Το σχέδιο της κυβέρνησης να στείλει πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση που να σταματάει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε, χωρίς να σταματάμε τις προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, είναι η ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ήδη στο Ηράκλειο ως γνωστόν,στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει να στέλνουν τις προτάσεις τους για τα πιθανά σημεία φιλοξενίας, αγνοώντας προφανώς ότι όσο είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, άλλο τόσο είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε την οικονομία μας μέσω του Τουρισμού.

Είναι γνωστό ότι οι μειώσεις και οι ακυρώσεις σε πολλά νησιά του Αιγαίου κυμαίνονται από 60-90%. Αυτό θέλουμε και για την Κρήτη που είναι η ναυαρχίδα της Τουριστικής μας βιομηχανίας;

[quote text_size=»small»]

Οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πραγματικά καταστροφικές σε μια περιοχή όπως η δική μας και οι αντιδράσεις που ενδεχομένως να δούμε απίστευτες. Όμως προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα.

[/quote]

«Περιοχές όπως το ΞΕΝΙΑ του Καρτερού και η Φλωρίδα, ο χώρος της πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών που οι τοπικές κοινωνίες μπήκαν μπροστά για να μην πουληθούν απ το ΤΑΙΠΕΔ θα χουν αυτή την κατάληξη; Αρνηθήκαμε την επένδυση για μια τέτοια εξέλιξη;

Και όχι μόνο…

Τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα που γειτνιάζουν με στρατόπεδα εν λειτουργία ή «ζωντανές» περιοχές θα φιλοξενήσουν ενδεχομένως ακόμη και τρομοκράτες του ISIS;

«Ωραίες» επιλογές κύριοι της Κυβέρνησης… Έχουμε απομονωθεί απ όλους και όλα …

Γίναμε επικίνδυνοι για τον εαυτό μας και την ίδια μας την κοινωνία,γιατί αγνοούμε τα δεδομένα,τις παραμέτρους και όταν σχεδιάζουμε,σχεδιάζουμε στο ποδάρι…

Κύριε Δρίτσα ως παλιός αριστερός,θα σας παρακαλούσαμε, πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση για το νησί μας,να έρθετε σε δημόσιο διάλογο με την τοπική κοινωνία,τους φορείς,τους ντόπιους επιχειρηματίες και να μελετήσετε καλά τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου.

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν ταιριάζει στην Αριστερά, και στην Κρήτη δεν περνά.

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
Next articleΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ… ΤΟΥ «ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΟΥ»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.