20 ελεεινές αλητείες μέσα στην πανδημία!

0
999
Η Νανά Παλαιτσάκη παραθέτει 20 ελεεινές αλητείες, όσο εξελίσσεται η πανδημία. Το συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά, οι λίγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία. Και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολλούς, δείχνοντας ανοχή στους λίγους. new deal
Η Νανά Παλαιτσάκη παραθέτει 20 ελεεινές αλητείες, όσο εξελίσσεται η πανδημία. Το συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά, οι λίγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία. Και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολλούς, δείχνοντας ανοχή στους λίγους. new deal

Η Νανά Παλαιτσάκη παραθέτει 20 ελεεινές αλητείες, όσο εξελίσσεται η πανδημία. Το συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά, οι λίγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία. Και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολλούς, δείχνοντας ανοχή στους λίγους.


Αλητεία 1. Καταστηματάρχες που για να οικονομήσουν για ένα μήνα, «σκότωσαν» τους συναδέλφους τους που τηρούσαν τις αποστάσεις, που λάμβαναν μέτρα, που συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες.

Αλητεία 2. Όλοι οι ανεγκέφαλοι «κάγκουρες» που ακόμη και πριν το πρόσφατο lock down, γλειφόντουσαν στα μπαρ, ο ένας πάνω στον άλλον.

Αλητεία 3. Οι απαγορεύσεις για συνωστισμό, την ίδια ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς «ξεχειλίζουν» από πολίτες.

Αλητεία 4. Το «σφυροκόπημα» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μαρτυρίες που αφορούν τον ρόγχο διασωληνωμένων. Που ήταν όλοι αυτοί, δημοσιογράφοι και ειδικοί, να «ενημερώσουν» για τα τροχαία που γίνονται από μη χρήση κράνους ή ζώνης. Δεν τους είδα να προβάλουν ούτε μυαλά πεταμένα στην άσφαλτο (και καλά κάνουν). Ούτε σκηνές από χειρουργείο την στιγμή του ακρωτηριασμού.

Αλητεία 5. Η έλλειψη σεβασμού στους χρόνια πάσχοντες, που με βία επιχειρούν να τους προβάλουν σαν άμεσα μελλοθάνατους.

Αλητεία 6. Η χρησιμοποίηση της πανδημίας για την κομματική πελατεία.

Αλητεία 7. Η αδιανόητη έλλειψη κοινής εθνικής πολιτικής στο θέμα της πανδημίας.

Αλητεία 8. Η εγκληματική αδιαφορία για τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν υποστεί ήδη τεράστιες ψυχικές βλάβες εξαιτίας της αδιάκοπης επικοινωνίας τρόμου 24 ώρες το 24 ωρο από τα μεγάλα κανάλια.

Αλητεία 9. Η απαγόρευση γνώμης και άποψης. Οι πολίτες δεν ανήκουν αποκλειστικά σε δύο ομάδες Ψεκασμένοι vs Μασκολάγνων.

Κι άλλες ελεεινές αλητείες μέσα στην πανδημία

Αλητεία 10. Η a la carte άδεια για συγκεντρώσεις.

Αλητεία 11. Η εγκατάλειψη χιλιάδων ερειπίων στην τύχη τους. Δύο παιδιά νεκρά στην Σάμο γιατί βρέθηκαν την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο και μετά …«συλλυπητήρια»

Αλητεία 12. Η διαπόμπευση του Πρύτανη.

Αλητεία 13. Οι «εθνικοί χωροφύλακες» οποιουδήποτε χρώματος.

Αλητεία 14. Ο Ερντογάν και οι φίλοι του.

Αλητεία 15. Οι αδιανόητοι «ιεροί πατέρες» που διατρανώνουν ότι με την δύναμη της πίστης ΔΕΝ νοσείς και μετά νοσούν οι ίδιοι.

Αλητεία 16. Οι δικηγορικές εταιρείες που τηλεφωνούν για διακοπή ρεύματος την εποχή της πανδημίας.

Αλητεία 17. Η αδιανόητη ματαιοδοξία και αλαζονεία της εξουσίας. Πρόσωπα που φιγουράρουν σαν προσωπεία. Που ποζάρουν «βγάζοντας την γλώσσα» στους κατατρεγμένους. Και που πιστεύουν σε έναν Θεό: Το είδωλο της εικόνας τους.

Αλητεία 18. Τα μαρτύρια που κάνουν τα ανθρωποειδή καθάρματα στα ζώα και η αδιανόητη ατιμωρησία τους.

Αλητεία 19. Οι εργοδότες που χρησιμοποιώντας την πανδημία, εκβιάζουν τους εργαζόμενους επιβάλλοντας συνθήκες εργασίας γαλέρας.

Αλητεία 20. Όσες και όσοι γράφουν στα κινητά ενώ οδηγούν.

Previous articleΗ επαγγελματική κατάρτιση διασφαλίζει την ανθεκτικότητα
Next articleΠως Αριστερά και Πολιτική Ορθότητα κατάντησαν τα Πανεπιστήμια
Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαμά του Αλέξη και κόρη του Γιάννη και της Χρυσαυγής.  Μεγάλη της αγάπη τα ζώα, στην ευζωία των οποίων έχει αφιερώσει σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της.  Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και ένα παιδικό παραμύθι. Zει στου Παπάγου μαζί με τα τρία σκυλιά και τον γάτο της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σημειολογία. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε ως μεταπτυχιακή υπότροφος στην Ανώτατη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, “Δίκαιο της θάλασσας και Κοινωνιολογία”. Εξειδικεύτηκε στο Post Production σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, B.B.C και Ι.Τ.Ν. Έχει καλύψει ως ρεπόρτερ τον Πόλεμο του Κόλπου για τον Αντέννα. Έχει περισσότερες από 120.000 ώρες “τηλεοπτικού αέρα”, στο ρεπορτάζ, σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και σε αρχισυνταξία δελτίων και  εκπομπών. Έχει κάνει περισσότερες από 5000 συνεντεύξεις προσώπων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολυεθνική εταιρεία όπως η Leo Burnett. Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα. Και έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός στον Αντένα, στον Σκέι και στα Παραπολιτικά.  Από την θέση του υπεύθυνου παραγωγής, έχει επιμεληθεί επίσης μεγάλες διεθνείς παραγωγές. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.