Στον «μικρόκοσμο» του facebook και των λοιπών διαδικτυακών καναλιών «ζει» η μισή και βάλε Ελλάδα. Όλοι πιστεύουμε ότι με μια ανάρτηση στο facebook ή στο twitter κάνουμε κάτι μοναδικό και σπουδαίο. Άλλοι πουλάμε κάθε είδους πραμάτειες, άλλοι πολιτικολογούμε μετ’ ευτελείας και άλλοι βγάζουμε τα εσώψυχα μας.

Φτιάχνουμε εικονικούς φίλους πιστεύοντας ότι αυτοί μας αγαπάνε, θα συντρέξουν στο πρόβλημα μας ή ακόμη θα μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Κούνια που μας κούναγε όλους. Μια απλή διακοπή ρεύματος και όλα και όλοι χάθηκαν από προσώπου facebook και των λοιπών διαδικτυακών καναλιών.

Χτίζουμε καθημερινά στην άμμο φτιάχνοντας πολύπλοκα συστήματα επικοινωνίας και ενημερώνοντας τους εικονικούς φίλους μας ακόμη και για τις πιο προσωπικές μετακινήσεις μας.

Ο νέος αυτός «μικρόκοσμος» μας είναι ένα είδος ναρκωτικού, σε συσκευασία σύγχρονης τεχνολογίας επικοινωνίας. Ένα ναρκωτικό που απομονώνει, φακελώνει, αποβλακώνει και δημιουργεί παθολογικές εξαρτήσεις στους «μανιακούς» χρήστες του. Όσο για όλους όσους πιστεύουν ότι ορισμένες επαναστάσεις πέτυχαν λόγω twitter ας ψάξουν καλύτερα τους λόγους επιτυχίας.

Οι ευχές μου για καλές γιορτές έχουν αναρτηθεί στον τοίχο μου στο facebook!

Previous articleΟ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ
Next articleKEYNES WAS RIGHT
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.