Εξετάζοντας τη μέχρι σήμερα πορεία του «Καλλικράτη» διαπιστώνουμε ότι δικαιώνονται στις απόψεις τους όλοι εκείνοι οι οποίοι υποστήριζαν ότι μία τέτοια ριζική μεταρρύθμιση στη διοίκηση μίας ολόκληρης χώρας, απαιτούσε εντατική προετοιμασία και πάνω απ’ όλα ένα σχέδιο σταδιακής εφαρμογής.

Δυστυχώς, ο «Καλλικράτης» ψηφίστηκε στη Βουλή λίγο διάστημα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συνοδευόταν όχι από μία γερή νομοπαρασκευστική, διαχειριστική, χρηματοδοτική προίκα αλλά από την απρονοησία και την αναποφασιστικότητα όλων όσων επεξεργάστηκαν τις διατάξεις του περιεχομένου του και τους κανόνες της λειτουργίας του, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για την παρούσα διακυβέρνηση, ή την προηγούμενη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι οι νυν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αναγνωρισμένα ή υποσχόμενα στελέχη της Αυτοδιοίκησης στη μεγάλη τους πλειοψηφία, να σκοντάφτουν πάνω σε ένα σωρό δυσκολίες, για τις οποίες δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι, ενώ το πραγματικό κόστος μετακυλίεται αναπόφευκτα στον πολίτη και στην τοπική κοινωνία.

Η ανάγκη η οποία αδήριτα προκύπτει, είναι η πολιτική και κρατική ηγεσία του τόπου να δουν τον «Καλλικράτη» από την αρχή, σε απόλυτη σύμπνοια και συνεννόηση μεταξύ τους, να εντοπίσουν τις ατέλειες και τις αδυναμίες του, να τον ενισχύσουν έτι περαιτέρω θεσμικά και νομοθετικά, να τον προσαρμόσουν στα νέα εθνικά και κυρίως, στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα και φυσικά, να θεσπίσουν ένα προσεκτικά επιμελημμένο και πάνω απ’ όλα, ρεαλιστικό road map, δηλαδή ένα χάρτη για την βήμα προς βήμα πορεία του. Έτσι μόνο θα ‘χουμε το σωστό σχέδιο, στη σωστή του εφαρμογή. Διαφορετικά, θα πελαγοδρομούμε χωρίς πρόοδο και χωρίς αποτελέσματα.

Previous articleΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…
Next articleΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.