Τo πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό παρουσιάστηκε την Πέμπτη και προτείνει συθέμελες αλλαγές σε όλα όσα γνωρίζαμε. Αμέσως μετά η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει και κατόπιν διαβούλευσης να ψηφίσει στη Βουλή τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, περίπου ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ως γνωστόν, η κατάσταση και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι εξαιρετικά προβληματική και όλοι παραδέχονται ότι απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το σύστημα και πάλι βιώσιμο και θα εξορθολογίσουν τις αδικίες και τις ανισότητες, κυρίως εναντίον των νέων ηλικιών.

[quote text_size=»small»]

Οι νέοι, είναι τα μεγαλύτερα θύματα σε αυτή την ακήρυχτη μάχη των γενεών που τους ζημιώνει σχεδόν μόνιμα, με αποτέλεσμα είτε να υποαμείβονται είτε είναι άνεργοι είτε φεύγουν στο εξωτερικό.

[/quote]

Ένα αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα και ταυτόχρονα στοίχημα, είναι λοιπόν για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αυτή η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και δε θα προβεί -όπως και οι προκάτοχοί της σε οριζόντιες μειώσεις- προστατεύοντας εκείνους τους συμπολίτες μας που αντί για σύνταξη παίρνουν ένα επίδομα φτώχειας. Οι προβλέψεις πάντως δεν είναι καθόλου ευοίωνες…

Και φυσικά επιβάλλεται να μεριμνήσει για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρίες, οι πολύτεκνοι κτλ, που θέλουν κι αυτοί να επιβιώσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια μέσα στη μνημονιακή βαρβαρότητα που δε λέει να μας αποχωριστεί…

Υ.Γ. Επειδή, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι ήδη σφοδρότατες και οι καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης πολύ βαριές, θα ήταν πιο ωφέλιμο και χρήσιμο να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, συμβάλλοντας στη διάσωση του -έτσι κι αλλιώς- σαθρού και γηρασμένου ασφαλιστικού συστήματος και από την πλευρά της η κυβέρνηση να της λάβει σοβαρά υπόψη.
Πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί εθνική πολιτική και διάθεση για τομές και ευρείες συνεννοήσεις.

Διαφορετικά, πράττουν ακριβώς το ίδιο για το οποίο εγκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εκείνος ήταν αντιπολίτευση, καταψηφίζοντας αδιακρίτως κάθε νομοσχέδιο.

Previous articleΤΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Next articleΗ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ
Ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο αλλά οι σειρήνες της πρωτεύουσας τον μάγεψαν και από το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «αιώνιος» φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου. Πολιτικό ον, κατά την αριστοτέλεια λογική, θεωρεί το γράψιμο πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.