Η άρνηση πραγματικότητας και ρεαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Φώντας Μπαραλιάκος αναλύει την συλλογιστική του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται στη λογική συνοικιακού μπακάλη της αντιπολίτευσης. Με μικροκομματική και κοντόφθαλμη οπτική. Στην οποία επικρατεί η άρνηση πραγματικότητας και ρεαλισμού. Καθώς καταψήφισε 100.000 θέσεις εργασίας. new deal
Ο Φώντας Μπαραλιάκος αναλύει την συλλογιστική του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται στη λογική συνοικιακού μπακάλη της αντιπολίτευσης. Με μικροκομματική και κοντόφθαλμη οπτική. Στην οποία επικρατεί η άρνηση πραγματικότητας και ρεαλισμού. Καθώς καταψήφισε 100.000 θέσεις εργασίας. new deal

Ο Φώντας Μπαραλιάκος αναλύει την συλλογιστική του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται στη λογική συνοικιακού μπακάλη της αντιπολίτευσης. Με μικροκομματική και κοντόφθαλμη οπτική. Στην οποία επικρατεί η άρνηση πραγματικότητας και ρεαλισμού. Καθώς καταψήφισε 100.000 θέσεις εργασίας.


Η αντιπολίτευση στα καλύτερά της! Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε 100.000 θέσεις εργασίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα 28 πιο μικρά ελληνικά νησιά!

Πριν λίγες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού.. Μέσα στο οποίο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες για απαλλαγή ακριτικών νησιών από ΕΝΦΙΑ. Καταψήφισε και το πρόγραμμα για 100.000 νέες, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, φανερώνοντας το πραγματικό αντικοινωνικό του πρόσωπο.

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διάρκεια της  συνεδρίασης στην Βουλή είχε αναφέρει ότι επειδή το κόμμα του συμφωνεί μεν με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αλλά διαφωνεί με τις 100.000 θέσεις εργασίας, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «παρών»!

Ιδού η συλλογιστική συνοικιακού μπακάλη της αντιπολίτευσης! Ιδού η μικροκομματική και κοντόφθαλμη λογική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μην έχοντας ούτε ιερό, ούτε όσιο, δεν διστάζουν να συμψηφίζουν εθνικά με μικροπολιτικά συμφέροντα, κοινωνικές ανάγκες και προτεραιότητες με κομματικές μεθοδεύσεις.

Η πρόφαση του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόφαση που επικαλέστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι τάχα δεν διασφαλίζεται το να μην έχει τη δυνατότητα ένας εργοδότης να απολύει παλιούς υπαλλήλους και να προσλαμβάνει καινούργιους. Ενώ η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο διευκρινίζει ότι οι θέσεις εργασίας που επιδοτούνται είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας κατά την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ!

Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις, μία ή περισσότερες φορές, θα πρέπει υπευθύνως να δηλώνει, αφενός, ότι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές του προς το Δημόσιο και τον e-ΕΦΚΑ. Και αφετέρου, ότι θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το διάστημα επιδότησης της νέας θέσης εργασίας.

Όπως επισημαίνει η τροπολογία προστατεύονται για το 6μηνο της επιδότησης: οι ενεργές θέσεις εργασίας στην επιχείρηση κατά τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή, προσαυξημένες κατά τον αριθμό των νέων επιδοτούμενων συμβάσεων εργασίας.

Από τη στήριξη της ανεργίας, στην επιδότηση της εργασίας

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 345 εκατ. ευρώ, αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και θα ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και, όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Η Κυβέρνηση περνά από τη στήριξη της ανεργίας, στην επιδότηση της εργασίας, κίνηση εξαιρετικά σημαντική στις δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους ανέργους. Αυτή είναι η αληθινή τους ταυτότητα: ο λαϊκισμός και η υποκρισία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις 100.000 θέσεις εργασίας όχι γιατί τάχα δεν διασφαλίζονταν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά γιατί δεν άντεχε να πιστωθεί η κυβέρνηση με μία ακόμη κοινωνική επιτυχία με αναπτυξιακό πρόσημο.

Previous articleΕπικίνδυνη Μητρόπολη ή ασφαλής Φύση
Next articleΣκεπτόμενος άνθρωπος ή άνθρωπος χρήστης
Βουλευτής Πιερίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκα το 1970. Αποφοίτησα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης και σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, στην αρχή ως υπεύθυνος προμηθειών και πωλήσεων του πολυκαταστήματος TOP CENTER, επί σειρά ετών διευθυντής του καταστήματος Κατερίνης της CFS Χρηματιστηριακής και από το 2006 μέχρι και κατέχει την θέση του Εμπορικού Διευθυντή της Εκδοτικής εταιρείας «Εκδοτική Ενημερωτική Ι.Κορομήλης ΑΕ». Μέλος του Φεστιβάλ Ολύμπου. Μέλος του ινστιτούτου επικοινωνίας, και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Έχω εξειδικευτεί με σεμινάρια πάνω σε θέματα: πωλήσεων, λογιστικής χρηματοοικονομικά, management, marketing, social media, διαφήμισης, επικοινωνίας, επενδυτικών συμβουλών, υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αναπτυξιακού Νόμου κ.α.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.