Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ

Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στην Λακωνία ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη:
ΜΒΑ - Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology BSc Marketing-Management - Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York
Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε:
Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου - Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργίαπρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα –Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου
Υποψήφια Νομάρχης-Nομός Λακωνίας -Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης - Δημιουργία πρότυπου Newsletter, που αφορούσε ταΕυρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με τηνΠεριφέρεια και συνέβαλλε ουσιαστικά στην απορρόφησή τους.
Συνεργάστηκεεπαγγελματικά με μεγάλους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας, επικοινωνίας,εκπαίδευσης, καθώς και εστίασης αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις:
Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το Ελληνικό κοινό –Γραμμή Ενημέρωσης σεισμόπληκτων0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464 κτλ
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και τησυγγραφή. Έχουν εκδοθεί: το πολιτικό βιβλίο «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», το οικονομικό δοκίμιο«ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» και τρεις ποιητικές της συλλογές «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά)και «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ
η μεσευρωπη και οι ιμπρεσσαριοι τησ εθνικησ κυριαρχιασ

Η ΜΕΣΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΡΕΣΣΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Η διαβόητη σύλληψη του σχεδίου  της «Μεσευρώπης», του διαίρει και βασίλευε δηλαδή, εμφανίζεται πιο δόκιμη από ποτέ, τα τελευταία χρόνια. Πρωτεργάτης η Γερμανία, με χειρισμούς έξυπνα ασκούμενους, δια μέσου Βρυξελλών,προσανατολίζεταιστην ανάδειξη του κεντροευρωπαϊκού χώρου, με κέντροτη Γερμανία και περικεντρικούς δορυφόρους αποδυναμωμένα κράτη των Βαλκανίων, της Κεντρικής Ευρώπης και Νότιας Ευρώπης.

Το σχέδιο ανάδειξης  της Μεσευρώπης (Mittel Europa) έχει δύο βασικούς πυλώνες την Γερμανία και την Τουρκία. Αυτή η πολιτική ξεκινάει από την εποχή του Βίσμαρκ και ολοκληρώνεται με τον Χίτλερ και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, της Τσεχοσλοβακίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σοβιετικής Ένωσης, της Ελλάδας με τους Βούλγαρους, τους Ιταλούς, κ.λπ. Σήμερα παίρνει τη μορφή κονιορτοποίησης της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, προκειμένου για τον έλεγχο των συγκεκριμένων περιοχών άσκησης επεκτατικών ασκήσεων πολιτικής και οικονομικής κατοχής.

Βασική τακτική στην πραγμάτωση του στόχου, αποτελεί η χειραγώγηση των κατά τόπους μειονοτήτων των λαών. Κατά την διάρκεια του τελευταίου πολέμου, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν τις μειονότητες, για να συγκροτήσουν τις ταξιαρχίες των Waffen SS, με σκοπό να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό της Κεντρικής Ευρώπης και να οικοδομήσουν σε στερεότερο έδαφος τη Μεσευρώπη.

Οι ΗΠΑ σε πλήρη συνταύτιση με τη Γερμανία επιτέλεσαν την πρώτη μειονοτική εκκαθάριση στα Βόρεια Βαλκάνια διαμελίζοντας την Γιουγκοσλαβία, ενώ η Τουρκία ως εκτελεστικό τους όργανο είχε ήδη μεταβεί στον διαμελισμό της Κύπρου.

Σήμερα. στην περιοχή των Βαλκανίων επιχειρούνται πάλι ασκήσεις επί χάρτου, με κεντρικό άξονα την υποτιθέμενη διευθέτηση των μειονοτικών προβλημάτων που σκοπίμως έχουν προκύψει. με το Αλβανικό ζήτημα στη Σερβία και τα Σκόπια, το Ουγγρικό  στη Ρουμανία και το Τουρκικό των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε Βουλγαρία και  Ελλάδα.

Τα σχέδια για την αυτόνομη Θράκη, διακηρυγμένες κεμαλικές θέσεις, για την Αυτονομία της Δυτικής Θράκης, τείνουν να μεταβάλλουν το μεινονοτικό πρόβλημα, σε εκρηκτικό μηχανισμό διάρρηξης την όποιας αγαθής σχέσης συνύπαρξης, Ελληνόφωνων και Τουρκόφωνων στην περιοχή, που  θα πρέπει να προστατεύει και να διεκδικεί τα συμφέροντα του λαού,επί Ελληνικού εδάφους.

Όμως είναι προφανές ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να προωθήσει, το σχέδιο αυτονομίας των μουσουλμάνων της Θράκης, χρησιμοποιώντας τόσο τη συμπαράσταση των  «φίλων»  μας Γερμανών και Αμερικανών,  όσο και πυροδοτώντας την άμεση γειτνίαση των Ελλήνων μουσουλμάνων,  με τις μουσουλμανικές μειονότητες της Βουλγαρίας.

Και ενώ το μειονοτικό πρόβλημα τείνει να μεταβληθεί σε εκρηκτικό,τις ημέρες των εκλογών δανύσαμε μια ειδική κατάσταση  πολιτικής αιμομιξίας, με τους τουρκόφωνους και ελληνόφωνους,που κατοικούν στη Θράκη. Η πολιτική φιλοδοξία, τα κομματικά οφέλη μετάλλαξαν τα κόμματα, σε αεροστεγείς θύλακες θεατών και χειροκροτητών,ανθελληνικών τοποθετήσεων, σε σχέση με αυτονόητα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Τουρκοπράκορες , και έτεροι  ανθέλληνες φιλοσκοπιανοί της Δυτικής Μακεδονίας, προσεταιρίζονται  την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, στην περιοχή της Θράκης,προάγοντας το μίσος και την αντιπαράθεση, προκειμένου να προτάξουν κυριαρχικές διεκδικήσεις, επί των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός, ότι το  Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), που αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος, που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και έχει σήμερα πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαούς, το οποίο παίρνει κατευθυντήριες γραμμές από το Τουρκικό Προξενείο και τους εκεί  Θρησκευτικούς ηγέτες, που επιχειρούν, μέσα από το Θρησκευτικό χρώμα να δώσουν Εθνικό χαρακτήρα, άλλο από αυτόν της περιοχής, απέσπασε στις Ευρωεκλογές 2014 ποσοστό 35,21% με την ενσωμάτωση στη Ροδόπη και32,59 % στην Ξάνθη και αυτό είναι επίσης ένα από τα κορυφαία μηνύματα των εκλογών, που αποσαφηνίζει τις προθέσεις των σημερινών πολιτικών αρχόντων, οι οποίοι ως άλλοι  ιμπρεσάριοι της Εθνικής μας Κυριαρχίας, προσπαθούν   να θέσουν ισορροπιστικές  βάσεις προκειμένου για την δική τους πολιτική επιβίωση…

Και επειδή η όποια αντίκρουση της θέσης μου, θα στοιχειοθετηθεί σε επίπεδο αναπτυξιακής πολιτικής για τη περιοχή, να τονίσω ότι η όποια ανάπτυξη της περιοχής της Θράκης σε Βιομηχανικό κόμβο, ή ζώνη εμπορίου, δεν συνεπάγεται σε καμιά περίπτωση και την αλλαγή της Εθνικής Ταυτότητας της περιοχής.

Η πραγματική ανάπτυξη της περιοχής θα έρθει με την  ανάπτυξη της αυτόνομης ταυτότητας της κάθε μειονότητας μεν, αλλά και με τον αποκλεισμό των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου δε  και την δημιουργία ισότιμων αναπτυξιακών κινήτρων, προς όλες τις μειονότητες, με στόχο να συμβιώνουν αρμονικά πολιτικά και οικονομικά, πάντα όμως επί Ελληνικού εδάφους. Διαφορετικά σε συγγενικό χρονικό ορίζοντα, θα χρειαστεί αντιμετωπίσουμε μια δεύτερη Κύπρο…

Το άρθρο δημοσιεύεται και στο www.nobile.gr