Τα κέντρα των μεγάλων πόλεων, Αθηνών, Πάτρας, Θεσσαλονίκης αλλά και Ηρακλείου για να αλλάξουν και να αποκτήσουν ζωή θα πρέπει να τους δώσουμε εμείς ζωή.

Με τους ξυλοδαρμούς και τις βίαιες συρράξεις Ελλήνων έναντι αλλοδαπών δεν δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάδυσή τους ως «κέντρα του πολιτισμού», αλλά αντιθέτως, συμβάλλουμε στην αύξηση της εγκληματικότητας, πετυχαίνουμε τη μη διέλευση κατοίκων, τουριστών από τα κέντρα των πόλεων, επιτυγχάνουμε επίσης, τη διαιώνιση βίαιων πρακτικών ως μεθόδων παραγκωνισμού προβλημάτων.

Καθημερινά, γινόμαστε θεατές μιας ακόμα ληστείας, ενός ακόμα ξυλοδαρμού και γενικότερα ενός ακόμα ακραίου, βίαιου γεγονότος με πρωταγωνιστές κάποιους που λαθραία και παράνομα βρίσκονται στη χώρα μας. Σ’ όλα αυτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΣΥΡΙΖΑ απαντάει με την «νομιμοποίηση» όλων ανεξαιρέτως των παράνομων μεταναστών, ενώ στο άλλο άκρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής προτείνει πολιτικές λύσεις πλήρους εκκαθάρισης, οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, το επιδεινώνουν κιόλας. Το πολλαπλασιάζουν.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας. Το πρώτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης σημειώθηκε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, όταν ένας μεγάλος αριθμός οικονομικών μεταναστών προσπάθησαν διαμέσου του Έβρου ποταμού είτε να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα είτε να παραμείνουν στην Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ο Κανονισμός του Δουβλίνο ΙΙ, μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όξυνε το πρόβλημα και δημιούργησε  προϋποθέσεις για τη μαζική συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «πύλη της Ευρώπης για την  παράνομη μετανάστευση».

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αποτελεί σήμερα επιβεβλημένη, επιτακτική ανάγκη. Πολλοί είναι οι Έλληνες που θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους σε πολυκατοικίες που μένουν αλλοδαποί ή πολλές γειτονιές έχουν γίνει γκέτο αποκλειστικά π.χ. Πακιστανών ή Αλβανών. Επιβάλλεται η χάραξη στρατηγικής σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον περιορισμό του προβλήματος και η αυστηρή επιβολή των Νόμων έναντι όλων.

Η δημιουργία της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» αποδεικνύουν περίτρανα των προθέσεων τόσο του Υπουργού Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, όσο και του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, για τη θεμελίωση κατασταλτικών πρακτικών που θα περιορίζουν το πρόβλημα και θα διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο δράσης σ’ όλους τους αλλοδαπούς που παραβαίνουν των Κανονισμών και των Νόμων. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να χαρακτηριστεί «ορθή», «χρήσιμη», «αναγκαία» η παρέμβαση της Κυβέρνησης σ’ ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τελευταία την κοινωνία.

Η ευθύνη, όμως, είναι κυρίως ευρωπαϊκή και η λύση του θα πρέπει να αναζητηθεί και στα πλαίσια μια ευρύτερης μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα πειθαναγκάζει τις γειτονικές χώρες να συμμορφωθούν σε διεθνείς κανόνες και θα ενισχύει χώρες όπως την Ελλάδα που αναγκάζονται και με κόστος εφαρμόζουν επιχειρήσεις όπως αυτήν που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Σε Εθνικό επίπεδο, η σημερινή Κυβέρνηση είναι ίσως η μοναδική  που ανέλαβε την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών πρακτικών, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα ως «πρόκληση» προκειμένου να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας για όλους τους κατοίκους της χώρας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την «εθνική ηρεμία» και την «εθνική ομοψυχία», κάνοντας όμως σαφή διαχωρισμό μεταξύ των παράνομων μεταναστών με αυτούς που νομίμως βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι Βουλευτής της Ν.Δ στο Νομό Ηρακλείου 

Previous articleΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ
Next articleΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πολιτικός. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Λένα Μπανιά εκπαιδευτικό και πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου, σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία. Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου. Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας και της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.