Με αφετηρία την παραγωγική κρίση της χώρας, ένα διαφορετικό βιβλίο για την Ελληνική γεωργία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου, με στόχο να αντιπαραθέσει στην κενότητα της «εικονική» ανάπτυξης, την πραγματικότητα της παραγωγής.

Ο Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει και αναλύει μέσα από μια συλλογή άρθρων και εργασιών των τελευταίων 10 ετών, τα αίτια της αποδιάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας από το 1981 μέχρι σήμερα.

Κόντρα στον ασυνάρτητο πολιτικό λόγο που ευαγγελίζεται σενάρια «πλασματικής» ανάπτυξης και τις ανερμάτιστες πολιτικές, ο συγγραφέας επιστρέφει στη «ρίζα» των προβλημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στη δομημένη σκέψη και στον απλό, μεταφορικό λόγο που εμπνέεται από τη «λογική» της Φύσης.

Αναδεικνύει το σημαντικό, το αναγκαίο, το βιώσιμο και παρουσιάζει προτάσεις και επιτυχημένα παραδείγματα για ένα μεγάλο εύρος αγροτικών ζητημάτων, από την αγροτική επιχειρηματικότητα και την πτώση των συνεταιρισμών, μέχρι το αγροτικό όραμα και τις εθνικές πολιτικές

Η εμπειρία του συγγραφέα πάνω στα αγροτικά ζητήματα, του επιτρέπει να συνθέτει λύσεις αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρακτικές.

Με την έννοια αυτή, το βιβλίο αποτελεί εργαλείο αναφοράς για τον στρατηγικό σχεδιασμό αγροτικής πολιτικής και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που δεν θέλει απλά να συμμετέχει και να συλλογίζεται, αλλά να κατέχει και να σκέπτεται πάνω στα πραγματικά αγροτικά προβλήματα και τον αντίκτυπο τους.

Previous articleΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ
Next articleΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
O Σπύρος Καχριμάνης δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα από το 1984. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Γεωργίας, μέλος Δ.Σ. σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς του γεωργικού τομέα και έχει εργαστεί σε προγράμματα R&D της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος της ΜΕΣΥΑ και υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ποτάμι.  Έχει διατελέσει: Υποψήφιος ευρωβουλευτής (2014), δυο φορές υπ. Βουλευτής (2015, επικρατείας & Αργολίδας) και δυο φορές μέλος του Π.Σ. του Ποταμιού. Αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα αγροτικής πολιτικής από το 1992 και είναι συντάκτης και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Αγροτικές Διαδρομές” από το 2004. Σήμερα, είναι πρόεδρος του “Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Ελλάδος” (www.kaep.gr) και διευθύνει την συνεταιριστική επιχείρηση Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ στο Αργος. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο του Teesside.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.