Εκλογές ΕΣΗΕΑ υπό την σκιά και το βάρος της ευθύνης ή υπό το βάρος και την σκιά πολιτικής αστάθειας και απρόσμενων αλλαγών νοοτροπίας; Προσωπικά έχω περάσει από αρκετά «μαγαζιά» και με γνωρίζουν ως εκ τούτου αρκετοί συνάδελφοι. Αλλά μην έχοντας κάνει την παραμικρή προσπάθεια προεκλογικής εκστρατείας, είναι απορίας άξιο γιατί τόσοι συνάδελφοι τηλεφώνησαν την πρώτη μέρα των εκλογών στην Ένωση να μου πουν ότι με ψήφισαν…

Για ποιο λόγο; Τι τους ώθησε να επιλέξουν να διαβάσουν ευθύς εξ αρχής το ψηφοδέλτιο μιας παράταξης που γεννήθηκε πρόσφατα από όσα άλλοι κατέστρεψαν; Προφανώς είναι η απογοήτευση από όσα λέγουν και πράττουν οι υπηρετούντες τυφλά ένα πολιτικό κόμμα. Πέρασε, ευτυχώς, η εποχή που ήμασταν δεξιοί ή κεντρώοι ή ακόμα αριστεροί από πεποίθηση και ανεξαρτήτως των πεπραγμένων των ηγεσιών… Τώρα τους ελέγχουμε. Και ανάλογα πράττουμε.

Και από την άλλη πλευρά, διακατεχόμαστε οι περισσότεροι από μια πολιτική απογοήτευση που διαδέχτηκε την επί σειρά ετών πολιτική απραξία και απάθεια.

Περάσαμε από τις εποχές των ιδεολογιών, στην εποχή του πολιτικού μηδενισμού και τώρα στην εποχή της αμφισβήτησης και της ανάγκης για κυοφορία και τοκετό του καινούργιου. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά από λίγα χρόνια κρίσης. Ούτε εμείς θα σκεφτόμαστε το ίδιο, ούτε οι ηγέτες μας θα είναι ίδιοι, ούτε οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ θα σημαίνουν το ίδιο. Ούτως ή άλλως ο χώρος μας συρρικνώνεται και οι συνιστώσες αλλάζουν. Και παρότι είμαι φύση και θέση απαισιόδοξο άτομο, θα τολμήσω να διατυπώσω την άποψη ότι το πιθανότερο είναι η αλλαγή να φέρει και την εξυγίανση!

Previous articleΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ
Next articleΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ …ΚΑΠΝΟΣ!
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΚΗ
Έχω σπουδάσει Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν. Αθηνών και έχω τελειώσει και το εργαστήριο δημοσιογραφίας του Αντ1. Ξεκίνησα κάνοντας εξωτερικό δελτίο επειδή μιλάω 3 ξένες γλώσσες άλλα σύντομα το βαρέθηκα, βασικά επειδή δεν είχα την ευκαιρία για συνεντεύξεις και ταξίδια. Τότε πέρασα στον παλιό Ελεύθερο Τύπο όταν ακόμα ήταν στον Άλιμο και έβγαζα ενα 16σελιδο με ιατρικά νέα απο το εξωτερικό δελτίο. Έτσι πέρασα στο ιατρικό ρεπορτάζ, έκανα αρχισυνταξία στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη όταν ήταν στη ΝΕΤ, μετά προσπάθησα να βγάλω το ψωμί μου κάνοντας επικοινωνία σε γιατρούς πάλι επειδή βαρέθηκα, και κατέληξα το 2009 να πάω πίσω στο νέο Ελεύθερο Τύπο όπου ανέλαβα το υπουργείο Υγείας, ένα εβδομαδιαίο ένθετο υγείας και γενικά το ιατρικό ρεπορτάζ. Επίσης 2 χρόνια τώρα διευθύνω μια free press ιατρική μηνιαία εφημερίδα την Ιασις την οποία μπορείς να δεις στο iasisnews.gr

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.