Η εκλογική κούρσα κορυφώνεται και ο λαός ανοίγει τελείως τα χαρτιά, που επιμελώς έκρυβε.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε βέβαια, ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος, σε πολύ μικρό ποσοστό της, ήταν ψήφος που δεν είχε αποφασισθεί. Το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, ήταν αποφασισμένη ψήφος, που απλά δεν είχε εκφρασθεί.

Ζούμε πολιτικά ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα, γιατί οι ανακατατάξεις ψηφοφόρων είναι μεγάλες στο ρεύμα τους, καθώς και οι δρασκελισμοί τους.

[quote text_size=»small»]

Για παράδειγμα έχουμε ψηφοφόρους, από παραδοσιακά δεξιό φυσικό χώρο, που δεν μετακινούνται σε διπλανή πολιτική τους συνοικία , στο κέντρο δηλαδή, όπως συνέβηκε με την εκλογή της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 1981, αλλά επιχειρούν τολμηρότερα βήματα , δηλαδή από την δεξιά παράταξη να μετακινηθούν στην αριστερά.

[/quote]

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα :

1) Ότι η αριστεροφοβία έχει αρχίσει να εκλείπει στην Ελλάδα, με την παρουσία στο πολιτικό κατώφλι, της μοντέρνας αριστεράς που καταρτίστηκε από γενιές, που δεν έζησαν τους εμφυλίους και άρα δεν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν τις πολιτικές βεντέτες

2) Ότι όταν το πρόβλημα έγινε συλλογικό, όπως η κρίση της λιτότητας, η πολιτική τοποθέτηση του Έλληνα δεν μπορούσε να έχει μεγάλες αποκλίσεις, διότι από θεωρητική μετατράπηκε σε βιωματική.

Πιο συγκεκριμένα η δεξαμενή της αδιευκρίνιστης ψήφου ανοίγει και γεμίζει τα ποτήρια όχι όλων, αλλά πολύ συγκεκριμένων κομμάτων.

Βάση μελέτης των ελληνικών αλλά και κυρίως της έρευνας.μελέτης του Oxford Economics (το μεγαλύτερο Ινστιτούτο Ερευνών παγκοσμίως) επάνω στις ξένες δημοσκοπήσεις, κατέληξα στις εξής διαπιστώσεις:

-Όποιο μεγαλύτερο ποσοστό για ένα κόμμα, καταγραφόταν με σαφήνεια στις ξένες δημοσκοπήσεις , στις ελληνικές ήταν ακόμη στο καλάθι της αδιευκρίνιστης ψήφου

-Ότι στο βασικό ερώτημα, που τέθηκε από ελληνική δημοσκοπική εταιρία (GPO) σε δημοσκόπηση στις 8/1/2015, και αφορούσε εάν οι Έλληνες θέλουν καινούργια διαπραγμάτευση του χρέους, 53,7% απαντησε, ότι θέλει καινούργια διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία με τη Ευρώπη. Το συγκεκριμένο ερώτημα αποτελεί και το διακύβευμα τον ερχόμενων εκλογών, γιατί τελικά για την θέληση του λαού πρόκειται και δείχνει καθαρά αυτόν που είναι κοντά στην πρώτη θέση και την αυτοδυναμία.

-ότι ερωτήματα όπως, ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, συσπειρώσεις μεγάλων κομμάτων κτλ έρχονται σε δεύτερη μοίρα, σε αντίθεση με τις ελληνικές για του εξής λόγους :

• δεν υπάρχει αξία σε ένα ερώτημα, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, όταν ό ένας από τα δύο συγκρινόμενα πρόσωπα, έχει διανύσει διοικητική και δη κυβερνητική θητεία και ο άλλος όχι.

• δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ της συσπείρωσης ενός κόμματος, που έχει μια ιστορική συνέχεια και ενός νέου κόμματος που το 2009 είχε μόλις 4,5% και ξεπετάχθηκε στα θεμέλια των αναγκών μιας ολόκληρης εποχής, διότι πολύ απλά το δεύτερο στην προκειμένη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ταβάνι και η δυναμική που αναπτύσσει καθώς και τα επιτεύγματα του, εάν ο λαός του δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει, θα προσδιορίσουν τους πραγματικούς του ψηφοφόρους.

-το δίλημμα «έξοδος ή παραμονή στο ευρώ» προκάλεσε πόλωση και θα αποδυναμώσει τα μικρά κόμματα προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η ΝΔ έχει λιγότερα μικρότερα κόμματα, από τα οποία θα μπορούσε να αντλήσει ψηφοφόρους.

-ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει σοβαρές προυποθέσεις για αυτοδυναμία και τα ποσοστά του θα κυμανθούν από 35-40%. Για ποσοστό χαμηλότερο του 40%, θα εξαρτηθεί από τα μικρότερα κόμματα, που θα μείνουν εκτός βουλής, εάν τελικά εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

-η ΝΔ δεν θα ξεπεράσει το ποσοστό του30%

-η διαφορά της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί από 5-10 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά η οποία δεν έκλεισε ποτέ ουσιαστικά από τις Ευρωεκλογές.

– η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι τιμωρητική ψήφος στην πλειοψηφία της και σε μικρότερο ποσοστό συντάσσεται με το κόμμα που εμφανίζει παράσταση νίκης. Η αδιευκρίνιστη ψήφος δεν έχει αριστερή προέλευση , έχει καθαρά συντηρητική και κεντρώα προέλευση και αυτό θα εμφανιστεί πιο έντονα στην περιφέρεια. Για αυτό η αδιευκρίνιστη ψήφος, είναι εκείνη, που θα θέσει τις προυποθέσεις :
• για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

• για την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση

Αυτό σημαίνει, ότι παραδοσιακά κυρίως δεξιοί αλλά και κεντρώοι ψηφοφόροι θα μετακινηθούν προς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς την Χρυσή Αυγή.

-το ΚΚΕ και το κόμμα Παπανδρέου- Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα παλαίψουν για την τέταρτη θέση.

-Το Ποτάμι θα καταλάβει την έκτη θέση.

-Και η ΑΝΕΛ την έβδομη θέση

– Έξω από την βουλή θα μείνουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΛΑΟΣ

[quote text_size=»small»]

Συμπερασματικά, μιλάμε λοιπόν για μια επτακομματική βουλή, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα, ούτε καν το πρόσφατο παρελθόν. Τα καινούργια κόμματα είναι αυτά, που θα δώσουν το άρωμα της καινούργιας βουλής εκτός του ΚΚΕ, που αποτελεί σταθερή αξία.Τα καινούργια κόμματα είναι αυτά που θα συνθέσουν και την πολιτική περίοδο που ακολουθεί.

[/quote]

Μια τέτοια εικόνα βέβαια δεν ήταν πολύ δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί, εφόσον υπήρχαν και τα ιστορικά δεδομένα των Ευρωεκλογών. που ουσιαστικά έπαιξαν το ρόλο εθνικών εκλογών. για εκείνο το διάστημα και έτσι αποτέλεσαν ένα προγύμνασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσει σοβαρά την εξουσία σε μια χώρα που βυθιζόταν στην καταστροφή και την ανέχεια.

Previous articleΗ ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ
Next articleΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ
Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στην Λακωνία ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη: ΜΒΑ - Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology BSc Marketing-Management - Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε: Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου - Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργία πρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα –Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου Υποψήφια Νομάρχης-Nομός Λακωνίας -Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης - Δημιουργία πρότυπου Newsletter, που αφορούσε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την Περιφέρεια και συνέβαλλε ουσιαστικά στην απορρόφησή τους. Συνεργάστηκε επαγγελματικά με μεγάλους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, καθώς και εστίασης αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις: Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το Ελληνικό κοινό –Γραμμή Ενημέρωσης σεισμόπληκτων 0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464 κτλ Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και τη συγγραφή. Έχουν εκδοθεί: το πολιτικό βιβλίο «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», το οικονομικό δοκίμιο «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» και τρεις ποιητικές της συλλογές «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά) και «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ».

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.