Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ

ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ

Η Βίκυ Τσίγγα είναι Ενεργειακή Θεραπεύτρια, Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος.
Ως ενεργειακή θεραπεύτρια ασχολείται με το Angelic Reiki και το Pranic Healing. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο μοναδικός προορισμόςκαι ανώτερος σκοπός ζωής μας είναι η Αγάπη. Το μεγαλύτερο στοίχημα, η πιο σπουδαία και επικερδής εργασία καθημερινά, είναι να μάθουμε ουσιαστικά να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε τη Φωτεινή μας Υπόσταση, καθώς αυτό μας εξελίσσει πνευματικά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Η γνώση είναι δύναμη αλλά και μια συνεχής δίψαγιαζωή. Η γνώση όμως χωρίς αγάπη και πίστη είναι μικρή»
Ως αρθρογράφος επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, τέχνης, θετικών ειδήσεων, προσωπικής ανέλιξης. Έχει έφεση στις Δημόσιες Σχέσεις και υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός. Ηαρθρογραφία και συγγραφή, της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί συνεχώς νέους όμορφους κόσμους, «είναι κατάθεση καρδιάς κυρίως και αυτοθεραπεία». Αλλά και ο μεγάλος έρωτας της για ταξίδια παραμένει μέσα στις πρώτες προτεραιότητες
Φύση χαρισματική, πολυτάλαντη και ελεύθερο πνεύμα δρα και παντρεύει την αγάπη της για γνώση και πρόοδο με κάθε τι δημιουργικό, θετικό που γεμίζει με απαράμιλλο φως τη ψυχή της.
Σπουδές και συνεχής επιμόρφωση Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Διαχείριση Διαζυγίου,Δημοσιογραφία, Πρώτες Βοήθειες, ΣυντήρησηΈργων Τέχνης και Ζωγραφικής.
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ
θεια σοφια!

ΘΕΙΑ ΣΟΦΙΑ!

Όταν η επίμονη θέληση του ανθρώπου, αναζητά την Θεία Σοφία σε κάθε στιγμή της ζωής του, τότε ναι, δημιουργεί συνθήκες υπέρβασης, του εγώ, ανοίγει δρόμους φωτεινούς που οδηγούν στην Θεία “Ενωση . Σχηματίζει Ανώτερες διαδρομές, με πίστη και σεβασμό προς την Θέωση . Είναι η στιγμή της “ενθύμησης” της καθαρής ψυχής, γιατί ανακαλύπτεις πως τίποτα μικρό και ποταπό δεν υπάρχει ανάμεσα σε σένα και το Φως Του.

Έτσι η πίστη και οι εσωτερικές αναζητήσεις ένωσαν δώδεκα καταξιωμένους αγιογράφους , στα εγκαίνια έκθεσης αγιογραφίας, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη στο λιμάνι της ΄Υδρας, με θέμα “Θαλάσσιες Υπερβατικές Διαδρομές “.

Ευλάβεια, αρμονία, ψυχική ανάταση, όλα τα έργα των ταλαντούχων καταξιωμένων αγιογράφων, απόλυτα εναρμονισμένα με τον χώρο και τον τόπο, και εύλογα αναρωτιέται κανείς τα υπέροχα σοφά λόγια του Οδυσσέα Ελύτη “Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε”.

Την έκθεση τίμησε με τη παρουσία του ο δήμαρχος ΄Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης με τη συνοδεία του, το Δ.Σ.του δήμου και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάκης Χατζιπέρος. Επίσης παρών και ο πρώην δήμαρχος ΄Υδρας κ. Αναστασόπουλος και η συντροφία του.

Στό πιάνο ήταν η πολιτιστική εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας και μέλος του Δ.Σ.του Οργανισμού των Αμερικανίδων Γυναικών Ελλάδος [ AWOG]  αγιογράφος Christine Anagnostopoulos, που πραγματικά πρόσφερε ηρεμία στον επισκέπτη με τις μουσικές επιλογές της.

Η έκθεση  ετελέστη υπό αιγίδα του Δήμου ΄Υδρας  & είχε 3ήμερη διάρκεια και στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου ΄Υδρας  Μιαούλεια 2015.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν Ελένη Αθανασιάδου, Christine Anagnostopoulos, Βάσια Αράπη,Νίκα Γιαννέλου, Ζακλίν Δελασούδα, Φωτεινή Μαυρομμάτη, Ρούλα PappasΤσιώτα,Μαριάννα Πατινιώτη, Περσεφόνη Παύλη, Κυριακή Προκοπίου, Ανάργυρος Σκαλίώτης,Γιώργος Φουσέκης.

O συντονισμός της έκθεσης έγινε απο την εξαίρετη ελληνοαμερικανίδα εικαστικό Ρούλα Pappas Τσώτα.

Χορηγοί επικοινωνίας ,New Deal, Εφημερ-είδηση, Αφιερώματα, Αttica News. Ινστιτούτο Τέχνης & Πολιτισμού, Αrt in the city, Lamore Radio.

unnamed (80) unnamed

20150626_212141~3