Η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη

0
672
Η Νανά Παλαιτσάκη αμφισβητεί όσους αμφισβητούν τους αμφισβητίες σχετικά με την πανδημία. Σημειώνει ότι η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη και θέτει ερωτήματα για το πως έγκριτοι επιστήμονες διαχειρίζονται το πρόβλημα με τον Covid 19. new deal
Η Νανά Παλαιτσάκη αμφισβητεί όσους αμφισβητούν τους αμφισβητίες σχετικά με την πανδημία. Σημειώνει ότι η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη και θέτει ερωτήματα για το πως έγκριτοι επιστήμονες διαχειρίζονται το πρόβλημα με τον Covid 19. new deal

Η Νανά Παλαιτσάκη αμφισβητεί όσους αμφισβητούν τους αμφισβητίες σχετικά με την πανδημία. Σημειώνει ότι η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη και θέτει ερωτήματα για το πως έγκριτοι επιστήμονες διαχειρίζονται το πρόβλημα με τον Covid 19.


Κοντοζυγώνει η στιγμή που θα πλακωθούμε άγρια στους δρόμους “δι’ ασήμαντο αφορμή” (φαινομενικά). Δεν θέλουμε την βοήθεια κανενός ανάδρομου Άρη. Θα έρθει από “μόνο του”.

Θα το γράψω πολύ απλά και χωρίς περικοκλάδες. Όταν αποφασίζεται η επέμβαση  εισαγγελέα για να οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία, αντιφρονούντες στο μπαλαούρο, μετράει αντίστροφη μέτρηση  για το “συστηματάκι” όποιο και να είναι.

Θα το εξηγήσω πολύ απλά.

Η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη

Αν δεν είχαν αμφισβητηθεί οι κυρίαρχες απόψεις των “ειδικών” στην διάρκεια της ιστορίας του ανθρώπου, δεν θα είχε εξελιχθεί ποτέ ούτε η επιστήμη, ούτε η έρευνα.

Κάποτε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία κυνήγησε μέχρι θανάτου τον Γαλιλαίο που πίστευε ότι η γη γύριζε γύρω από τον ήλιο και καταδικάστηκε. Αποκαταστάθηκε η μνήμη του τρισήμιση αιώνες μετά την καταδίκη του από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β.

Κάποτε τον Γεώργιο Παπανικολάου, τον γιατρό και ερευνητή που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας, τον αντιμετώπιζε σαν περίπου καραγκιοζάκο… Πήρε την γυναίκα του και πήγε στην Αμερική όπου στην αρχή για να ζήσει πουλούσε χαλιά. Φυσικά υποκλίθηκε σ’ εκείνον η ανθρωπότητα χρόνια αργότερα, αν και το Νόμπελ δεν το έλαβε ποτέ.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα λοιπόν ότι η επιστήμη για να εξελιχθεί πρέπει να αμφισβητηθούν “θέσφατα”…

Οι διαφορετικές απόψεις επίσης κάνουν την ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα. Αν συμφωνούμε όλοι σε όλα πεθάνουμε από πλήξη. Εκείνοι επίσης που ηγούνται, που αποφασίζουν για τις τύχες περισσότερων από δύο, θα έπρεπε αν νιώθουν ασφαλείς να προκαλούν την αμφισβήτηση για να αποκτούν και απόλυτη νομιμοποίηση της εξουσίας που διαθέτουν.

Σήμερα ζούμε τις μέρες στην Μαρμότα. Πλακώνονται άνθρωποι στα μπουνίδια μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί κάποιοι φοράνε μάσκα και κάποιοι όχι. Οι συναθροίσεις επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα, αλλά τα παιδιά στις τάξεις είναι 25.

Παιδιά στο γυμνάσιο που δεν αισθάνονται καλά φορώντας την μάσκα, όταν ζήτησαν άδεια από καθηγητή, να την βγάλουν για λίγο, τιμωρήθηκαν με απουσία.

Τα περίπτερα θα πουλάνε μπύρες μέχρι πριν τα μεσάνυχτα γιατί ο κύριος Σύψας είπε ότι όταν πίνουμε αλκοόλ ερχόμαστε πιο κοντά!!!! Προφανώς έπεσε στην αγκαλιά του κάποτε μια μεθυσμένη και ο καθηγητής είχε τραυματική εμπειρία… Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Πως οι έγκριτοι διαχειρίζονται την πανδημία;

Δηλαδή μαζευτήκανε κάποιοι έγκριτοι και έγκυροι και κατέληξαν ότι μια από τις αιτίες διάδοσης είναι όταν πάρουμε από περίπτερο ή μίνι μάρκετ μπύρα τα μεσάνυχτα; Δεν μπορούμε να την πάρουμε στις 12 παρά δέκα; Δεν μπορούμε να την έχουμε σ’ ένα ψυγειάκι στο αυτοκίνητο; Δεν μπορούμε να την πάρουμε από το σπίτι μας; Δεν μπορούμε να την βάλουμε στο σακίδιο πλάτης; Δηλαδή κλείνοντας περίπτερα και μίνι μάρκετ ξορκίζεις τον ιό;

Έχουν καμία απόδειξη ότι ο Covid 19 λάτρεψε  το ωράριο της Ζωζώς Σαπουντζάκη, τότε που έκανε είσοδο στη μια το πρωί;

Έχουν κάποια εναλλακτική για το πως θα επιβιώσουν οι χιλιάδες άνεργοι που επενδύουν στον τουρισμό, στην διασκέδαση, στα events;

Η υπουργός κυρία Μενδώνη έκανε μια άθλια δήλωση που αφορούσε τα “μαύρα” που παίρνουν ηθοποιοί….

Καταρχάς ο πολιτισμός στην Ελλάδα δεν τελειώνει μόνο στον Sakiiiii και στους ακόμη επτά, οκτώ που αναφέρονται τα media. Επίσης η ηθοποιοί είναι δυνητικά κάθε έξι μήνες άνεργοι… Γνωρίζει η κυρία Μενδώνη ότι έχουν σταματήσει τα πάντα στον τομέα που λέγεται “θέαμα” από πέρυσι τον Μάρτιο; Ξέρουν όλοι οι έγκριτοι και έγκυροι ότι υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον Μάρτιο του 2020;

Έχουν κάποια πρόταση για το πως θα διαχειριστούμε οι πληγέντες από τον ιό, τις ΔΕΚΟ και τις τρέχουσες υποχρεώσεις; Έχουν καταλάβει ότι οι απολύσεις έχουν απελευθερωθεί και προστίθενται κάθε μέρα και νέοι άνεργοι; ≠

Previous articleΕκτός συζήτησης η αποστρατιωτικοποίηση
Next articleΚαταναλωτής σε αβεβαιότητα στην Covid 19 εποχή
Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαμά του Αλέξη και κόρη του Γιάννη και της Χρυσαυγής.  Μεγάλη της αγάπη τα ζώα, στην ευζωία των οποίων έχει αφιερώσει σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της.  Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και ένα παιδικό παραμύθι. Zει στου Παπάγου μαζί με τα τρία σκυλιά και τον γάτο της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σημειολογία. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε ως μεταπτυχιακή υπότροφος στην Ανώτατη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, “Δίκαιο της θάλασσας και Κοινωνιολογία”. Εξειδικεύτηκε στο Post Production σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, B.B.C και Ι.Τ.Ν. Έχει καλύψει ως ρεπόρτερ τον Πόλεμο του Κόλπου για τον Αντέννα. Έχει περισσότερες από 120.000 ώρες “τηλεοπτικού αέρα”, στο ρεπορτάζ, σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και σε αρχισυνταξία δελτίων και  εκπομπών. Έχει κάνει περισσότερες από 5000 συνεντεύξεις προσώπων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολυεθνική εταιρεία όπως η Leo Burnett. Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα. Και έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός στον Αντένα, στον Σκέι και στα Παραπολιτικά.  Από την θέση του υπεύθυνου παραγωγής, έχει επιμεληθεί επίσης μεγάλες διεθνείς παραγωγές. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.