Όσο και αν δεν είναι η ώρα να κρίνουμε, δεν αντέχω να μην επισημάνω ότι οι δύο αιχμαλωτισθέντες είναι μόνιμα στελέχη. Ελπίζω και εύχομαι η περιπέτειά τους να λήξει άμεσα!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΆΜΥΝΑ ΕΦΕΔΡΕΊΑ ΤΩΡΑ

Εν τω μεταξύ, όμως, ας καταπιούν τη γλώσσα τους οι όποιοι ειδήμονες – μόνιμοι και μη, στρατιωτικοί και πολιτικοί – που με επιμονή ηλιθίου αρνούνται συστηματικώς την αναβάθμιση και ενεργοποίηση της εφεδρείας!

Η Εθνική Άμυνα χρειάζεται θυσίες, το όποιο πολιτικό κότσος ας το υποστούν αυτοί που τους αναλογεί, αυτοί που το εξέθρεψαν με την φαυλότητα και την ανικανότητά τους.

Χωρίς περιστροφές και μισόλογα:

1. Σταδιακή –το πολύ εντός δυο ετών- αύξηση της θητείας στους 24 μήνες.

2. Κατάργηση των σχολών εφέδρων αξιωματικών και ανάληψη της εκπαιδεύσεώς των από μονοετές (ή διετές αν χρειασθεί) τμήμα της Σχολής Ευελπίδων. Το Σώμα των Αξιωματικών πρέπει και μπορεί να είναι ενιαίο! Δεν χρειαζόμαστε τόσο πολλούς μονίμους αξιωματικούς, την πυραμίδα μέχρι και το βαθμό του Ταγματάρχη μπορούν με άνεση να επανδρώνουν οι έφεδροι. Έτσι, θα εξαλειφθεί και το γελοίο φαινόμενο της αποστρατείας στα 52!

3. Θεσμοθέτηση της ενεργούς εφεδρείας. Κάθε έφεδρος οπλίτης πρέπει να εκπαιδεύεται τουλάχιστον 30 ημέρες το χρόνο πλέον βολών μια φόρα το μήνα!

4. Οι έφεδροι αξιωματικοί υπηρετούν 28 μήνες. Όσοι εξ αυτών θέλουν –κυρίως όσοι κατοικούν στην παραμεθόριο και στη Μακεδονία- συνεχίζουν να έχουν ενεργή παρουσία στις μονάδες τους και εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχου. Επαναφορά του θεσμού της ανακατατάξεως και, στη συνέχεια, μοριοδότηση για πρόσληψη στο Δημόσιο.

5. Ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής και εντατικοποίηση της εκπαιδεύσεώς της.

6. Γενίκευση του μέτρου της οπλοκατοχής σε όλους τους οπλίτες που κατοικούν σε εύλογη απόσταση από την οργανική τους μονάδα. Εκτός του οπλισμού ο έφεδρος πρέπει να τηρεί και πλήρη συλλογή υλικών και ιματισμού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌΣ ΣΤΡΑΤΌΣ

Ο επαγγελματικός στρατός είναι αυτός που πρωτίστως διακρίνεται από το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως, ετοιμότητος και ευελιξίας!

Επαγγελματίες είναι οι Ισραηλινοί και οι Ελβετοί. Είναι και η Εθνοφρουρά των Η.Π.Α. με εφέδρους αξιωματικούς στους ανωτάτους βαθμούς!

Αντιθέτως, επαγγελματικός δεν είναι ο στρατός των ανεκπαίδευτων μπούληδων που παριστάνουν τους Ε.Π.Ο.Π., όσων επέλεξαν το Στρατό γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να διορισθούν στο Δημόσιο και είχαν πρόσβαση σε βουλευτή για να το πετύχουν!

Υ.Γ. Σε όσους -κατ” επάγγελμα ευαίσθητους, αντιμιλιταριστές και ειρηνιστές- ενοχληθούν… ξύδι ΤΟΠ!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη στο new deal

Προηγούμενο άρθροSTORY TELLING: Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ
Επόμενο άρθροΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΤΩΡΑ Η ΣΥΣΤΑΣΗ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

1 σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.