Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος τυχαία παρακολούθησε στο κανάλι της Βουλής πως ο Νίκος Δρανδράκης της Taxibeat προσπαθούσε να εξηγήσει σε ανθρώπους που τον απειλούσαν, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Θύμιος Λυμπερόπουλος πως λειτουργεί ο ψηφιακός κόσμος. Και αποφαίνεται ότι πριν ένα χρόνο ο Θεός της Ελλάδας έκανε το θαύμα του…


Εντελώς τυχαία, παρακολούθησα από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής τη συζήτηση για το θέμα του taxibeat. Kαι ομολογώ ότι έπεσα σε κατάθλιψη.

Από τη μια πλευρά ένας χυδαίος τραμπούκος πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί έλεγε ότι ήθελε. Απειλούσε και εκβίαζε. Και από την άλλη ένας πρώην υπουργός ο κ. Χρ. Σπίρτζης, απόφοιτος του πολυτεχνείου υποτίθεται. Όχι μόνον δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και της σύγχρονης χρηματοοικονομικής. Αλλά θα πρέπει να είναι επικίνδυνος και ως μηχανικός.

Η συζήτηση με τον υπεύθυνο της εταιρίας taxibeat στην Ελλάδα, έναν κύριο Δανδράκη, μόνον θλίψη προκαλούσε. Ο υπεύθυνος του συστήματος, με απλά και πολύ κατανοητά λόγια, προσπαθούσε να εξηγήσει σε ξεγάνωτους τενεκέδες. Πρώτον πώς λειτουργούν και τι είναι οι ψηφιακές πλατφόρμες. Δεύτερον πως λειτουργεί το παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και τρίτον με ποιον τρόπο μέσω του taxibeat εξυπηρετούνται οι καταναλωτές και βγάζουν μεροκάματο αρκετοί άνθρωποι χωρίς δουλειά.

Όλα αυτά όμως, ως φαίνεται δεν πολυάρεσαν στον κ.Σπίρτζη, ο οποίος με ύφος και στυλ 100 επιθεωρητών Μαιγκρέ έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει απατεώνα τον συνομιλητή του. Και αυτό για να είναι αρεστός σε έναν θλιβερό ταξιτζή που αποτελεί ντροπή για τον κλάδο του.

Η Taxibeat και ο Θεός της Ελλάδας

Ευτυχώς όμως ως φαίνεται, οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου αυτού απομακρύνονται από αυτόν. Και σύντομα το πρόσωπο θα αποτελεί παρελθόν.

Το πρόβλημα όμως ,είναι τι γίνεται με την ασχετοσύνη και την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα ανθρώπων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα. Την οποίαν όσο κυβερνούσαν δεν την έριξαν στα βράχια για να σωθούν οι ίδιοι.

Ευτυχώς δε, που πέρσι τέτοιες μέρες, για μιαν ακόμη φορά, ο Θεός της Ελλάδας έβαλε το χέρι του. Και σήμερα παρά την οξύτατη υγειονομική και κοινωνικό-οικονομική κρίση, μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε ότι όντως είναι δυνατόν να υπάρξουν και καλύτερες μέρες.    

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορεί ελεύθερα η λίστα Πέτσα
Επόμενο άρθροΙσχυρές βροχές και καταιγίδες
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.