Πως οι “άλαλοι ήχοι” του φόβου και του πόνου γίνονται Κραυγή που αφυπνίζει και κινητοποιεί;

Η “Γυναικεία Κραυγή”, ο τίτλος του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα.

Το πρώτο ξεκίνημα έγινε το 2011 στη Δομινικανή Δημοκρατία από το Διεθνές Κίνημα Ποιητριών (Mujeres Poetas Internacional) και με τη συμμετοχή 40 χωρών παγκοσμίως.

Το Φεστιβάλ, όντας αφιερωμένο στις Δομινικανές αδερφές Μιραμπάλ, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και συμμετέχει στους παγκόσμιους εορτασμούς για το 2015 ως «έτος φωτός».

“Το ένα τρίτο των Ελληνίδων και όλων των γυναικών της Ευρώπης πέφτει θύμα σωματικής, συναισθηματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από σκουριασμένες αντιλήψεις, με θρησκευτικό ή άλλο κατώτερο οπτικό πρίσμα, καταδικάζουν τη γυναίκα σε μια ύπαρξη υποδεέστερη, σε μια ζωή χωρίς ζωή…με στέρηση πρωταρχικών δικαιωμάτων.” Η 5η Γυναικεία Κραυγή έρχεται να αφυπνίσει συνειδήσεις και να καυτηριάσει ένα παγκόσμιο θλιβερό φαινόμενο, περισσότερο ενδυναμωμένη, πλούσια και ηχηρή αυτή τη φορά!

[quote text_size=»small»]

“Η κραυγή όλων των γυναικών….να συσπειρώσει τους “άλαλους ήχους” σε παγκόσμιο επίπεδο, να βγει από το τέλμα του φόβου και της εκκωφαντικής σιωπής, έτσι ώστε να γίνει ατσάλινος λόγος, να εκπέμπει δυναμισμό, αξιοπρέπεια, δικαίωση, ελευθερία.”

[/quote]

Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η εξαιρετική ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου, όπου διαβάστηκαν ποιήματα της από Λένα Καλλέργη, Έλσα Κορνέτη, Άντζυ Κορρέ, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Έλενα Σταγκουράκη και Γεωργία Τριανταφυλλίδου.

Ακολούθησαν βραβεύσεις όσων συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης “ Γυναικεία Κραυγή”, από την Έλενα Σταγκουράκη, μεταφράστρια και κριτικός θεάτρου και ως επίσημη εκπρόσωπος του Διεθνούς Κινήματος Ποιητριών (MPI) στην Ελλάδα.

Ο επίλογος της βραδιάς πλαισιώθηκε με υπέροχη μουσική και τραγούδια σε αργεντίνικο ρυθμό.

Την διοργάνωση φέτος την ανέλαβε το περιοδικό λόγου, κριτικής και ιδεών, Νέο Πλανοδιον, επίσης την 5η Γυναικεία Κραυγή στηρίζει το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ο Κύκλος Ποιητών, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η Βιβλιοθήκη Βολανάκη, το κέντρο abanico,ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, ο Δήμος Κισάμου Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!!!

11042044_462452823906549_1101198449_n 11051390_462450147240150_1339746268_n 11056659_462449727240192_1042572982_n 11056731_462449630573535_552107388_n

Προηγούμενο άρθροΤΙ ΖΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επόμενο άρθροDREI PROFESSOREN-VATERLAND VERLOREN!
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ
Η Βίκυ Τσίγγα είναι Ολιστική Θεραπεύτρια. Δημοσιογράφος , Αρθρογράφος. Σύμβουλος Προσωπικής Ανέλιξης, Συντονίστρια Σεμιναρίων και Ομάδων Πνευματικής Ανάπτυξης. Ασχολείται με Ανώτερη Επικοινωνία, με το Angelic Reiki, το Pranic Healing-ενεργειακές θεραπείες και το Rejuvance Massage – φυσικό λίφτινγκ προσώπου. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως, « Ο Μοναδικός Προορισμός μας και ο Ανώτερος Σκοπός της ζωής μας είναι η Αγάπη » Το μεγαλύτερο στοίχημα, η πιο σπουδαία και επικερδής εργασία καθημερινά, είναι να μάθουμε ουσιαστικά να Αποδεχόμαστε και να Αγαπάμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε τη Φωτεινή μας Υπόσταση, καθώς αυτό μας εξελίσσει πνευματικά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Η γνώση είναι δύναμη αλλά και μια συνεχής δίψα για ζωή. Η γνώση όμως χωρίς αγάπη και πίστη είναι μικρή» Ως αρθρογράφος επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, τέχνης και προσωπικής ανέλιξης. Συγγραφέας του βιβλίου: Η Δύναμη του Λόγου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.