Οι entrepreneurs* είναι πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι: ενθουσιώδεις, υπολογίζουν πολύ στην έμπνευση, έχουν τρομερή πίστη ότι θα πετύχουν, επενδύουν στη δημιουργία διασυνδέσεων και επαφών πιστεύοντας ότι είναι καλό και για τα δύο μέρη, αγαπάνε τη δουλειά τους, βλέπουν μακριά, πέφτουν και ξανασηκώνονται, είναι πρωτοπόροι και ανοιχτόμυαλοι…

Πιστεύω ότι οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι entrepreneurs. Πέρα από τις συνθήκες ή μάλλον παρά τις συνθήκες το πιστεύω ακράδαντα. Αγαπάμε, οραματιζόμαστε, έχουμε πρωτοποριακές ιδέες, τις υποστηρίζουμε μέχρι τέλους, ξέρουμε από μικροί να δημιουργούμε κοινωνικά δίκτυα με νόημα, προσέχουμε αλλά δε φοβόμαστε, εργαζόμαστε σκληρά και μας αρέσει να αναγνωρίζεται η αξία μας και να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα. Ο πρώτος Έλληνας entrepreneur λεγόταν Οδυσσέας. Τελευταίος/α δε νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ, είναι στο αίμα αυτό.

Αν δεν έχετε δουλειά προτείνω να σκεφθείτε σαν πραγματικοί entrepreneurs. ..Ψάξτε μέσα σας, αναρωτηθείτε, ρωτήστε να μάθετε τι σας κάνει αυθεντικά ξεχωριστούς από τους υπόλοιπους, κατανοήστε το, νιώστε το, επικοινωνήστε το και θα γίνει.

Αν οι δουλειές δεν πάνε καλά και είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατί να μην κάνετε ακριβώς το ίδιο..; Σκεφθείτε αντισυμβατικά, κάποιοι σας χρειάζονται. Ακριβώς εσάς και κανέναν άλλον.

Entrepreneurial πνεύμα: είναι η πραγματική μας φύση, ας την ξαναθυμηθούμε και ας τη φροντίσουμε συστηματικά!

Μέχρι την άλλη εβδομάδα να φροντίζετε την καριέρα σας.

*Προσπαθώ να χρησιμοποιώ σπάνια αγγλικά στα κείμενά μου, κυρίως επειδή λατρεύω τη γλώσσα μας. Επειδή όμως όλες οι γλώσσες έχουν την αξία τους και την ομορφιά τους αναγνωρίζω ότι κάποιες λέξεις στα αγγλικά απλώς δε βρίσκουν ακριβή μετάφραση στα ελληνικά. Χάνουν το νόημα τους. Μια από αυτές είναι η λέξη entrepreneur. Μπορώ μόνο περιγραφικά να την περιγράψω: αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας/επαγγελματίας που προσπαθεί να χτίσει μια μοναδικά ξεχωριστή ιδέα.

Previous articleΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Next articleΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
Avatar
Η Σύμβουλος Καριέρας και Personal Branding Strategist, Μαρίνα Βογοπούλου, καθοδηγεί τους επαγγελματίες στη διαχείριση της καριέρας τους με βάση τις προσωπικές τους αξίες και το όραμά τους ώστε να επιτύχουν εργασιακή ικανοποίηση και επαγγελματική καταξίωση. Είναι η πρώτη Πιστοποιημένη Reach Personal Branding Strategist στην Ελλάδα, μεταξύ περίπου 500 ατόμων σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε δυο ειδικότητες της «εργασίας»: Συμβουλευτική Καριέρας και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Πριν ιδρύσει το enjoywork.gr το 2010 εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Καριέρας και Διευθύντρια Προσωπικού στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το γράψιμο (δεινή blogger και αρθρογράφος) είναι η μεγάλη της αγάπη μετά την οικογένεια και τη δουλειά της. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμίλη, το πρώτο της βιβλίο «Δουλειά, μια και καλή!», ένας πρακτικός οδηγός για τις 30 πρώτες, κρίσιμες μέρες σε μια νέα θέση.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.