Πολλοί φίλοι και μη,έχουν ενοχληθεί τους τελευταίους μήνες από την κριτική που ασκούμε  στην κυβέρνηση κάποιοι δημοσιογράφοι από τα διάφορα μέσα όπου εργαζόμαστε.

Σε ότι με αφορά,λαμβάνω τα μηνύματα που μου στέλνουν με κάθε μέσο και τρόπο…και καταγράφω την δυσαρέσκεια τους αλλά και την χολή, που κάποιοι φροντίζουν να αμπαλάρουν πίσω από την…»σύσταση» τους.

Κάποιοι με…μέζεα (κατά Ζουράρη) ομολογουμένως λίγοι,μου το λένε και κατάμουτρα και τους » Ευχαριστώ «.

Ομως φαίνεται πως ή ξεχνούν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν, πως δεν είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι αυτοί που ψηφίζουμε τα μέτρα,ούτε φυσικά και νομοθετούμε…

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που εξαγγείλαμε » 751 € κατώτερο μισθό.»

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που υποσχεθήκαμε την «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.»

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεσμευτήκαμε «να σκίσουμε τα μνημόνια.»

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που «κλείσαμε τις τράπεζες και επιβάλαμε τα capital control.»

Δεν είμαστε εμείς που γεμίσαμε κάγκελα την Αθήνα και ψεκάσαμε τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν,ούτε αυτοί που ρίξαμε ξύλο στους ηλικιωμένους συγκεντρωμένους…

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αφού υποσχεθήκαμε το κόσμο ολόκληρο αλλά αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις και τώρα αναγκαζόμαστε να συνεχίζουμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι σε οτιδήποτε συμβαίνει καθημερινά και αφορά την κοινωνία,και τόσα άλλα…

Ξεχνούν επίσης ή ίσως αγνοούν ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ασκεί σκληρή κριτική και να ελέγχει την εκάστοτε εξουσία.

Ξεχνούν πως αν δεν το κάμει αυτό ο δημοσιογράφος,τότε κάνει κάτι άλλο, που θα μπορούσα να το πω προπαγάνδα,δημόσιες σχέσεις,υπηρεσίες επικοινωνίας κ.ο.κ

Ξεχνούν ακόμη,τι κριτική σε ότι με αφορά,άσκησα σε όλους συλλήβδην τους προηγούμενους και πόσο καλά μου έλεγαν τότε ότι τα λέω,οι ίδιοι ακριβώς που σήμερα βρίζουν,κριτικάρουν και δυσανασχετούν.

Πριν από λίγες μέρες ακούσαμε ότι η κυβέρνηση δεν ήξερε,αλλά έμαθε. Ακούσαμε επίσης ότι δεν είπε ψέμματα,αλλά είχε αυταπάτες.

Ας κάνω μια υπόθεση εργασίας καλοπροαίρετα …κι ας τα δεχτώ όλα αυτά.

Να τους πως μόνο ότι κανείς από τους προηγούμενους δεν πήρε ποτέ να απειλεί και να βρίζει,κανείς από τους προηγούμενους δεν έστελνε μηνύματα.

Ως νέοι στην εξουσία,και για όσο θα παραμείνουν,θα ήθελα να τους θυμίσω ότι η Ελλάδα ήταν και νομίζω ακόμη είναι, μια δημοκρατική χώρα όπου η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου πρέπει να υπηρετείται πρώτα από τους ανθρώπους της εξουσίας.

Να τους θυμίσω επίσης,ότι η διαφωνία, η άσκηση δημοσιογραφικής κριτικής προς την εξουσία,η αντιπαράθεση με επιχειρήματα,και η παράθεση της σχέσης των λόγων με τά έργα θα έπρεπε για μια νεοφώτιστη κυβέρνηση και ειδικά της Αριστεράς,(που έχει αγωνισθεί για όλα αυτά) αλλά και των στελεχών της,απ όλες τις κομματικές βαθμίδες, να είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και προ-απαιτούμενη.

Είναι;

Να το ξεκαθαρίσουμε όμως σύντροφοι,γιατί μάλλον έχουμε μπερδευτεί στην θολούρα της επιβίωσης στην εξουσία και τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΔΙΕΘΝΗΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Next articleΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΕΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΞΕΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.