Είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει στη δουλειά μου και τους θυμάμαι όλους. Έναν-έναν.  Αν το σκεφτώ καλά μάλιστα, νομίζω ότι με τον τρόπο τους όλοι με έχουν βοηθήσει, ακόμα και αυτοί που στιγμιαία νόμισα ότι δεν το κάνουν. 

Η Β. χωρίς καν να το ζητήσω ανέλαβε τα πρώτα γραφιστικά του enjoywork.gr. H Ο. χωρίς καν να με γνωρίζει, μου άνοιξε το γραφείο της. Μέχρι πολύ πρόσφατα, η Ζ. ανέλαβε την επιμέλεια του βιβλίου μου. Αν τους αναφέρω όλους, χωρίς υπερβολή, θα γράψω καινούριο βιβλίο.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό που ο William Arruda, ονομάζει πολύ εύστοχα «Career Karma: give to get». «Δώσε για να πάρεις», όχι όμως με την πεζή έννοια του όρου. Αυτοί οι άνθρωποι δε με βοήθησαν για να πάρουν κάτι από μένα. Είμαι σίγουρη ότι δεν το σκέφτηκαν καν. Απλώς έχουν την πίστη ότι  έτσι κάνουν το καθήκον τους ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Κάποτε, κάποιος βοήθησε τους ίδιους και μεταφέρουν τη βοήθεια παρακάτω επιφορτίζοντάς εμένα με το ίδιο υψηλό καθήκον.
Στο νέο κόσμο της εργασίας όπου το επίκεντρο είναι οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες με τα μοναδικά μας χαρακτηριστικά ο καθένας, το να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον είναι απαραίτητο για την δουλειά μας. Η καριέρα μας αναπνέει , ζει και μεγαλώνει λόγω της φροντίδας που της δίνουμε, είτε εμείς οι ίδιοι, είτε οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μας. Συμβουλές, καθοδήγηση, feedback, έμπνευση, πρακτική βοήθεια, συναντήσεις, γνωριμίες, ευκαιρίες για συνεργασία είναι εφόδια που κάποιοι μας έδωσαν απλόχερα μόνο και μόνο γιατί με κάποιον τρόπο συνδέθηκαν μαζί μας. Μας τα έδωσαν άνθρωποι και συνεργάτες που βιώνουν αισθήματα αφθονίας και όχι μιζέριας.
Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες πιστεύουν ότι οι ευκαιρίες είναι άπειρες, δε φοβούνται μη χάσουν κάτι. Γνωρίζουν, μοιράζονται, θαυμάζουν, υποστηρίζουν και ξέρουν , πιστεύουν μάλλον, ότι αυτό είναι το καθήκον τους και ότι έτσι θα συνεχίσουν να βιώνουν μεγαλύτερη επιτυχία και μεγαλύτερες ευκαιρίες. Και έτσι γίνεται.
Γι’ αυτό ας φτιάξουμε δίκτυα, ας  βοηθάμε, ας υποστηρίζουμε, ας συνδεθούμε με νέους επαγγελματίες και συναδέλφους, ας αναγνωρίσουμε την αξία ανθρώπων που το εκπέμπουν, ας είμαστε present στη ζωή, ας δώσουμε πριν καν μας το ζητήσουν.  Σε όποιο επίπεδο καριέρας κι αν βρισκόμαστε, είναι ο πιο πλατύς και άμεσος δρόμος για την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία.
«I absolutely believe in the power of giving back. My own experience about all the blessings I’ve had in my life is that the more I give away, the more that comes back. That is the way life works, and that is the way energy works.»

 

Ken Blanchard, management guru, συγγραφέας του «Ποιος Κούνησε το Τυρί μου;» μεταξύ άλλων best sellers

 

Previous articleΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ
Next article«ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ»…ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ
Avatar
Η Σύμβουλος Καριέρας και Personal Branding Strategist, Μαρίνα Βογοπούλου, καθοδηγεί τους επαγγελματίες στη διαχείριση της καριέρας τους με βάση τις προσωπικές τους αξίες και το όραμά τους ώστε να επιτύχουν εργασιακή ικανοποίηση και επαγγελματική καταξίωση. Είναι η πρώτη Πιστοποιημένη Reach Personal Branding Strategist στην Ελλάδα, μεταξύ περίπου 500 ατόμων σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε δυο ειδικότητες της «εργασίας»: Συμβουλευτική Καριέρας και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Πριν ιδρύσει το enjoywork.gr το 2010 εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Καριέρας και Διευθύντρια Προσωπικού στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το γράψιμο (δεινή blogger και αρθρογράφος) είναι η μεγάλη της αγάπη μετά την οικογένεια και τη δουλειά της. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμίλη, το πρώτο της βιβλίο «Δουλειά, μια και καλή!», ένας πρακτικός οδηγός για τις 30 πρώτες, κρίσιμες μέρες σε μια νέα θέση.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.