Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ο Δημήτρης είναι τ. Βουλευτής, Μέλος Πολιτικής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.
Εκλέχθηκε δύο φορές Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Άρτας στις Εθνικές Εκλογές του 2007 και του 2009.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Latest posts by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (see all)

η νεα (ακροδεξια) ατζεντα τησ κυβερνησησ

Η ΝΕΑ (ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ) ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση τελευταία έχει καταφέρει να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την Ατζέντα της χώρας, επιδιώκοντας να μετατοπίσει το κέντρο βάρος του ενδιαφέροντος της κοινωνίας από τα ζητήματα της οικονομίας, της ύφεσης και της ανεργίας, σε ζητήματα που μέχρι σήμερα αποτελούσαν προνομιακό χώρο για την ακροδεξιά.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι εντός της ΝΔ, και με την ευλογία του νυν Πρωθυπουργού, λειτουργεί το ΔΙΚΤΥΟ 21 το οποίο συστηματικά επί σειρά ετών επεξεργάζεται, διακινεί και επιδιώκει την ανάδειξη τέτοιου είδους ζητημάτων.

Η κυβέρνηση, με αφορμή τυχαία (?) γεγονότα, δε χάνει ευκαιρία για την ανάδειξη και την  προώθηση νέας προνομιακής για την ίδια, όπως πιστεύει, ατζέντας.

Συγκεκριμένα:

1. Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση προφυλακίζει  την ηγεσία της και αναδεικνύει το ζήτημα αυτό ως κυρίαρχο και μοναδικό σχεδόν στην επικαιρότητα για τρεις εβδομάδες τουλάχιστον.
Μέσα σε αυτό  το πολιτικό περιβάλλον, επιλέγει  να φέρει στην ατζέντα τη θεωρία των δύο άκρων, με σκοπό να ενισχύσει την πόλωση και να καλλιεργήσει το έδαφος μελλοντικών της σχεδιασμών.

2. Με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό των Ρομά, η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία της κοινωνίας στο ζήτημα αυτό, έσπευσε να αναδείξει και να προβάλει ένα ακραίο και ισοπεδωτικό ρατσισμό κατά των Ρομά, εξαφανίζοντας από την ατζέντα τα Οπλοστάσια και τα ¨Αυγά¨.

3. Τέλος, με αφορμή το ναυάγιο στη Λαμπεντούσα της Ιταλίας, ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το μεταναστευτικό ζήτημα, επισκεπτόμενος Μάλτα και Ιταλία για κοινό ¨συντονισμό¨, όταν είναι γνωστό ότι ελάχιστα έχει κάνει για το ¨σουρωτήρι¨ των συνόρων στο Αιγαίο.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται ηλίου φαεινότερον ποιά είναι η νέα Ατζέντα που επιδιώκουν και για ποιούς λόγους να την επιβάλλουν στη χώρα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Το ερώτημα είναι αν θα τους αφήσουμε.