«Τους τελευταίους μήνες είναι σαν να έχουμε αποσυρθεί σε μια γωνία και να καυγαδίζουμε για τα δικά μας. Αυτό το πολιτικό έλλειμμα φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Όπως, επίσης, φαίνεται και το τίμημα των πολιτικών μας, των σωστών αλλά και των λαθών», επισημαίνει στη συνέντευξη του στο new-Deal ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου.

Αναφορικά δε με τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και τη μάχη διαδοχής, σημειώνει πως «ο ιδανικός αρχηγός είναι εκείνος που θα λειτουργήσει με νέα καλωδίωση. Που θα πείσει για το πολιτικό και προσωπικό κόστος που είναι έτοιμος να επωμιστεί»

Ερ. Πως  κρίνετε τη μέχρι σήμερα πορεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου; Αισιοδοξείτε για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων;

Απ. Η κυβέρνηση Παπαδήμου έλαβε εντολή από τρία κόμματα που παραμέρισαν στρατηγικές, ιδεολογικές διαφορές ακόμα και ενστάσεις ως προς συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί επέλεξαν να δουν τη μεγάλη εικόνα. Το δάσος και όχι το δέντρο. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο, ούτε εύκολο. Ήταν, όμως, αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αυτή την ώρα που μιλάμε, είμαστε στο κρισιμότερο σημείο τόσο ως προς την ολοκλήρωση του PSI, όσο και για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις. Είμαι, συγκρατημένα αισιόδοξος ότι και τα δύο θα προχωρήσουν με τρόπο που θα δίνουν ανάσα και στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Ερ.     Ποια θα ήταν η χειρότερη εξέλιξη για την Ελλάδα; Σας προβλημάτισε η πρόσφατη «ανταρσία» των συναδέλφων σας;

Απ. Η δραχμή και η συνεπακόλουθη «βαλκανοποίηση», η επικράτηση του λαϊκισμού σε βάρος της ορθής λογικής, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού προς όφελος των σύγχρονων μαυραγοριτών. Βρισκόμαστε και για τα τρία σε οριακό σημείο.. Γι’ αυτό χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, μία οριζόντια συσπείρωση πολιτικών και πολιτών για να αποτραπούν αυτά τα εφιαλτικά σενάρια. Και όταν λέω οριζόντια, εννοώ χωρίς κομματικές παρωπίδες. Θέλω να είμαι απόλυτος και σαφής σ’ αυτό. Έχουμε ιστορικές ευθύνες και το να αναζητάμε πως θα διαφυλάξουμε τα προσωπικά μας σύνορα όταν βάλλονται τα σύνορα της πατρίδας μας, είναι εγκληματικά ανεύθυνο.

Ερ. Το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις. Σας προβληματίζει;

Απ. Πράγματι, τους τελευταίους μήνες είναι σαν να έχουμε αποσυρθεί σε μια γωνία και να καυγαδίζουμε για τα δικά μας. Αυτό το πολιτικό έλλειμμα φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Όπως, επίσης, φαίνεται και το τίμημα των πολιτικών μας, των σωστών αλλά και των λαθών. Γιατί τολμήσαμε και πήραμε μέτρα που δεν μας έκαναν αρεστούς, όμως εκεί ακριβώς που θα έπρεπε να επιταχύνουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα λειτουργούσαν ως αντίβαρο στα μέτρα, εκεί βάλαμε φρένο. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δεν πρέπει να απασχολούν μονάχα το ΠΑΣΟΚ, όταν 1 στους 3 πολίτες δηλώνει αμέτοχος ή αδιάφορος. Όταν 1 στους 3 πολίτες θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, τα όποια δημοσκοπικά ή εκλογικά ποσοστά θα έχουν διάρκεια ζωής λίγων μηνών. Όσο χρειάζεται, για να αντιληφθούν όλοι ότι η πραγματικότητα και όχι το ευχολόγιο καθορίζει τα πράγματα.

Ερ. Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ;

Απ. Όπως θυμάστε πολύ πρόσφατα πήραμε μία πρωτοβουλία με ορισμένους συναδέλφους μου για την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος και την επαναριοθέτηση της Κεντροαριστεράς. Η ουσία αυτής της πρωτοβουλίας είναι και η απάντηση στην ερώτησή σας. Ο ιδανικός αρχηγός είναι εκείνος που θα λειτουργήσει με νέα καλωδίωση. Που θα πείσει για το πολιτικό και προσωπικό κόστος που είναι έτοιμος να επωμιστεί.

Previous articleΣΠΑΝΙΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Next articleΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ:ΑΠΟ ΤΟΝ «ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΣΙΑΣ» ΕΩΣ ΤΟΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γεννήθηκε το 1966 στα Γιάννενα. Επάγγελμα: Είναι αυτοδημιούργητος επαγγελματίας με δραστηριότητες στο χώρο της ψυχαγωγίας και του τουρισμού στην Ήπειρο. Σπουδές: Αποφοίτησε από το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής και συνέχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Εκλέχτηκε με την πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα, στις εκλογές του 2009. Στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, εξελέγη στη θέση του Γραμματέα του Προεδρείου της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες: Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, είναι μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Αντιπρόσωπος της Τοπικής Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε, με συνεχή θητεία από το 1998. Την τριετία 2005-2008, διετέλεσε Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ του νομού Ιωαννίνων. To 2008 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος): Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών Εξεταστική Επιτροπή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των Ομολόγων

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.