Αν πράγματι ευσταθούν όσα διακινούνται περί δήθεν ενόχλησης του Κάρολου Παπούλια με την κυβέρνηση και ενδεχόμενης άρνησης του να υπογράψει το (κατά πάσα πιθανότητα) ψηφισμένο Ν/Σ για τη μικρή ΔΕΗ, τότε στο τέλος της προεδρική του θητείας και στη δύση της πολιτικής του καριέρας θα έχει προσφέρει ένα πολιτικό δώρο στον Αντώνη Σαμαρά!

Το ενδεχόμενο, προβάλει πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά ήθη, γεγονός που αυτονόητα θα ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το κάνει, υποτίθεται, για την υστεροφημία του και ο Πρωθυπουργός για να εξέλθει από τη δύσκολη θέση να δώσει άλλη μια σκληρή μάχη (αυτήν την μείωση του χρέους), αποδυναμωμένος πολιτικά στο εσωτερικό της χώρας (μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών), απομονωμένος στο εσωτερικό της ΝΔ (με την εμφανή απροθυμία των μεγάλων πολιτικών οικογενειών να τον στηρίξουν) και με τους εταίρους απέναντι. Δίχως κέρδος κέρατα δηλαδή, όπως φάνηκε από τον τρόπο που το εκλογικό σώμα αποτίμησε τη δίχρονη προσπάθεια του να αποσοβήσει τα χειρότερα για την οικονομία και τη χώρα.

[quote text_size=»small»]

Ανθρώπινα λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα προτιμούσε να αφήσει τη δύσκολη δουλειά σε άλλον, αφού για όσο καιρό την έκανε ο ίδιος, εκείνοι που αναγνώρισαν την προσπάθεια του και την επιβράβευσαν με την ψήφο του δεν συνιστούν επαρκές μέγεθος πολιτικής νομιμοποίησης για να συνεχίσει να την κάνει.

[/quote]

Πολιτικά όμως, ο ηγέτης μιας ιστορικής παράταξης και πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να εμφανιστεί ρίψασπις. Δεν μπορεί να φανεί ότι εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης λίγο πριν τη μάχη. Θα πρέπει να …εξαναγκαστεί να το πράξει και προς αυτή την κατεύθυνση το ενδεχόμενο μιας …ανατρεπτικής προεδρικής απόφασης θα προέβαλε ως το ιδανικό άλλοθι.

Τι θα συμβεί κατόπιν τούτου;

Πιθανόν, στις εκλογές που ακολουθήσουν, ο Αντώνης Σαμαράς να χάσει την πρωτιά και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας. Με ποιον θα συμμαχήσει, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει και το κυριότερο πόσο καλύτερα θα διαπραγματευτεί (εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση) με τους εταίρους θα φανεί εκ του αποτελέσματος και επιτέλους θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να το κρίνουν.

Το βέβαιο πάντως είναι η χώρα θα εισέλθει σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, ο χρόνος διάρκειας της οποίας θα εξαρτηθεί από την υπευθυνότητα, την ωριμότητα και την διορατικότητα που θα επιδείξουν όσοι με την ψήφο του ελληνικού λαού λάβουν την εντολή να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Previous articleΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Next articleΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.