Η Αλεξάνδρα Λούτσου, ιδιοκτήτρια της πρότυπης επιχείρησης POLIS HAMMAM – POLIS LOUTRON σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε εκτενή και αναλυτική επιστολή εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους που χαμάμ και ομοειδείς με τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής επιχείρησεις πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Και να ισχύσει και για αυτές η άρση αναστολής λειτουργίας που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας.


Συγκεκριμένα η επιστολή της κας Αλεξάνδρας Λούτσου αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ

Με την πρόσφατη απόφαση σας για το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων συμπεριλάβατε στην 1η φάση με έναρξη την 4η Μαϊου 2020 τις επιχειρήσεις με ΚΑΔ 96.02 (κεφαλικός ΚΑΔ) που προφανώς  συμπεριλαμβάνει και τους επί μέρους ΚΑΔ: 96.02.1, 96.02.11, 96.02.12, 96.02.13 κλπ. που αφορούν όχι  μόνο τα κομμωτήρια και κουρεία αλλά και τα κέντρα αισθητικής.

Με την απόφασή σας αυτή όμως θα δημιουργήσετε  εμφυλιοπολεμικές  καταστάσεις  και θα πυροδοτήσετε συνθήκες ακραίου αθέμιτου ανταγωνισμού και μεροληπτικής λειτουργίας άρα  και βιωσιμότητας σε πλήθος  επιχειρήσεων που τις αποκλείετε από την ταυτόχρονη έναρξη, ενώ στην ουσία έχουν ομοειδές και ταυτόσημο πεδίο υπηρεσιών.

Στα κέντρα αισθητικής πέραν των συνήθων υπηρεσιών καλλωπισμού προσώπου – σώματος προσφέρονται και υπηρεσίες χαλάρωσης, μάλαξης (μασάζ), σάουνα, ατμόλουτρα κλπ. υπηρεσίες σχετικές με την σωματική ευεξία.

Η επιχείρηση μας με ΚΑΔ: 96.04 , 96.04.10, 96.04.10.03 , 96.04.10.05, 96.04.10.07, κλπ) προσφέρει σε μέγιστο βαθμό παρεμφερείς υπηρεσίες σωματικής ευεξίας με τα ονομαζόμενα κέντρα αισθητικής και όσον αφορά το θέμα της συνάφειας – εγγύτητας και της επαφής με τον πελάτη, σχετικά με την μετάδοση του ιού, έχουν την ακριβώς ίδια και παρόμοια τακτική και λειτουργία. Σημειώστε δε, ότι  στις  συνθήκες άνω των 35οC και υγρασίας που επικρατούν στους δικούς μας  χώρους (σε αντίθεση με αυτούς που επιτρέπετε την λειτουργία την 4η Μαϊου), ο χρόνος ημιζωής του κορονωιού είναι κάτω των 2’ (Βλ. δηλώσεις κ.Τσιόδρα 24/4/20).

Άλλο κέντρα αισθητικής και άλλο χαμάμ;

Ενώ λοιπόν δίνετε την δυνατότητα λειτουργίας στις ανωτέρω επιχειρήσεις ταυτόχρονα αποκλείετε  την δική μας και πολλές άλλες του ιδίου αντικειμένου, δημιουργώντας όπως προείπαμε συνθήκες ακραίως αθέμιτου ανταγωνισμού και ανισοτήτων στην αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τωρινή και μελλοντική βιωσιμότητα μας.

Η επιχείρησή μας, αποτελεί πρότυπο και leader στον τομέα της και είναι εντάσεως εργασίας. Λειτουργεί με τρία καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνει δουλειά και απασχολεί 38 άτομα προσωπικό, με πλήρη απασχόληση, που είναι καλοπληρωμένο επάνω από τον κατώτερο μισθό, με εξαιρετικό  εργασιακό περιβάλλον. Γι’ αυτό και κατέκτησε για δύο συνεχόμενες χρονιές  2018 & 2019 το βραβείο Hammam of the year (best in Europe)από τον οργανισμό Luxury Travel Guide.

Αν πραγματικά,  όπως ανακοινώνετε καθημερινά, η επιδίωξή σας είναι να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές και όχι να τις κλείσετε και να  δημιουργήσετε στρατιές ανέργων, παρακαλούμε να σκεφθείτε με όρους αγοράς και όχι όρους αποστειρωμένων γραφείων.

Για την άγρια ζούγκλα της αγοράς, όπου η κάθε ώρα, η κάθε ημέρα και ο κάθε πελάτης μετράνε χρυσάφι, χύνεται αίμα, ιδρώτας και γίνεται ένας συνεχής αγώνας για την επιβίωση επί του άλλου, είναι τουλάχιστον  απαράδεκτο, άνισο και πέραν κάθε λογικής να ανοίγετε τις μισές ομοειδείς επιχειρήσεις και να κρατάτε κλειστές και να καταδικάζετε τις υπόλοιπες μισές, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και βιωσιμότητας με τις αποφάσεις σας.

Παρακαλούμε για την άμεση ένταξή μας στις επιχειρήσεις με έναρξη λειτουργίας την 4η Μαϊου.

ΠΟΛΙΣ ΧΑΜΑΜ Ε.Ε                                                                                                         Υπηρεσίες ευεξίας                                                                                                          Αυλητών 6-8 10554 Ψυρρή -Αθήνα                                                                               Αλεξάνδρα  Λούτσου

Προηγούμενο άρθροΡεαλισμός δεν είναι η υποταγή
Επόμενο άρθροΙσορροπία μεταξύ “Ζην” και “Ευ ζην”
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΤΣΟΥ
Η Αλεξάνδρα Λούτσου ζει και εργάζεται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση επιχειρήσεων και Εφαρμογές αισθητικής. Διετέλεσε διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και εταίρος σε επιχείρηση Ινστιτούτων αισθητικής. Εξειδικεύθηκε στην οργάνωση και λειτουργία χώρων spa - λουτροθεραπειών -σωματικής ευεξίας. Ίδρυσε και διευθύνει την πρότυπη επιχείρηση POLIS HAMMAM -POLIS LOUTRON με εξειδίκευση στην αναβίωση των λουτροθεραπειών, σε πρωτόκολλα σωματικής ευεξίας και μαλάξεων που εφαρμόζονται από την αρχαιότητα έως σήμερα.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.