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ … ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟ «ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ»
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κώστας είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήθελε να γίνει Αρχαιολόγος αλλά σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Το 1979 προσλήφθηκε ως Ελεγκτής στην μετά είκοσι χρόνια «δολοφονηθείσα» ελεγκτική εταιρία Arthur Andersen. Από τότε πήρε το δρόμο της επιχειρηματικής οργάνωσης και της πληροφορικής. Άρα τον Αύγουστο του 2011 συμπληρώνει 32 χρόνια έντονης επαγγελματικής εμπειρίας στην πρώτη γραμμή των θεμάτων εκσυγχρονισμού και οργάνωσης των επιχειρήσεων. Τα τελευταία 22 χρόνια είναι επιχειρηματίας της τεχνολογίας. Έχει εμπειρίες συνεργασίας μέσα από εκατοντάδες εταιρίες και οργανισμούς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Γερμανία και άλλες, όπου λειτούργησε ως προμηθευτής και σύμβουλος υπηρεσιών και λογισμικού. Για δυο χρόνια υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.