Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε με επιτυχία μετά το πρώτο «στραβοπάτημα», στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου. Οι 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία ήταν μια άκρως θετική εξέλιξη.

Αναμφισβήτητα δεν ήταν στο σύνολό τους παραδοσιακοί ψηφοφόροι της. Ήταν άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, οι οποίοι «στήθηκαν» στις ουρές για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, επειδή νιώθουν την ανάγκη να σχηματιστεί γρήγορα ένας συμπαγής και στιβαρός φιλοευρωπαϊκός πόλος και επειδή πιστεύουν ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα και μπορεί μέσα από τη ριζική του ανανέωση να προσφέρει διέξοδο στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητα από τις τελικές επιλογές, οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές της 20ης Δεκέμβρη έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ως προς την επιλογή τους πέρα από τη μαζική συμμετοχή. Έστειλαν ένα μήνυμα ότι επιθυμούν το «πάντρεμα» του νέου με το παλιό, του μοντέρνου με το κλασικό, της ιστορίας με το μέλλον, αλλά και τη ριζική ανανέωση και αναδόμηση του σκουριασμένου μηχανισμού του κόμματος, το οποίο έδειξε να ζει ακόμη στην εποχή του φαξ.

Και παράλληλα έστειλαν ένα μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί όχημα με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας με εργαλεία τις παροχές και τις εξυπηρετήσεις, αλλά οφείλει να κάνει αυτό που εδώ και χρόνια έχει απορρίψει. Ένα γόνιμο πολιτικά διάλογο και να αναζητήσει την πραγματική πολιτική και ιδεολογική της ταυτότητα μέσα στις παρούσες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές σύστημα και το σύγχρονο κόσμο.

[quote text_size=»small»]

Όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα όμως, οφείλουμε και να εντοπίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πολιτικής συγκυρίας, τις βαθιές ανάγκες τις κοινωνίας και να μιλήσουμε ως κόμμα στις δυναμικές τάξεις της κοινωνίας, τους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες, που σήμερα νιώθουν προδομένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, δίχως όνειρα και ελπίδες.

[/quote]

Οφείλουμε να μιλήσουμε στην κοινωνία με αλήθειες κοιτάζοντας τους πολίτες στα μάτια και να τους μιλήσουμε για την Ελλάδα που μαζί τους θέλουμε να δημιουργήσουμε, για το κοινό μας όραμα, για την νέα, δημιουργική αφήγηση που πρέπει να ξεκινήσουμε ως έθνος.

Η εκλογή της Κυριακής είναι η αρχή. Οι εκλογείς της 10ης Ιανουαρίου θα ψηφίσουν όχι απορρίπτοντας, αλλά αξιολογώντας και εγκρίνοντας τον καλύτερο για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας -που θα αναμετρηθεί με τον καταστροφικό λαϊκισμό που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ- και για αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας μας.

Άποψή μου είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χώρα χρειάζονται έναν νέο, μετριοπαθή, κεντροδεξιό, φιλελεύθερο πολιτικό, με σύγχρονες αντιλήψεις, για να καλλιεργήσουμε ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κατακερματισμένο, ζωτικό και παραγωγικό φιλελεύθερο χώρο και να δημιουργήσουμε εκ νέου ένα ευρύ φιλοευρωπαϊκό μέτωπο.

Previous article«UNFUCK GREECE»…ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.ΜΠΛΕΤΑ
Next articleΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πολιτικός. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Λένα Μπανιά εκπαιδευτικό και πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου, σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία. Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου. Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας και της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.